SPORTURI  »  BASCHET  »  FINALA EUROLIGII

VIDEO+FOTO CE NEBUNIE! ȚSKA a fost la 2 secunde distanță de pierderea Euroligii, după ce a avut și 22 de puncte avans în finala cu Fenerbahce!

Foto: euroleague.net +10   FOTO
Foto: euroleague.net

Articol de - Publicat luni, 16 mai 2016 00:05

ȚSKA Moscova a pus mâna pentru a șaptea oară pe trofeul Euroligii, după o finală halucinantă cu Fenerbahce, 101-96 după prelungiri.

La fel ca în ultimii ani, rușii au pornit cu prima șansă la câștigarea trofeului. Cu Barcelona și Real Madrid departe de evoluțiile excelente din anii trecuți și cu Panathinaikos și Olympiakos eliminate înainte de Final Four, singurul adversar ce putea sta între ruși și trofeu era Fenerbahce.

Turcii au reușit să țină ritmul de-a lungul competiției, ambele echipe ajungând în finală cu numai 5 înfrângeri acumulate pe parcurs. S-au ținut bine și în startul meciului direct, primul din acest sezon și reeditarea finalei mici din 2015, câștigate atunci de ȚSKA.

Devastatori până în pauză

Conduși de Teodosici și De Colo, rușii și-au demolat adversarii în sfertul 2, 28-10, și au intrat la cabine cu un avantaj uriaș, 50-30. Finala părea să fie deja terminată. ȚSKA s-a retras în defensivă și nu i-a permis lui Fener să recupereze mai mult de 4 puncte înainte de intrarea în ultimul sfert. Vedetele rușilor au ajuns rapid însă la 4 faulturi personale și echipa a început să sufere, cei doi fiind mult mai prudenți pe faza defensivă. De Colo a greșit însă mult și pe atac, iar eroarea sa din finalul timpului regulamentar era să o coste pe ȚSKA trofeul.

Fabulos Dixon

Susținută de un public numeros venit la arena din Berlin, Fenerbahce a redus treptat handicapul și cu 50 de secunde înainte de final mai avea numai 3 puncte în spate. Fuseseră 22 la începutul sfertului 3!!! Dixon i-a purtat în spate pe turci cu aruncările sale de trei puncte, reușind să egaleze, 81-81!

Click aici pentru VIDEO!

0:43 pe ceas: De Colo primește mingea și așteaptă ca secundele să treacă

0:27: De Colo încearcă să pătrundă prin centru, dar pierde mingea

0:21: Hines îl faultează pe Sloukas, care transformă ambele aruncări libere. Fenerbahce conduce, 83-81!

0:20: De Colo primește mingea și așteaptă din nou trecerea timpului

0:10: Pasă la Teodosici, care aproape pierde mingea, însă rezistă presingului făcut de turci

0:07: De Colo reprimește și aruncă slab de 3 puncte

0:02: Khryapa e atent pe recuperare și împinge mingea în coș, 83-83!

N-au mai rezistat în prelungiri

Fenerbahce a cedat însă pe finalul prelungirilor. Efortul depus pentru a reveni în meci s-a văzut în extra-time. S-a mers cap la cap primele trei minute, când ȚSKA a luat un avans de trei puncte, mărit ulterior la 7. Datome i-a apropiat pe turci la 3 puncte cu 7 secunde rămase pe ceas, 96-99, însă n-a mai existat suflu pentru o nouă revenire miraculoasă.

Victorie pentru ȚSKA Moscova, care se impune după 8 ani în finala Euroligii. Al treilea trofeu în ultimii 10 ani, perioadă în care campioana Rusiei a fost prezentă mereu între primele patru echipe ale Europei!

13 finale de Euroligăa disputat ȚSKA Moscova, impunându-se în 7 dintre ele

Aproape de bătaie cu un fan

Un moment neplăcut a avut loc în sfertul 3, când un fan a intrat în conflict cu Kalinici de la Fenerbahce. Jucătorul se dezechilibrase la marginea terenului și părea că urmează să cadă pe spectatorii din primul rând, fiind împins în ultimul moment de un fan. Kalinici a reacționat nervos, iar de aici a izbucnit un conflict aprins între jucători. (VIDEO)

De Colo MVP

Nando De Colo a fost ales MVP-ul Final Four-ului din Berlin. Francezul a înscris 10 puncte în prelungiri și a fost decisiv în câștigarea trofeului. A încheiat partida cu 22 de puncte și 7 pase decisive, după ce în semifinale a izbutit să înscrie 30 de puncte în fața lui Lokomotiv Kuban. De Colo e numai al treilea jucător din istorie care este numit MVP în Final Four, după ce a primit trofeul și pentru sezonul 2015/2016. Primii doi au fost Dimitris Diamantidis (Panathinaikos) în 2011 și Vassilis Spanoulis (Olympiakos) în 2013.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ertyuiop
ertyuiop  •  16 Mai 2016, 11:20

mare pacat ca nu au pierdut rusii!

moldovan
moldovan  •  16 Mai 2016, 09:19

cred ca totusi finala a fost la Berlin...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează