SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO King James și-a onorat promisiunea! Cleveland câștiga titlul NBA după o revenire istorică în finala cu Golden State

Foto: Reuters +7   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 iunie 2016 07:34

WOW! Pur și simplu WOW! Cleveland Cavaliers câștigă meciul 7 al finalei NBA pe terenul lui Golden State, 93-89, și devine prima echipă din istorie care întoarce o finală de la 1-3.

”Mă întorc acasă!”. Un titlu apărut în urmă cu doi ani pe Sports Illustrated. Un titlu și o promisiune din partea lui LeBron James: ”Obiectivul meu este să câștig cât mai multe trofee, nu există dubii. Mai important pentru mine este să aduc unul în Cleveland”. În această dimineață, King James și-a dus la capăt promisiunea.

S-a mers cap la cap până în ultimul minut. Irving a distanțat-o la 3 puncte pe Cleveland, în timp ce Curry a irosit șansa de a reduce din diferență. Blocat excelent de Love, MVP-ul a fost nevoit să arunce disperat și să rateze. LeBron a recuperat și a obținut un fault. Distanța s-a mărit la 4 puncte cu 10 secunde rămase pe ceas. Recuperabilă, ținând cont de forța lui GS la linia de 3 puncte. Defensiva lui Cleveland a fost însă perfectă, anihilându-i pe Curry și Thompson, iar titlul pleacă din California.

”Monstrul” LeBron

Alt cuvânt nu pare suficient de potrivit pentru al descrie pe LeBron în această finală. Monstru. Un monstru dezlănțuit. Golden State o demolase pe Cleveland în primele două meciuri. Victorii la 15, respectiv 33 de puncte! Asta în condițiile în care Curry și Thompson dormeau în ghete. A urmat însă un 120-90 pentru Cavs pe propriul teren. Un semnal că avem o finală. După care Splash Brothers și-au amintit că mai trebuie să joace și ei și, cu un total de 63 de puncte împreună, au împins Golden State spre 3-1.

O diferență pe care nicio echipă nu o remontase în istoria finalelor NBA. Warriors mai aveau două meciuri acasă, inclusiv decisivul, și veneau după o revenire de la 1-3 cu Oklahoma și un parcurs istoric în sezonul regulat, 73-9! Sorry, James!

Cleveland părea condamnată să mai aștepte măcar un an pentru mult promisul titlu. Sau nu. Pentru că MONSTRUL a intrat în ”beast mode”. A profitat de suspendarea lui Green pentru meciul 5 și a dat de pământ cu GS chiar în California. 41 de puncte și 16 recuperări! Încă 41 de puncte în contul lui Kyrie Irving, iar Cavs reechilibrau partida. Green s-a întors pentru meciul 6, dar degeaba. N-a contat nici că Splash Brothers au adunat 55 de puncte împreună. LeBron a lovit din nou cu 41 de puncte. Boom, 3-3!

3 titluri NBAare LeBron, fiind desemnat de fiecare dată și MVP-ul finalei (2012, 2013, 2016)

Curry vs James la concurență cu Battle of Bastards

Americanii au fost împărțiți în această dimineață. Au avut de ales între meciul decisiv al finalei NBA și cel mai așteptat episod al sezonului 6 din Game of Thrones. Cei mai curajoși și-au încercat norocul și le-au urmărit în paralel. Vezi cazul de față.

În ianuarie, când Warriors s-au întors la Cleveland pentru prima dată după câștigarea titlului, Curry i-a înțepat pe rivali. ”Sper că vestiarele încă miros a șampanie”, spunea MVP-ul ligii atunci. Aroganța s-a întors împotriva lui. Nu atunci, nici măcar în meciul 6, când a lovit un fan cu proteza în timp ce era eliminat din meci. Nu, în dimineața asta a lovit unde doare mai tare. La trofee.

Curry a fost din nou anihilat din nou, 17 puncte, la fel și Thompson, 14. Splash Brothers l-au lăsat singur pe Draymond Green să se lupte cu ”balaurii” lui Cleveland. 32 de puncte, 9 pase decisive, 15 recuperări! Că tot vorbeam de monștri. Inutil însă. Duelul de la distanță dintre Curry și James a semănat cu cel dintre Ramsay și Jon Snow. O să înțelegeți de ce după ce vedeți ultimul episod din Game of Thrones. Pentru cei norocoși, care nu sunt tulburați psihic de George R.R. Martin, gândiți-vă la Rocky IV și la meciul cu Ivan Drago. Dacă nu ați văzut Rocky, îmi pare rău pentru voi. :) Revolta lui LeBron a fost incredibilă și a reușit prin jocul său să își tragă echipa după el. Un lider adevărat, cam ce a lipsit României cu Albania.

”Doare, omule! Sunt mândru de colegii mei. Sper că vom mai avea multe oportunități de a ne lupta pentru titlu. Despre asta e vorba. Nu am făcut suficient pentru a-mi ajuta echipa să câștige. Asta mă va urmări o perioadă”
Steph Curry

Pentru Cleveland

LeBron a fost copleșit de emoții la finalul meciului. Cum Curry a intrat în stand-by în finală, titlul de MVP i-a revenit lui James. ”Sunt fericit să fac parte din istorie. Sunt acasă! Sunt acasă... Nu am cuvinte. Este ceva incredibil. Cleveland! Asta e pentru tine”, a putut articula LeBron. ”Regele” aduce în Cleveland primul trofeu după o pauză de 52 de ani! În 1964, Cleveland Browns câștiga titlul NFL.

I-a sleit recordul?

Oricât de monstru ar fi James, finalul acesta fericit pentru Cleveland n-ar fi trebuit să existe. Teoretic. Golden State a dominat la pas sezonul regulat, însă e posibil ca tocmai recordul istoric să îi fi sleit de puteri. Curry s-a luptat cu accidentările, iar Thompson a ținut echipa în spate până în finală, când a cedat. Splash Brothers au avut tresăriri de orgoliu, însă au pierdut controlul după suspendarea lui Green. Bine, un control adus de o bancă puternică, dar care n-a mai făcut față finalei în momentul în care James, Irving și JR au intrat în turație maximă. Oh, LeBron a încheiat meciul 7 cu un triple-double, 27 de puncte, 11 pase decisive și 11 recuperări.

GS termină anul cu cele mai multe victorii în sezonul regulat, cele mai multe coșuri de 3 puncte, cel mai bun start și primul MVP desemnat prin decizie unanimă. Recorduri istorice.

J.R. a izbucnit în plâns la conferință

J.R. Smith a izbucnit în lacrimi la conferința de presă, unde a ținut să le dedice trofeul părinților săi. ”Am trecut prin clipe dificile. Dacă nu era familia mea, n-aș fi trecut niciodată peste ele. Știu că mulți oameni nu au părinții alături. Eu îi am pe cei mai buni. Suntem șase frați, iar ei ne iubesc pe toți la fel. Tatăl meu mă inspiră și sper să fiu ca el când cresc. Mă doare când oamenii mă vorbesc de rău. Mă doare pentru că știu că îl doare pe el. Tot ce fac este pentru părinții și pentru familia mea. Casele sunt frumoase, mașinile sunt frumoase, dar nu contează fără ei. Fără ei nu aș fi fost aici”, a spus J.R., după care și-a îmbrățișat tatăl, aflat și el în sală.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
postacadicasclav
postacadicasclav  •  20 Iunie 2016, 16:57

Superba finala. Asta-i sport adevarat, nu mizeria de la Euro. Kyrie si Lebron au fost incredibili...

tipsy
tipsy  •  20 Iunie 2016, 15:02

A fost spectacol total, o incantare. Din pacate Curry nu s`a ridicat la nivelul asteptarilor. Pacat ca s`au prabusit in asa hal Warriors si au facut sezonul asta istoric degeaba. Pana la urma, Lebron merita sa ia titlul asta cu Cleveland, bravo lor!

catalynn
catalynn  •  20 Iunie 2016, 12:54

Urmărisem meciul 6, nu era sa pierd tocmai meciul 7, cat despre Game of Thrones s-au inventat torenții pe la noi sau la americani Tivo :-) absolut fabulos, acest LeBron James cred ca este peste M Jordan. A jucat ultimile 6 finale consecutive (4 cu Heat si 2 cu Cavs), si a câștigat 3. Daca Bulls anilor '90 era o mașinărie, MJ având alături jucatori precum Pippen, Harper, Rodman, Kukoc sau Kerr (actualul antrenor al Golden State) si un antrenor de excepție in persoana lui Phil Jackson, acest LeBron James a adus in finale pe Miami dar mai ales pe Cleveland practic de unul singur ... Spun asta pt ca Heat la fel si Cavaliers fara el nu conteaza. Un meci de anale, o desfătare pt niste ochii strepeziti de mizeria de meci cu Albania la care m-am uitat strict din patriotism neavând niciun dubiu ca va fi o umilința pt Romania ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează