SPORTURI  »  BASCHET  »  NBA

VIDEO+FOTO Warriors '16 sau Bulls '96? Golden State a egalat un record istoric deținut de echipa lui Jordan și reaprinde dezbaterea anului în NBA

Articol de - Publicat luni, 11 aprilie 2016 09:06

Golden State Warriors a intrat definitiv în istoria NBA după succesul din această dimineață, 92-86 împotriva celor de la San Antonio Spurs. 72 de victorii în sezonul regulat, la fel ca Chicago Bulls în 95/96, și un meci rămas de jucat.

Nimeni nu se gândea în vara anului trecut că Stephen Curry îi poate conduce pe Warriors pe urmele celor de la Bulls. Sigur, șanse pentru un nou titlu erau, însă dominarea autoritară a campioanei n-a putut fi anticipată. Cele 24 de victorii consecutive din debutul sezonului, cel mai bun start din istorie, au adus pentru prima dată în discuție duelurile Warriors vs. Bulls, Curry vs. Jordan.

Pe final de sezon însă, motorul echipei lui Kerr a început să se gripeze. Înfrângerile neașteptate cu Minnesota și Boston au oprit cea mai lungă serie de victorii pe teren propriu, 54, un alt record al lui Chicago doborât. ”Suntem pregătiți ca sezonul regulat să se încheie. Vorbim de 82 de meciuri, ne plictisim după o perioadă. Nu e o scuză, dar despre asta e vorba, și știți că vă spun mereu cum stau lucrurile”, a explicat înfrângerile Draymond Green.

Ultima provocare înainte de play-off

Ultima provocare adevărată din sezonul regulat a fost al patrulea duel cu Spurs. Fără Duncan și Diaw, menajați de Popovich, San Antonio a ținut-o din nou în șah pe Golden State. Numai 35 de puncte în prima repriză, o performanță negativă în acest sezon. După pauză, Warriors au izbutit însă să doboare defensiva rivalilor și să își asigure un ultim meci cu Memphis cu recordul istoric pe masă. Victoria cu San Antonio înseamnă că Warriors e prima echipă din istoria NBA care nu este învinsă de două ori într-un sezon de niciun adversar.

”Jucăm pentru titlu, dar ne-am pus în postura de a încheia sezonul cu o victorie și de a face ceva ce n-a mai reușit nicio echipă. E greu să ieși din vestiar și să înțelegi că nimeni n-a mai reușit asta. E o senzație incredibilă”
Stephen Curry

BullS sau Warriors? Curry sau Jordan?

Duelul de la distanță dintre Chicago și Golden State a ridicat multe semne de întrebare în acest sezon. Statistic, cele două echipe sunt acum pe picior de egalitate, 72 de victorie, însă Warriors pot depăși această performanță. Întrebarea pe care și-o pun toți fanii baschetului: care e echipa mai bună?

Singurul reper în acest duel imaginar este chiar tehnicianul lui Golden State, Steve Kerr, care a jucat alături de Michael Jordan în perioada de glorie a lui Chicago din anii 90. ”E greu să răspunzi la întrebarea asta. Nu numai pentru că trebuie să compari două ere, dar și pentru că mi-e greu să răspund gramatical. În clipa asta, chiar nu mai știu la care echipă să mă refer drept «noi». O să spun doar atât. Dacă cele două echipe s-ar întâlni, nu e niciun dubiu că noi ne-am putea bate pe noi, iar ei s-ar bate pe ei”, a glumit Kerr.

”4-0 Chicago. Fără emoții”

Un verdict clar e greu de dat, mai ales că vorbim de un Chicago care se baza pe legendarul Michael Jordan. Și asta fără să îi aducem în discuție pe Dennis Rodman și Scottie Pippen. Sigur, Curry e absolut genial și aruncă de la jumătatea terenului mai bine decât o fac mulți jucători din 3 metri, dar pare prea devreme să ne pronunțăm.

OK, nu și pentru Scottie Pippen. ”Bulls ar câștiga toate cele patru meciuri într-o confruntare în play-off. Fără emoții”, spune fosta vedetă a lui Chicago. ”Cred că, ținând cont de înălțimea mea, aș fi reușit să îi pun probleme lui Curry”, spune Pippen pentru ESPN, care crede că ar fi reușit să îl țină pe MVP-ul sezonului trecut la cel mult 20 de puncte pe meci. Curry a reușit 37 de puncte în această dimineață în fața celei mai bune defensive din acest sezon. Ar fi dificil, dar cine știe?

Jordan și-a dat ok-ul

În februarie, Michael Jordan a discutat cu Klay Thompson despre posibilitatea ca Warriors să îi depășească recordul. Mesajul lui MJ? ”Puteți să îl doborâți”. Comparația dintre el și Curry momentan nu își are rostul. În ciuda cifrelor senzaționale și a drumului spre cel de-al doilea titlu consecutiv de MVP, Steph e încă departe de performanțele lui Jordan. Cifrele ne spun însă că e pe drumul cel bun. ;)

Joi dimineață, de la ora 5:30, va avea loc meciul dintre Golden State Warriors și Memphis Grizzlies, când campioana en-titre poate ajunge la 73 de victorii într-un sezon, record absolut în istoria NBA.

Simularea duelului Chicago 95/96 - Golden State 15/16 în jocul NBA 2K16

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
blade_mrn
blade_mrn  •  11 Aprilie 2016, 17:00
Postat de tipsy pe 11 Aprilie 2016, 12:33

Ce meci a fost si aseara. Chiar imi pare rau de romani, ca nu stiu decat fotbal si rateaza asemenea spectacol, asta si din cauza voastra, presa. Ce face Curry nu s`a mai vazut niciodata.

Stai linistit...romanii se uita la nba...am vazut meciul si pot sa spun ca spurs au facut un meci slab(doar primul sfert a fost ok)...plus ca a parut ca se menajeaza pt play-off...o dezamagire...si e o blasfemie sa l compari pe curry cu jordan...dau si un exemplu...finala de anul trecut...pui un bulldog ca Dellavedova sa l marcheze si n o sa mai faca nimic...pronostic...chiar daca nu mi e simpatic lebron james o sa i arate cine i seful anu asta

tipsy
tipsy  •  11 Aprilie 2016, 12:33

Ce meci a fost si aseara. Chiar imi pare rau de romani, ca nu stiu decat fotbal si rateaza asemenea spectacol, asta si din cauza voastra, presa. Ce face Curry nu s`a mai vazut niciodata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează