SPORTURI  »  BASCHET  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE BASCHET

VIDEO şi FOTO Aurul e doar al lor! » Serbia nu a contat în faţa Statelor Unite în finala Campionatului Mondial de baschet!

FOTO: Reuters +10   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat luni, 15 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 15 septembrie 2014 10:53

Naţionala de baschet a Statelor Unite a învins Serbia aseară în finala FIBA World Cup de la Madrid, 129-92, şi şi-a păstrat titlul de campioană mondială.

Sîrbii au sperat doar în startul partidei, cînd, după aproximativ patru minute scurse îi conduceau pe americani cu 12-5, însă Team USA a întors scorul repede, şi după numai trei minute conducea cu 30-19, urmînd să termine primul sfert cu un avantaj de 14 puncte, 35-21.

La finalul sfertului al treilea, diferenţa devenise deja uriaşă, americanii avînd un avantaj de 38 de puncte, 105-67. Per total, spectacolul a fost asigurat de Kenneth Faried, care a "survolat" panoul sîrbilor ca un elicopter Apache şi Kyrie Irving care i-a bombardat pe vecinii noştri cu coşuri trei puncte.

"E ca o palmă peste faţa celor care ne-au criticat că mergem cu echipa a doua la mondiale. Dacă nu e LeBron James, Kevin Durant sau Kobe Bryant nu înseamnă nimic. Ne putem autodepăşi pentru a lua titlul mondial, ceea ce am şi făcut!", a declarat pentru ESPN Kenneth Faried.

Cel mai bun marcator al finalei a fost Kyrie Irving, conducătorul de joc al celor de la Cleveland Cavaliers, cu 26 de puncte, numit de altfel şi MVP-ul turneului. Irving a avut şase aruncări de trei puncte şi le-a nimerit pe toate. La recuperări, DeMarcus Cousins a fost cel mai bun, cu 9, în timp ce Derrick Rose a oferit cele mai multe pase de coş, 6!

Americanii au trimis la Campionatul Mondial cea mai tînără echipă de cînd FIBA le-a dat voie jucătorilor din NBA să evolueze în competiţiile oficiale, în 1992.

Echipa Statelor Unite a cîştigat 63 de meciuri consecutive, 45 în competiţiile oficiale FIBA şi 18 în amicale şi sunt calificaţi automat pentru Jocurile Olimpice din Brazilia, din 2016.

Argintul de aseară este prima medalie cîştigată de Serbia de la destrămarea Iugoslaviei, cînd a cîştigat 5 medalii.

VEZI VIDEO:

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
wwerko80
wwerko80  •  15 Septembrie 2014, 19:17
Postat de rozu pe 15 Septembrie 2014, 13:18

americanii au lasat impresia ca pot castiga "cm" si cu o selectionata a colegiilor, intr'atat de mare este diferenta dintre ei si restul lumii. in sportul asta sunt intangibili ever!

Negrii aia invata basket pe strada si sunt bagati la echipa. Acolo au grija de ei sa se dezvolte cum trebuie si iau in serios sportul. Daca managementul din brazlia era macar pe jumate de profesionist cum e cel din america, Brazilia era campioana incontestabila la fotbal din era lui pele pana acum.

brancusi
brancusi  •  15 Septembrie 2014, 19:08
Postat de chr508 pe 15 Septembrie 2014, 18:13

La ce surplus de talente este in NBA puteau lejer sa-i lase acasa si pe Cousins si pe Rose. Cand ai jucatori ca Jeremy Lin, Luol Deng, Carlos Boozer, Joe Johnson (care are un salariu de 23 milioane anual), Kevin Garnett, Rajon Rondo, Chris Bosh si multi altii mai bine dai si la altii cu imprumut ca sa fie competitia mai puternica.

Iar se mai trezeste cate unul din somn si vrea sa para initiat...Lin,Boozer si Deng nici sa le miroasa flatulatiile astora prezenti nu sunt buni,Garnett a fost odinioara,acum isi taraie izmenele,esti cam departe de subiect,asa ca fii mai ponderat!

chr508
chr508  •  15 Septembrie 2014, 18:13

La ce surplus de talente este in NBA puteau lejer sa-i lase acasa si pe Cousins si pe Rose. Cand ai jucatori ca Jeremy Lin, Luol Deng, Carlos Boozer, Joe Johnson (care are un salariu de 23 milioane anual), Kevin Garnett, Rajon Rondo, Chris Bosh si multi altii mai bine dai si la altii cu imprumut ca sa fie competitia mai puternica.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează