SPORTURI  »  BASCHET  »  CSU ASESOFT

Vilă contra finanţare » Sebastian Ghiță este urmărit penal într-un dosar ce vizează CSU Asesoft Ploiești

CSU Asesoft Ploieşti l-a avut alături de Sebastian Ghiţă la 10 din cele 11 titluri cucerite. A absentat la cel din 2015
CSU Asesoft Ploieşti l-a avut alături de Sebastian Ghiţă la 10 din cele 11 titluri cucerite. A absentat la cel din 2015

Articol de - Publicat miercuri, 08 iulie 2015 00:00

Principalul sponsor în ultimii 15 ani al campioanei naţionale la baschet a declarat, după ce a fost audiat la DNA, că această echipă nu i-a aparţinut niciodată!

"Mă retrag din baschet pentru că nu vreau să ajung să fiu judecat vreodată pentru trafic de influență! Eu vorbeam cu oamenii. Mă duceam la antreprenorii români să-i rog să bage bani în echipă, ca să completeze finanțarea noastră".

Aceasta a fost explicaţia dată de Sebastian Ghiţă într-un interviu acordat lui Cătălin Tolontan pe 28 februarie 2015, după ce a decis să întrerupă finanţarea echipei CSU Asesoft Ploieşti. Echipă pe care a sponsorizat-o timp de 15 ani, de la înfiinţare şi pînă la începutul acestui an.

Ieri, procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale într-un nou dosar față de Sebastian Ghiță și față de fostul primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, faptele avînd legătură cu mituirea edilului în schimbul obținerii unei finanțări de la bugetul local pentru un club sportiv susținut de Ghiță.

Deputatul PSD este acuzat de dare de mită, instigare la abuz în serviciu avînd drept consecință obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și spălare de bani.

Conform rezoluţiei DNA, în anul 2013, în calitate de primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu a pretins şi a primit de la deputatul Sebastian Ghiţă un imobil în valoare de 1 milion de lei în schimbul finanţării Asociaţiei Baschet Club Asesoft Ploieşti cu suma de 1.500.000 de la bugetul local.

Iar fostul edil ar fi suportat doar 124.000 de lei din preţul vilei, diferenţa reprezentînd mită deghizată prin încheierea unei promisiuni de vînzare a imobilului.

"Chiar dacă această echipă nu mi-a aparținut niciodată, procurorii verifică felul în care această finanțare a fost acordată echipei de baschet din Ploiești, presupunîndu-se că l-am instigat pe primar să ofere această finanțare. Echipa se cheamă CSU Ploiești", a explicat ieri Ghiță.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează