SPORTURI  »  BASCHET  »  EUROLIGA

UPDATE „A decis să mă plesnească pe fund în timpul meciului!” » Acuzații grave la adresa antrenorului lui Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Reacția clubului

Gabby Williams de la Lyon îl acuză pe antrenorul lui Sepsi, Zoran Mikes, de gesturi obscene
Gabby Williams de la Lyon îl acuză pe antrenorul lui Sepsi, Zoran Mikes, de gesturi obscene

Articol de - Publicat joi, 01 februarie 2024 17:32 / Actualizat joi, 01 februarie 2024 20:34

Antrenorul bosniac al echipei de baschet feminin al echipei Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, Zoran Mikes (51 de ani), înfruntă acuzații serioase după eliminarea din Euroligă ♦ Jucătoarea lui Lyon, Gabby Williams, votată MVP la finalul meciului pierdut de Sepsi cu 94-77, îl acuză pe tehnician că ar fi agresat-o în timpul jocului! ♦ Într-un comunicat oficial, clubul din România a respins vehement acuzațiile și se poziționează alături de antrenor. 

Sepsi a fost învinsă, marți, de formaţia franceză Lyon cu 94-77 (32-14, 17-20, 22-21, 23-22) la Villeurbanne, în ultimul său meci din Grupa A a Euroligii, dar nu a fost singura veste neplăcută a serii.

Antrenorul lui Sepsi, acuzat că a comis un gest obscen prin care a agresat o jucătoare la meciul din Euroligă

„A decis să mă plesnească pe fund în timpul meciului!” » Acuzații grave la adresa antrenorului lui Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe. Reacția clubului
Zoran Mikes, antrenorul lui Sepsi. foto: Imago Images

Imediat după terminarea meciului, Gabby Williams, una dintre jucătoarele de la Lyon, a postat un tweet în care a precizat faptul că antrenorul lui Sepsi a lovit-o peste fund. Ea l-ar fi rugat să nu se mai apropie și să nu o mai atingă, iar secunzii lui au început să strige la ea.

Ieri, clubul francez a emis un comunicat în care a precizat faptul că a trimis un raport către observatorul partidei în legătură cu gesturile făcute de Zoran Mikes, conform libertation.fr. FIBA (Federația Internațională de Baschet) a fost informată de incident și a demarat o investigație în acest sens. Gabby Williams a fost votată cea mai bună jucătoare la finalul meciului.

Jucătoarea lui Lyon a șters ulterior tweet-ul pe care l-a postat și a răspuns altuia în care a precizat faptul că FIBA investighează, iar ea nu se va mai amesteca în această problemă până la soluționarea ei.

Reacția oficială a celor de la Sepsi-SIC

Conducerea ACS SEPSI-SIC se simte obligată să răspundă declarației făcute pe Twitter de către jucătoarea franceză Gabby Williams, pe 30 ianuarie 2024, precum și anumitor acuzații care au apărut în presă, referitoare la antrenorul principal al clubului nostru.

Zoran Mikes este antrenorul principal al clubului nostru de mai bine de 10 ani și activează în această profesie de peste 25 de ani. Suntem conștienți că ultimele două zile au fost un coșmar pentru el și familia sa, ei fiind nevoiți să se confrunte cu aceste acuzații. Îl susținem în totalitate, mai ales că este vorba despre un caz la care au fost martori membri staff-ului formației noastre, jucătoarele de pe bancă, inclusiv fiica antrenorului nostru, în vârstă de 17 ani , precum și 10 fani al clubului aflați chiar în spatele echipei noastre. 

Am fost șocați să vedem acuzațiile care au fost publicate în presă, unde antrenorul nostru principal a fost etichetat cu epitete care nu sunt doar extrem de ofensatoare, dar îi și pătează numele și, în consecință, și pe cel al clubului nostru.

În primul rând, dorim să răspundem la tweet-ul postat de Gabby pe propriul său cont de Twitter (X):

“Here’s a story for yall. today. the opposing coach decided to smack my butt during the game. i told him to please not touch me and his assistants started yelling at me. i asked the ref is he’s allowed to touch me and she literally said “yes he is calm down”

Dorim să clarificăm faptul că tweet-ul postat de Gabby Williams nu corespunde realității. Incidentul pe care l-a prezentat și evenimentele reale sunt două lucruri complet diferite, fapt pe care toți putem să-l confirmăm, susținuți și de înregistrările disponibile.

Prima situațe a avut loc în al treilea sfert al jocului, când tabela indica 8:37, moment în care antrenorul principal al echipei noastre, Zoran Mikes, se afla în zona sa desemnată. Gabby Williams, deplasându-se spre marginea terenului, s-a apropiat de antrenor. Antrenorul principal al echipei noastre a atins șoldul lui Gabby Williams, și ca un compliment, a spus următoarele, deoarece Gabby deja avea mai mult de 20 de puncte pe tabelă, în acel moment: “Gabby please slow down you are killing us today”.

Dupa care Gabby Williams a spus: “Don’t touch me”

A doua situațe a avut loc la marcajul de 6:07 al celui de-al treilea sfert, când arbitrul a fluierat un fault personal împotriva jucătoarei noastre cu numărul 12, iar staff-ul tehnic a reacționat la decizia arbitrului. Gabby s-a întors spre banca technică și a spus: “Shut the F*** up!”

În răspuns la aceasta, antrenorul nostru principal i-a spus următoarele arbitrului: “You shoud not allow her to talk like this way to our bench”,

După care Gabby Williams a spus: “Don’t touch me”

Dorim să subliniem că antrenorul nostru principal nu a avut niciun fel de contact cu jucătoarea în timpul fazei de repunere, în acel moment.

Arbitrul a spus apoi următoarele: “Calm down, we continue the game”

Antrenorul nostru principal a încheiat comunicarea cu arbitrul gesticulând cu mâinile într-o parte.

Considerăm important să precizăm, totuși, că din cauza unor tweet-uri atât de grabnic postate și ulterior șterse, statutul și potențiala percepție viitoare asupra antrenorului principal al echipei noastre ar putea avea de suferit sau ar putea chiar fi compromisă.

În comentariile la tweet-ul ei, jucătoarea a scris următoarele, lucruri de asemenea defăimătoare și ofensatoare, aducând atingere inclusiv asupra onoarei şi reputaţiei numelui antrenorului:
„fiba’s investigating it so I’ll let them take it from here. apparently he been problematic all year smh…”

Clubul nostru consideră tweet-ul lui Gabby Williams exagerat și susține respectarea principiilor Fair Play și a regulilor scrise și nescrise ale sportului. Ne exprimăm speranța că FIBA și cluburile implicate vor clarifica incidentul cât mai curând posibil.

- Comunicat Sepsi-SIC

Sepsi, debutantă în Euroligă

Zoran Mikes este antrenorul lui Sepsi din 2013, însă acum ar putea fi sancționat drastic pentru gestul pe care l-a făcut.

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a fost debutantă în Euroligă, reușind în grupa A două victorii și înregistrând 12 înfrângeri. La final s-a clasat pe șapte, penultimul loc.

În ultima etapă, Valencia Basket Club a învins-o pe Beretta Famila Schio cu 87-60, Casademont Zaragoza a surclasat-o pe Polski Cukier AZS UMCS Lublin cu 96-49, iar campioana Fenerbahce Alagoz Holding a dispus de DVTK HUN-Therm cu 95-71.

Citește și alte știri:

Subiectul „FCSB campioană” l-a enervat pe Cristi Săpunaru: „Hai să le dăm titlul”

Prima mutare pentru sezonul viitor la FCSB » MM Stoica: „Eu și din vară i-aș face contract!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
GardaIosefina
GardaIosefina  •  02 Februarie 2024, 17:23
Postat de cirus11 pe 01 Februarie 2024, 20:43

Este o sala, este euroliga, trebuie sa fie filmari si sa se vada adevarul. Daca a facut asta... e complet deplasat, cum sa faci asa ceva cu o jucatoare adversa? Merita suspendarile care ar veni daca e adevarat.

Și dacă e neadevărat, cam ce merită mulatra?

Chaveri
Chaveri  •  01 Februarie 2024, 22:37

Să vedem imaginile și după să judecăm.

cirus11
cirus11  •  01 Februarie 2024, 20:43

Este o sala, este euroliga, trebuie sa fie filmari si sa se vada adevarul. Daca a facut asta... e complet deplasat, cum sa faci asa ceva cu o jucatoare adversa? Merita suspendarile care ar veni daca e adevarat.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează