SPORTURI  »  BOX  »  JOCURILE OLIMPICE

AIBA, din nou scandal de corupţie

box
box

Articol de - Publicat vineri, 23 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 11:12

Aceste afirmaţii au fost făcute joi seară, la BBC. Se pare că banii au fost plătiţi către World Series Boxing (WSB), o ligă susţinută de AIBA. De asemenea, AIBA este instituţia care organizează întrecerile de box la Olimpiadă. "Aşteptăm rezultatele anchetei AIBA şi deja am solicitat postului BBC să demonstreze cele afirmate", a declarat Jacques Rogge, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic. Ştirea BBC a erupt chiar cu cîteva zile înainte începerii Campionatelor Mondiale, găzduite în acest an chiar de Baku, capitala Azerbaidjanului.

AIBA va investiga acuzaţiile potrivit cărora milioane de dolari au fost deja plătite pentru a garanta Azerbaidjanului două medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Londra, de anul viitor.

AIBA neagă

Ching-Kuo Wu, preşedintele AIBA, a spus că aceste supoziţii sînt "total neadevărate şi ridicole", dar a adăugat că le va ancheta cu seriozitate. "Această anchetă va dovedi că toleranţa AIBA pentru astfel de fapte este zero", a adăugat Wu.

Potrivit BBC, un cetăţean azer a plătit suma către WSB la o competiţie organizată de această formaţiune. După difuzarea ştirii, AIBA a lansat un comunicat în care preciza că a existat, într-adevăr, un împrumut către WSB din partea unui "investitor azer, făcut pe temeiuri comerciale şi cu returnarea integrală pe viitor către investitor. Orice afirmaţie conform căreia acest împrumut a fost făcut în schimbul garantării a două medalii de aur la Olimpiada 2012 este falsă şi tendenţioasă".

AIBA, meci şi cu românii

Forul boxului amator i-a acceptat pe boxerii români în ultima clipă la Mondialele de la Baku. De data aceasta din postura de acuzator, AIBA interzisese iniţial venirea tricolorilor la Mondiale, care sînt criteriu de calificare la aceeaşi Olimpiadă de la Londra. FR Box a fost dezafiliată de la AIBA pe 6 septembrie, deoarece românii nu au respectat cererea de a organiza alegeri pentru preşedinte pînă pe 31 august. Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. Obreja este suspendat de AIBA pe o perioadă de 5 ani.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bogdanelibm
bogdanelibm  •  23 Septembrie 2011, 12:29

ABIA AR TREBUI DIZOLVATA IAR SPORTUL ROMANESC DACA AR AVEA MACAR CATE UN OM CA OBREJA IN FIECARE RAMURA SPORTIVA AM FI MAI DEPARTE CA PERFOMANTE .MA BUCUR CA ARE COLOANA VERTEBRALA SI INCEARCA SA INVINGA MAFIA DIN SISTEM.LA FOTBAL LUCRURILE STAU INVERS INCERCAM SA NE INTEGRAM IN MAFIE ALATURI DE SANDU SI MITICA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează