SPORTURI  »  BOX  »  LUPTĂTORUL ANULUI

Andrei Stoica a fost declarat luptătorul anului 2014 în România

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 07 decembrie 2014 18:13

Campionul mondial Superkombat la categoria super cruiser, Andrei Stoica, a fost desemnat “Luptătorul anului 2014” în cadrul Galei Fotbalului Românesc, sportivul în vîrstă de 27 de ani fiind singurul “infiltrat” la ceremonia în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai buni jucători din fotbalul autohton.
Cel mai mare dintre fraţii Stoica a avut un an 2014 de excepţie, încheiat cu finala Superkombat de la Monza, Italia, acolo unde l-a învins prin KO pe americanul Emilio Vallecillo în faţa a peste 6.000 de spectatori.

Cu un record de 35 de victorii, dintre care 23 prin KO, şi 6 înfrîngeri, Andrei şi-a apărat de două ori titlul mondial cucerit în 2013. Prima oară, la Constanţa, atunci când a cîştigat în faţa turcului Ali Cenik la decizie, iar mai apoi, în octombrie, la Geneva, contra lui Moises Baute, succesul fiind selectat deja pentru titlul de “Cel mai spectaculos KO al anului 2014”. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 17 decembrie, atunci cînd e programată Gala Premiilor Superkombat.

“E o mîndrie să ştiu că sunt singurul invitat dintr-un alt sport decît fotbalul care este premiat la acest eveniment de tradiţie. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine, premiul este şi al lor. Moş Nicolae a venit de două ori la mine. Soţia mea este însărcinată din nou şi vom avea un al doilea băieţel, aşa că închei un an fericit, ceea ce vă urez şi vouă”, a spus Andrei Stoica după ce omul de afaceri Nicuşor Stan i-a înmînat premiul special al serii din cadrul Bucharest Fashion Week.

Pregătit de Alin Panaite, Stoica şi-a făcut debutul în circuitul profesionist în 2010, în Croaţia, iar numărul impresionant de victorii înainte de limită i-au adus supranumele de Mister KO. În 2013, la Galaţi, românul i-a provocat prima înfrîngere cehului Ondrej Hutnik după cinci ani şi a devenit campion mondial al categoriei super cruiser, titlu pe care urmează să şi-l apere cel mai probabil pe 7 martie la Torino.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează