SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 5 NOIEMBRIE

Bute, complimentat de bunicul Johnson, dar atacat de incisivul Froch: "Nu se mai poate ascunde"

Glen Johnson a ajuns pînă în semifinalele turneului SuperSix  foto: reuters +1   FOTO
Glen Johnson a ajuns pînă în semifinalele turneului SuperSix foto: reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 septembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 04 octombrie 2011 13:05

Lucian Bute îşi pune în joc pentru a noua oară titlul mondial IBF la categoria supermijlocie în faţa lui Glen Johnson. Aflat în cantonament în Florida, jamaicanul a vorbit despre felul în care pregăteşte meciul din 5 noiembrie, dar şi despre calităţile pugilistului român.

Bute este un boxer foarte talentat şi inteligent, dar şi eu sînt foarte hotărît şi am multe calităţi pe care mi le-am îmbunătăţit în ultimii cinci ani. Sînt pregătit să le arăt în ring, pe 5 noiembrie. Am privit în urmă şi mi-am dat seama că singurul lucru pe care l-am făcut a fost să depun un efort enorm, iar din punct de vedere al boxului am dat un pas înapoi. Aşa că acum sînt concentrat numai pe ce fac eu, nu şi pe Bute. În acelaşi timp, urmărim şi evoluţia lui Lucian, dar în primul rînd trebuie să stabilim care îmi sînt priorităţile”, a spus Johnson (42 de ani).

Întrebat despre locaţia în care se va desfăşura meciul, în Quebec (Canada), Glen Johnson a afirmat că nu îi este teamă de presiunea publicului, adăugînd că este convins de faptul că arbitrii vor fi corecţi dacă se va ajunge ca învingătorul să fie decis de aceştia.

Este o provocare să lupt în Canada, dar nu mă plîng. Mi-am construit cariera boxînd în situaţii care nu au fost perfecte. Bute este conducătorul, iar eu sînt pasagerul. Eu voi fi concentrat pe ceea ce trebuie să fac, nu-mi fac probleme legate de arbitrii. Este situaţia perfectă pentru noi în mintea noastră”, a spus Johnson.

Finala SuperSix, pe 17 decembrie

După ce acum o săptămînă Andre Ward a anunţat pe twitter că s-a accidentat în timpul unei sesiuni de sparring, finala SuperSix care ar fi trebuit să aibă loc pe 29 octombrie s-a amînat pînă pe 17 decembrie.

Carl Froch şi Andre Ward vor boxa pentru unificarea titlurilor mondiale WBA şi WBC la categoria supermijlocie, la Atlantic City (New Jersey), în finala turneului care a debutat acum doi ani în care Glen Johnson a ajuns pînă în semifinale.

Chiar dacă americanul a adus dovezi cu privire la accidentarea pe care a suferit-o şi şi-a exprimat dezamăgirea pentru amînarea meciului, Froch s-a arătat indigant pentru această situaţie: "Este absurd şi neprofesionist. Este ridicol ca o simplă tăietură să-l împiedice să boxeze peste cinci săptămîni. Două săptămîni înţeleg, însă îi rămân 35 de zile pentru a se vindeca", a declarat englezul.

Froch: ”Bute nu se mai poate ascunde mult timp”

Deşi cîştigătorul finalei SuperSix se va afla abia peste două luni şi jumătate, Carl Froch este încrezător în şansele sale şi vorbeşte deja de planurile pentru 2012. Şi-ar dori un meci cu Joe Calzaghe în ţara natală, însă cum aceasta nu dă nici un semn că şi-ar dori să revină, englezul îşi îndreaptă atenţia spre Lucian Bute.

"După partida cu Ward, urmează meciul de unificare cu Bute. Se ascunde, dar nu o mai poate face pentru mult timp. Mai vreau o revanşă cu Mikkel Kessler, o confruntare cu Bernard Hopkins ...poate şi Calzaghe se va răzgîndi”, a spus Froch.

Pavlik regretă că a renunţat

La începutul lui august, Kelly Pavlik era anunţat ca fiind următorul adversar al lui Lucian Bute, însă americanul a anunţat cu cîteva zile înaintea meciului pe care ar fi trebuit să-l aibă pe 6 august, cu Darryl Cunningham, în SUA, că renunţă la box.

Pavlik a refuzat sa boxeze cu Bute, motivînd că suma care i-a fost oferită, 1,35 milioane de dolari, era a fost prea mică: "Nu mă lupt pentru alune", a spus atunci americanul.

La o distanţă de aproape două luni, cel poreclit ”Fantoma”, a ajuns să regrete decizia pe care a luat-o, iar acum plînge pentru a se reîntoarce în ring: "Vreau să boxez, vreau să mă întorc şi să bat pe cineva. Nu contează ce bani primesc, doar vreau să lupt", i-a spus Pavlik managerului sau.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
migo78
migo78  •  06 Noiembrie 2011, 03:01

Lucian o sa-l aranjeze si mai frumos pe Ward... o sa-i faca taieturi la ambii ochi.

nicolas84
nicolas84  •  01 Octombrie 2011, 22:07
Postat de sandmann pe 28 Septembrie 2011, 22:45

mda , ar fi prea frumos sa fie asa. adevarul e ca ma cam tem ca nici la anul nu se va ajunge la un meci Bute vs invingatorul din super 6. eu unul m-as multumi si cu invinsul, oricare ar fi .... ar fi un mare pas inainte pt Bute. ma tem ca nu se vor gasi banii necesari pt un meci intre Bute si invingatorul super 6

ce faci bre omu' nisipului pana si tu care esti asa de pro butica ai inceput sa te indoiesti din motive conexe.stai lin ca motivele de refuz sau neorganizare nu vor fi reprezentate de bani ci de o noua maniera abila in care stafful lui butica sa spuna cum sunt ceilalti nashpa pt ca nu le accepta lor o conditie din 7 sau ceva. Nu vreau sa fiu inteles gresit,eu sunt patriot de felul meu si o sa tin cu bute orice ar fi dar vreau sa nu il mai vad ca se invarte in jurul cozii in timp ce altii il pupa undeva de mare ce e el. Vreau sa fie barbat si sa lupte CU BARBATI,nu momai.

sandmann
sandmann  •  28 Septembrie 2011, 22:45
Postat de ciocaneanu pe 28 Septembrie 2011, 18:33

'Il "iubesc" pe Froch din suflet! Nu-mi doresc mai mult decit ca el sa cistige cu Ward iar apoi Lucian, care va avea o bursa monumentala, in ultima lupta de unificare, sa-l alerge prin ring si sa-l faca KO cu un upper cut la ficat! Nimeni nu vede ca cel care profita cel mai mult din turneul celor sase e Lucian Bute. Invingatorul va avea "onoarea" sa boxeze cu el, pe o bursa care nu a mai fost platita pt. categoria lui. Management si boxer de super class!

mda , ar fi prea frumos sa fie asa. adevarul e ca ma cam tem ca nici la anul nu se va ajunge la un meci Bute vs invingatorul din super 6. eu unul m-as multumi si cu invinsul, oricare ar fi .... ar fi un mare pas inainte pt Bute. ma tem ca nu se vor gasi banii necesari pt un meci intre Bute si invingatorul super 6

Vezi toate comentariile (5)
Comentează