SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN PAUL MENDY, 9 IULIE, ROMEXPO, PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

Bute şi Mendy au trecut de cîntarul oficial. Românul a avut cu 54 de grame sub limita categoriei

Cîntar oficial Lucian Bute - Jean Paul Mendy +23   FOTO
Cîntar oficial Lucian Bute - Jean Paul Mendy

Articol de - Publicat vineri, 08 iulie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 08 iulie 2011 14:03

UPDATE // Filipinezul Juan Talape a reuşit în cele din urmă să treacă de cîntarul oficial, reuşind să slăbească 250 de grame în cele două ore pe care organizatorii i le-au pus la dispoziţie. Astfel, meciul cu Viorel Simion se va desfăşura conform programului, cu centura WBC America pe masă

UPDATE //
Michael Buffer i-a anunţat pe cei doi sportivi care vor boxa în main-eventul galei de la Bucureşti. Lucian Bute a trecut cu uşurinţă de cîntarul oficial, cu 76.150 kg. Jean Paul Mendy a cîntărit 75.300 kg. Limita categoriei este de 76.204 kg.

UPDATE
// Adversarul lui Viorel Simion, filipinezul Jun Talape, poreclit "The Rock" (Stînca), nu a reuşit să intre în limitele categoriei sale, depăşind cu 200 de grame greutatea permisă. Organizatorii i-au acordat filipiniezului două ore pentru a îndeplini categoria. În situaţia în care acest lucru nu se va întîmpla, deţinătorul centurii WBC America va fi amendat cu 20% din bursă, care îi vor reveni lui Simion. De asemenea, chiar dacă va cîştiga meciul, filipinezul va pierde centura.


Sîmbătă dimineaţă, la cîntarul care se face în ziua meciului, Lucian Bute nu trebuie să aibă mai mult de 80.204 kilograme.

Lucian Bute s-a antrenat ieri normal, dar a sărit peste mese. A luat o gustare, numai la prînz.

UPDATE // Filipinezul Juan Talape a reuşit în cele din urmă să treacă de cîntarul oficial, reuşind să slăbească 250 de grame în cele două ore pe care organizatorii i le-au pus la dispoziţie. Astfel, meciul cu Viorel Simion se va desfăşura conform programului, cu centura WBC America pe masă

UPDATE // Michael Buffer i-a anunţat pe cei doi sportivi care vor boxa în main-eventul galei de la Bucureşti. Lucian Bute a trecut cu uşurinţă de cîntarul oficial, cu 76.150 kg. Jean Paul Mendy a cîntărit 75.300 kg. Limita categoriei este de 76.204 kg.

UPDATE // Adversarul lui Viorel Simion, filipinezul Jun Talape, poreclit "The Rock" (Stînca), nu a reuşit să intre în limitele categoriei sale, depăşind cu 200 de grame greutatea permisă. Organizatorii i-au acordat filipiniezului două ore pentru a îndeplini categoria. În situaţia în care acest lucru nu se va întîmpla, deţinătorul centurii WBC America va fi amendat cu 20% din bursă, care îi vor reveni lui Simion. De asemenea, chiar dacă va cîştiga meciul, filipinezul va pierde centura.

Sîmbătă dimineaţă, la cîntarul care se face în ziua meciului, Lucian Bute nu trebuie să aibă mai mult de 80.204 kilograme.

Lucian Bute s-a antrenat ieri normal, dar a sărit peste mese. A luat o gustare, numai la prînz.

Pentru boxeri, ziua dinaintea cîntarului e cea mai grea. Ca să intre în categorie, pugiliştii se înfometează şi trag din greu la antrenamente. Trebuie să dea jos ultimele grame.

Nici Lucian Bute nu face excepţie. "Nu mă plîng, asta e! Eu am ales să practic acest sport, ştiam dinainte că voi ajunge în acest punct", a declarat Bute.

Campionul mondial IBF a făcut ieri două şedinţe de pregătire. Ca să transpire abundent, a luat pe el o geacă de fîş. Nu a băut nici prea multă apă. A mîncat doar la prînz, o salată. Nutriţionista Melanie Olivier a stat în permanenţă cu ochii pe el. La fel şi antrenorul Stephan Larouche. Aseară, Lucian Bute mai avea un kilogram de dat jos. "Nu vor fi probleme la cîntarul oficial. O să fac categoria fără emoţii", a asigurat Lucian.

El a luat în calcul şi o alternativă. În această dimineaţă va intra în saună dacă va mai avea de dat jos cîteva grame.

Lucian Bute îşi va pune în joc pentru a opta oară centura mondială în faţa francezului Jean Paul Mendy, sîmbătă, în cadrul galei "Campion pentru România", ce va avea loc la Romexpo şi va fi transmisă de Pro TV cu începere de la ora 20:30.

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (11)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  08 Iulie 2011, 14:15

Oare de ce le place romanilor sa isi dea cu parerea chiar daca n-au habar ? Chiar daca nu sti multe despre box si felul in care se atinge greutatea categoriei, poti sa te gindesti ca multimea asta de oameni din box care cistiga o piine in jurul lui Bute au tot interesul sa fie in seara meciului 100% fit. Sau crezi ca se sperie ca vor baga fiecare citeva mio in buzunar in urmatorii ani si nu stiu ce sa faca cu ei? Dar tu esti stelist asa ca ... ! Sorry, am uitat ca-l vor suna pe repoman sa le spuna el ce trebuie sa faca! Prostia si ingimfarea merg mina-n mina!

florinn
florinn  •  08 Iulie 2011, 13:53

inca ceva, 1 kilogram il dai jos in 30-40 minute de sauna si o alergare cu geaca pe tine, esti penibil cu afirmatia a luat cantarul la mustata

legion.etrangere
legion.etrangere  •  08 Iulie 2011, 13:56

Bafta Bute!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează