SPORTURI  »  BOX  »  A TRANSMIS LA RADIO ULTIMELE 11 PARTIDE ALE LUI LUCIAN

Ce spun ziariştii » Fetecău: "Ucrainenii îi au pe fraţii Kliciko, noi îl avem pe Bute!"

Fetecău a transmis la radio ultimele
11 partide ale lui Bute
Fetecău a transmis la radio ultimele 11 partide ale lui Bute

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 07 noiembrie 2011 19:03

Adrian Fetecău, comentatorul de box de la Radio România Actualităţi, crede că Bute nu va avea rival la supermijlocie şi că în curînd va creşte în categorie


Comentează box din 1993. Spune că s-a îndrăgostit de nobila artă după ce l-a văzut în ring pe Francisc Vaştag. "Am fost un norocos. După 2000, Leonard Doroftei, Adrian Diaconu, Lucian Bute şi JoJo Dan, boxerii noştri reprezentativi care au trecut la profesionism, mi-au oferit o şansă profesională extraordinară. Am putut comenta la Radio România Actualităţi meciurile lor de titlu mondial", spune Fetecău. "Multe din ele nefiind transmise la TV, m-am simţit cîteodată ca în anii 1950, cînd televiziunea era la început şi cînd se transmiteau vestitele dispute dintre Rocky Graziano şi Tony Zale".

- Adrian, tu ai văzut ultimele 11 meciuri ale lui Lucian, toate de cînd a devenit campion mondial. Cum l-ai caracteriza ca boxer?
- Ultimul meci, cel cu Glen Johnson, m-a convins o dată în plus că pot spune despre Lucian că e un boxer senzaţional. Meciul cu jamaicanul a fost la prima vedere unul nu foarte spectaculos, asta pentru neiniţiaţi, dar pot spune că Bute a făcut un meci "aproape perfect", aşa cum l-a catalogat şi antrenorul său, Stephane Larouche.

- Au fost şi acum voci care au spus că Johnson are 42 de ani, că e prea bătrîn, că vremea lui s-a dus.
- Cîrcotaşi sînt şi vor fi întotdeauna. Să-ţi spun ceva. Ştii cît suferă Lucian pentru asta? Se frămîntă foarte mult, e deranjat. Dar nu e corect. Glen Johnson e un nume mare al boxului. Are o dreaptă legendară cu care i-a pus jos pe Antonio Tarver sau Ray Jones jr. A fost desemnat în 2004 boxerul anului de Ring Magazin, Biblia boxului. Nu a fost pus niciodată jos, niciodată! Hopkins e campion mondial la 46 de ani, fraţii Kliciko au peste 40. Noi, românii, trebuie să ne mîndrim! Ucrainenii îi au pe Vladimir şi Vitali Kliciko, noi îl avem pe Lucian Bute.

Şi duşmanii îl laudă

- Cum a fost percepută victoria în Canada?
- Extraordinar. Şi duşmanii Interboxului au aplaudat-o în picioare. Uite, spre exemplu, Yvon Michel, cel care a plecat din Interbox şi care acum îl manageriază pe Jean Pascal. A spus că meciul lui Bute a fost cel mai bun al său din carieră. Ottis Grant, fostul campion mondial, antrenorul lui Andrade, a declarat că tactica aleasă de Bute a fost cea nimerită. "Dacă ar fi stat cu el la bătaie, nu avea şanse!"

- Faptul că Lucian e un boxer precaut, care nu stă la bătaie, care nu riscă, e un impediment în planul spectacolului?
- Şti cum e cu spectacolul ăsta? E cerut de public, mulţimea vrea meciuri de genul Arturo Gatti-Miky Ward. Dar oamenii nu ştiu că cei doi stăteau după un astfel de meci internaţi prin spitale. Ward acum e un bîlbîit şi tremură tot, iar Gatti s-a dus, săracul! Bute pregăteşte un meci ca să cîştige, chiar dacă spectacolul are de suferit. Şi eu cred că oricine gîndeşte ar alege o astfel de strategie.

- Are şanse să ajungă să boxeze în America, la Madison Square Garden, spre exemplu?
- Eu zic că da, dar nu am speranţe că se va întîmpla prea curînd. Îţi explic şi de ce. Bute se vinde foarte bine în Canada, atît la Montreal, cît şi la Quebec. Eu am fost la meciuri, e isterie generală. La Quebec se construieşte un nou stadion de vreo 30.000 de locuri şi canadienii vor să-l inaugureze cu un meci al lui Bute. Totul e legat de bani. Dacă în America se fac bani, Bute merge acolo.

Un meci cu Jean Pascal

- În aceste condiţii, pe cine vezi viitorul adversar?
- Eu sînt convins că va mai bate doi-trei la supermijlocie. Poate pe Carl Froch, pe Kessler. Rămîne de văzut dacă se înţeleg la bani pentru că ştiu sigur că Kelly Pavlik şi Mikkel Kessler au refuzat să boxeze cu Lucian, deşi au primit aproape un milion şi jumătate de dolari bursă. Eu cred că le e şi frică. Cer prea mulţi bani, să nu li se poată da, şi apoi spun că Bute îi refuză. Dar el a declarat întotdeauna că se bate cu oricine.

- Şi în aceste condiţii, ce e de făcut?
- Cred că Bute va trece la semigrea. Acolo îl aşteaptă Jean Pascal, Chad Dawson. Un meci cu Jean Pascal cred că ar umple stadionul Olimpic din Montreal. E o rivalitate senzaţională. Pascal e şi el cu gura mare, are şi el fanii lui. Ar fi, aşa, ca o dispută Mayweather-Pacquiao.

- Cum a petrecut Bute după meci?
- A stat la masă cu toată lumea, s-a pozat cu fanii. A băut un pahar de vin roşu şi a stat cu gheaţă pe mîna stîngă. Îmi spunea că are Johnson un cap foarte tare, că aşa s-a şi lovit, în capul jamaicanului. La 3 dimineaţa, ora Candei, a plecat la somn că în ziua următoare la ora 11:00 avea conferinţă de presă. Apoi, în ziua următoare, şi-a invitat toţi prietenii la un grătar la vila lui din Laval.

- Dă un top al primilor trei pugilişti întîlniţi de Bute.
- Primul e, indiscutabil, Glen Johnson, al doilea l-aş pune pe Andrade. Pentru al treilea loc, stai să mă gîndesc, eu îl văd pe Sakio Bika.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
youngwolf
youngwolf  •  09 Noiembrie 2011, 08:08
Postat de steaua88 pe 08 Noiembrie 2011, 10:24

Kessler a declinat oferta lui Bute de doua ori, Froch a avut probleme mari cu Johnson pe care Bute l-a umilit cu toate ca jamaicanul a stat foarte bine in lupta! Singura lupta grea va fi cu Ward care este cel mai bun adversar! Bute se compara cu fratii Klitschko prin inteligenta, forta superioara fata de ceilalti adversari si stilul de a boxa cat si o mare rata a K.O-urilor! Bute este un Klitschko la mijlocie indiferent pe cine credeti voi boxeri mai buni! Si Klitschko era jignit pana acum vreo 2-3 ani ca nu se batea cu Haye si cu alti pokemoni pe care ia distrus recent! Cei 3 au o alta asemanare foarte rea pt SUA! Nu boxeaza la ei ...sunt slabi! Asta e mentalitate dupa care plecati voi!

Klitschko jignit ca nu se batea cu Haye?? Pfew... Wladimir nu avea nevoie de Haye. El era the Ring Champion si lupta cu Haye era interesanta doar din perspectiva banilor. Lumea isi dorea sa vada lupta asta pentru ca nu era nimeni la grei care sa prezinte interes, desi se stia foarte clar cine era favoritul. Comparatia cu Bute nu are acoperire inca.

steaua88
steaua88  •  08 Noiembrie 2011, 10:24
Postat de botizan pe 08 Noiembrie 2011, 08:49

Cam asa ceva... pai Bute nu a aratat mare lucru pana acum pe cand aia au toate centurile si aparate impotriva celor mai buni challengeri ...Bute se va putea compara cu ucrainienii dupa ce ii va invinge pe Kessler , Froch si Ward ( cam asta ar fii ordinea logica in care sa boxeze cu ei )

Kessler a declinat oferta lui Bute de doua ori, Froch a avut probleme mari cu Johnson pe care Bute l-a umilit cu toate ca jamaicanul a stat foarte bine in lupta! Singura lupta grea va fi cu Ward care este cel mai bun adversar! Bute se compara cu fratii Klitschko prin inteligenta, forta superioara fata de ceilalti adversari si stilul de a boxa cat si o mare rata a K.O-urilor! Bute este un Klitschko la mijlocie indiferent pe cine credeti voi boxeri mai buni! Si Klitschko era jignit pana acum vreo 2-3 ani ca nu se batea cu Haye si cu alti pokemoni pe care ia distrus recent! Cei 3 au o alta asemanare foarte rea pt SUA! Nu boxeaza la ei ...sunt slabi! Asta e mentalitate dupa care plecati voi!

dehasdeu
dehasdeu  •  08 Noiembrie 2011, 08:51

Bai fratilor e asa de greu sa dati un search pe goagle sa vedeti cum se scrie numele fratilor "Kliciko"? @Marian Ursescu: Klitschko | Klitschko | Klitschko | Klitschko | Klitschko | Klitschko | Klitschko Poate la urmatorul articol vei scrie si tu numele cum trebuie desi daca as fi redactor-sef te-as pune sa scrii despre evolutia Burkinei Faso la Campionatul Mondial de Oina. Rusine!!!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează