SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATUL EUROPEAN FEMININ

Două din cinci în vîrf » Steluţa Duţă şi Marinela Radu se vor lupta azi pentru aur la Campionatul European Feminin

Articol de - Publicat sambata, 07 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 22:14

Din cele cinci românce calificate în semifinale, doar două vor boxa azi pentru aur: Steluţa Duţă şi Marinela Radu.

Doar două românce din cele cinci semifinaliste au găsit, ieri, drumul spre finală la Europenele de la Bucureşti. Steluţa Duţă (categoria 48 kg), fata crescută la casa de copii, în Buzău, a fost cea care a urcat prima în ring.

Supranumită "Pitbull" pentru răutatea cu care luptă şi cu care-şi loveşte adversarele, dubla campioană europeană din 2006 şi 2007 nu i-a dat nici o şansă nemţoaicei Stark. "Am vrut să o fac knock-out, dar a stat bine pe picioare. Oricum, ea nu m-a deranjat cu nimic, mi-a dat cîteva palme", a declarat la final Steluţa.

Nici nu concepe să nu cîştige aurul european, mai ales că pe adversara din ultimul act, bulgăroaica Sevda Asenova, a învins-o în finală la Europeanul din 2007. "Atunci a rezistat doar 15 secunde şi am făcut-o knock-out. Acum, în faţa suporterilor români, la mine acasă, nu mă poate bate niciodată", e încrezătoare Steluţa.

Decizie la preferinţă
A doua finalistă din România va fi azi Marinela Radu (81 kg), care a trecut de croata Anamarija Marsici. Meciul a fost extrem de disputat, dar şi de echilibrat. La final, unul dintre arbitri a văzut-o învingătoare pe româncă, unul pe croată, iar al treilea a dat egalitate.

Turcul, cel care văzuse egalitate în ring, a preferat-o pe româncă! "Sînt cea mai fericită. De cinci ani, de cînd m-am apucat de box, am visat la acest moment", a declarat Marinela, care o va întîlni azi pe Lilia Durnieva (Ucr). Finalele sînt azi, în Polivalentă, de la ora 14:00, direct la Sport.ro.

Celelalte trei românce au pierdut ieri în semifinale. Simona Sitar (64 kg), Cristiana Stancu (69 kg) şi Luminiţa Turcin (plus 81 kg) au rămas astfel cu medaliile de bronz.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  07 Iunie 2014, 12:27

felicitari fetelor!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează