SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE - JEAN-PAUL MENDY

Feriţi-vă de stînga lui Bute!

Librado Andrade se agaţă de genunchiul lui Bute înainte de a cădea la podea Foto: Agerpres +2   FOTO
Librado Andrade se agaţă de genunchiul lui Bute înainte de a cădea la podea Foto: Agerpres

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 10 iulie 2011 23:02

Campionul mondial IBF şi-a făcut KO toţi adversarii cu braţul stîng. Aceeaşi soartă a avut-o sîmbătă seara şi Jean-Paul Mendy.


Berrio, Joppy, Zúñiga, Andrade, Miranda, Brinkley, Magee şi Mendy. Ultimii adversari ai lui Bute, pugiliştii care au visat la centura de campion mondial deţinută de român, au ajuns să termine partidele în genunchi sau la spital.

Alejandro Berrio a fost primul ochit de român. Bute i-a luat centura în 2007, dar l-a trimis şi la spital. În colţul ringului, Berrio a încasat două croşee de stînga şi un upercut trimis de Lucian cu acelaşi braţ. Arbitrul de ring nu a mai fost nevoit să-l numere pe Berrio. A făcut doar semn că acesta nu mai poate continua, doar corzile ringului susţinîndu-l să nu cadă.

"E cel mai bun!"
Apoi pe listă a urmat William Joppy. A rezistat 9 reprize, dar în cea de-a zecea filmul s-a rupt. Croşeul de stînga, trimis cu furie de Bute, i-a stins lumina. Americanul şi-a revenit cu greu.

Fulgencio Zúńiga a avut parte de acelaşi tratament. În runda a patra arbitrul de ring a intervenit. Columbianul devenise sac de box în faţa unui român care îşi exersa forţa loviturilor de stînga.

"E cel mai bun boxer de la supermijlocie!", a recunoscut mexicanul Librado Andrade, care a uitat că-l contestase cu cîteva luni înainte. Andrade se mîndreşte cu faptul că a fost singurul care l-a pus jos pe român, acesta fiind numărat de arbitru. La revanşă însă, Bute a pus piciorul în prag. În repriza a patra a lovit scurt la ficat cu upercutul de stînga şi lui Librado i s-a tăiat respiraţia.

Săritură ca în bazin
Edison Miranda, deşi cel mai bine clasat dintre adversarii lui Lucian, numărul 13 mondial, a reuşit să stea cel mai puţin în faţa lui Lucian. În repriza a treia românul a prins un upercut de stînga în bărbia adversarului şi acesta a căzut pe ring ca şi cum ar fi sărit într-un bazin! A avut şi el nevoie de îngrijiri medicale la spital, imediat după meci.

Lista lui Bute a continuat cu Jesse Brinkley şi Brian Magee. "De vină" pentru terminarea meciurilor a fost tot stînga românului. Upercutul la ficat şi-a făcut de fiecare dată datoria!

Mendy s-a speriat repede
După lovitura primită sîmbătă seara, la Romexpo, de către Mendy, un spectator a strigat la francez: "Jean-Paul, mai ştii cum te cheamă?". Răspunsul a venit de la un prieten al său. "Lasă-l, că-ţi răspunde cît e ceasul!". Schimonosit de durere, Mendy şi-a revenit cu greu din colţul ringului. Privirea-i era înceţoşată la minute bune după terminarea galei. Bute s-a întîlnit cu el la controlul doping. "Am vorbit cu el, părea mai bine. M-a felicitat pentru victorie", a spus Lucian.

Meciurile de titlu mondial ale lui Bute
2007 Alejandro Berrio KO 11 croşeu de stînga la figură
2008 William Joppy KO 10 croşeu de stînga la figură
2008 Librado Andrade puncte
2009 Fulgencio Zuniga KO 4 oprit de arbitru
2009 Librado Andrade KO 4 upercut de stînga la ficat
2010 Edison Miranda KO 3 upercut de stînga la bărbie
2010 Jesee Brinkley KO 9 upercut de stînga la ficat
2011 Brian Magee KO 10 upercut de stînga la ficat
2012 Jean-Paul Mendy KO 4 croşeu de stînga la faţă

Arbitrul hotărăşte
Conform regulamentului IBF, în mare acelaşi pentru toate versiunile, arbitrul din ring are cea mai mare putere de decizie. Mai ales în cazurile de KO contează ce reacţie are referee-ul. Un boxer este considerat jos dacă orice parte a corpului său, cu excepţia picioarelor, se află la podea sau dacă se sprijină de corzi ca urmare a unei lovituri permise. În aceste cazuri, arbitrul e obligat să-l numere pînă la 8 pentru stabilirea knockdown-ului. Dacă pugilistul încă e jos cînd numărătoarea ajunge la 10, atunci arbitrul va gesticula cu ambele braţe indicînd KO-ul. Tot judecătorul din ring este unica persoană care poate opri o confruntare în orice moment al ei dacă este prea dezechilibrată sau dacă vreunul dintre combatanţi se află într-o stare fizică ce poate duce la o accidentare serioasă.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (10)
since1907
since1907  •  11 Iulie 2011, 11:35
Postat de misubv pe 11 Iulie 2011, 06:13

Lucian Bute este campion, asta e cert. Insa NU este cel mai bun din lume la categoria mijlocie. da ti un search pe youtube aici, Bernard Hopkins vs Kelly Pavlik HL , si urmariti alti doi campioni . IMi e frica sa vad un meci Hopkins-Bute, ma tem sa nu stearga Hopkins cu Bute pe jos si Doroftei sa aiba dreptate. E campion, insa a avut parte de adversari facili, neintalnind pana acum nici un NUME GREU al categoriei.

Romanii spun ca Bute e prastie ca e vai de capul lui,saracii de voi nu aveti idee ce campion avem la ora actuala,un tehnician cum mai rar intalnesti in box.Americanii au un respect deosebit pentru el,locuiesc in State de multi ani, si suflarea boxului vorbeste foarte mult de o lupta WARD VS BUTE,pana si majoritatea dintre ei merg pe mana lui Bute pe care unii il vad cel mai bun de la supermijlocie,toata lumea de aici asteapta meciul acesta ,care spun ei va fi cel mai tare de la sup.mijlocie deoarece se va putea spune in sfarsit cine e nr.1.

gabi1919
gabi1919  •  11 Iulie 2011, 10:45
Postat de misubv pe 11 Iulie 2011, 06:13

Lucian Bute este campion, asta e cert. Insa NU este cel mai bun din lume la categoria mijlocie. da ti un search pe youtube aici, Bernard Hopkins vs Kelly Pavlik HL , si urmariti alti doi campioni . IMi e frica sa vad un meci Hopkins-Bute, ma tem sa nu stearga Hopkins cu Bute pe jos si Doroftei sa aiba dreptate. E campion, insa a avut parte de adversari facili, neintalnind pana acum nici un NUME GREU al categoriei.

Pe langa ca esti necunoscator mai si semnalizezi! in primul rand vorbesti de doua categorii diferite..mijlocie e mijlocie..supermijlocie este o alta categorie..hopkins si pavlik au fost la mijlocie..daca pavlik o sa se bata cu bute asta inseamna ca o sa treaca la categoria lui..bute nu a avut ocazia sa se bata cu 6 luptatori din categoria lui doarece acestia participau la un turneu de 2 ani de zile..iar cand a vrut sa se bata cu kessler l-a refuzat..adversarii lui bute i-au fost impusi iar dintre acestia unii s-au batut cu numele grele cum le zici tu dar nu au fost facuti k.o

hofer
hofer  •  11 Iulie 2011, 10:40

BUTE a lucrat cu creierul de la inceput. A devenit Campion si dupa fiecare lupta a mai progresat un pic. Asa lucreaza si Germani, ajungi Campion dupa care faci lupte cu adversari din primi 10 ca sa faci experienta sa inveti sa te faci ca otelul si sa devi cunoscut. ................................................................................................................................................................................. Problema lui DOROFTEI este ca a devenit Campion si a crezut ca el este chiar cel mai mare si sa luat la lupta cu campioni in loc sa faca mai multa experienta sa mai invete un pic. No ce sa faci asa este cand esti prost sfatuit pierzi.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează