SPORTURI  »  BOX  »  BOX

FOTO De la Frazier la Frazer » Românii au cucerit două medalii de aur şi un argint la cea de-a 39-a ediţie a Centurii de Aur

Uriaşul Frazer şi-a nimicit adversarul rus +6   FOTO
Uriaşul Frazer şi-a nimicit adversarul rus

Articol de , - Publicat luni, 24 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 noiembrie 2014 22:53

Vedeta serii a fost uriaşul englez Clarke Frazer, 1,96m: numele le-a amintit spectatorilor de Joe Frazier, statura şi trăsăturile de alt "greu" celebru, George Foreman.

Nu e gloria de altădată, dar sala din Chiajna e aproape plină. Sînt 6 ţări finaliste, împărţite între "haide"-ul româno-moldovean, "davai"-ul ruşilor şi al ucrainenilor şi "c'mon-ul" galezo-englez. Doi români iau aurul, Ovidiu Berceanu şi Marian Piţa, altul, Răzvan Andreiană, se alege cu argint şi arcadele sparte. Pentru că "amatorii" joacă fără cască de protecţie, după decizia AIBA de anul trecut.

Însă sala izbucneşte în uimire abia la meciul pentru categoria-vedetă, +91 de kilograme. Starul e Clarke Frazer, care seamănă cu George Foreman şi are nume asemănător cu regretatul Joe Frazier. Îl învinge uşor pe rusul Iaroslav Doronicev, sala îl aplaudă în picioare. Şi rămîne cu o colecţie de pumni bine fixaţi.

Ce este Centura de Aur
Turneul internaţional de box "Centura de Aur" a fost inaugurat în 1972 şi a ajuns la a 39-a ediţie, fiind întrerupt între 2008 şi 2013. A adus în România sportivi celebri, precum fostul campion olimpic Teofilo Stevenson, iar în perioada de vîrf strîngea la start pugilişti din peste 20 de ţări, devenind şi criteriu de calificare la Jocurile Olimpice!

3 medalii de aur a cucerit Moldova, clasîndu-se pe primul loc în ierarhia medaliilor: ruşii şi ucrainenii au pierdut cele mai multe finale, cîte 4

"A fost prima competiţie pe care am organizat-o, cei doi cîştigători o să fie piese importante pentru Olimpiadă" (Leonard Doroftei, preşedinte FR Box)

642402-castigatori-box.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează