SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE-GLEN JOHNSON, 6 NOIEMBRIE

FOTO/ Duelul declaraţiilor » Bute şi Johnson au avut primul meci la conferinţa de presă

Bute și Johsnon s-au întîlnit, ieri, la conferința de presă foto:rds.ca +2   FOTO
Bute și Johsnon s-au întîlnit, ieri, la conferința de presă foto:rds.ca

Articol de GSP - Publicat joi, 03 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 04 noiembrie 2011 10:33

Cu trei zile înaintea meciului în care românul îşi va pune în joc pentru a noua oară centura de campion mondial IBF, Lucian Bute şi Glen Johnson au susţinut o conferinţă de presă în care au vorbit despre ultimele detalii legate de marea confruntare.

Stil îmbunătăţit

Considerat favorit, pugilistul român este conştient de valoare adeversarului şi de faptul că o victorie clară în faţa acestuia îi va oferi mai multă credibilitate, însă este încrezător că, duminică dimineaţă, va reuşi să-l surprindă pe jamaican.

”Sîntem prieteni de mult timp şi vom rămîne la fel şi de duminică. Un lucru e sigur, sîmbătă, în ring, vom uita de această prietenie. Viteza mea este cea care va face diferenţa. Ne-am antrenat împreună în 2009, dar de atunci mi-am îmbunătăţit stilul. Johnson va fi surprins”, a declarat Lucian Bute.

Stephan Larouche, antrenorul campionului român, este convins că cei doi pugilişti vor oferi un meci de calitate. Tehnicianul canadian a povestit despre intensitatea şi seriozitatea de care Lucian şi Glen dădeau dovadă în timpul partidelor de sparring pe care le-au făcut acum doi ani: ”Se ştiu foarte bine. Cînd cei doi aveau 10-12 runde, toată lumea se aduna în jurul ringului. Era ca o adevărată luptă! Mă uitam şi îmi spuneam: «Wow!»”.

”Bute are şi multe slăbiciuni”

De cealaltă parte, Glen Johnson şi cei din staff-ul său au afişat o atitudine încrezătoare. Pugilistul jamaican a dezvăluit că are o strategie bine pusă la punct pentru confruntarea cu românul, adăugînd că acesta nu este de neînvins.

Lucian are multe calităţi, asta e sigur. Dar are şi multe slăbiciuni. Nu vi le voi spune care sînt pentru că i le veţi dezvălui. Nu mă gîndesc la posibilitatea de a mă retrage, deoarece voi fi campion mondial. Fie că va fi prin knock-out, fie că va fi prin decizie unanimă, voi cîştiga”, a explicat pugilistul de 42 de ani.

Johnson a răspuns şi celor care l-au acuzat că de-a lungul carierei a tratat cu neglijenţă anumite confruntări, menţionînd că nu îşi mai doreşte să treacă printr-o experienţă neplăcută ca cea pe care a avut-o în faţa lui Froch: ”Va fi război. Am trăit o mare decepţie la ultima înfrîngere, cu Carl Froch. Nu mai am de gînd să o retrăiesc. Toată cariera am fost considerat un pugilist neglijent. Nu mă deranjează să mi se mai spună încă o dată aşa. Totuşi am o carieră frumoasă pentru un neglijent, nu e aşa?

Nici antrenorul lui Johnson, Orlando Cuellar nu s-a lăsat mai prejos şi a ţinut să precizeze că: ”Nimeni nu poate rămîne neînvins pentru o perioadă aşa lungă de timp în lumea boxului. Noi te respectăm, dar acum este o problemă de afaceri!”.

Citește și:

„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
Nationala
„E jupân, face ce vrea cu echipa” » Prima reacție de la Craiova, după ce Mitriță a fost sărit din schemă de Iordănescu: „Să-și vadă de viața lui!”
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Campionate
La 38 de ani și niciun minut jucat la Manchester City, a prelungit până în 2025. Explicația incredibilă
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO
Nationala
Așteaptă un miracol! Lăsată acasă de Iordănescu, vedeta din Superligă mai are o singură speranță pentru a fi la EURO

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (15)
doctorvlad
doctorvlad  •  06 Noiembrie 2011, 02:41

Fratilor,nu e posibil asa ceva! Cota de 1.08? Asta e bataie de joc! E prima oara cand il inteleg pe Doroftei ca acest Bute face figuratie. Stiti ce inseamna o cota de 1.08,si tocmai de aceea va zic ca merita sa dormiti linistiti ,si sa nu va pierdeti timpul cu aceasta minciuna.Si cica e cel mai greu meci al lui...deci ceilalti probabil aveau cota sub 1??? RUSINE!!!

silvercloud
silvercloud  •  04 Noiembrie 2011, 19:43
Postat de craiovean pe 03 Noiembrie 2011, 11:05

42 de ani are Jamaicanul ?! Pai e cam pensionar :)))

Bernard Hopkins avea 47 de ani cand s-a luptat acasa la Jean Pascal, la Montreal !! L-a batut pe Pascal mar!! Asa ca mai gandeste-te, man !!

talpaiadului
talpaiadului  •  04 Noiembrie 2011, 13:07

Hai Lucian, ca tu ne-ai mai ramas, in res e prapad in sportul romanesc!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează