SPORTURI  »  BOX  »  155 DE ZILE PINA LA JO

"Iau medalie în China!"

Articol de - Publicat miercuri, 05 martie 2008 00:00

Ionuţ Gheorghe, singurul boxer român calificat la JO de la Beijing, promite că va repeta sucesul de la Atena şi va trece apoi la profesionism

Săptămîna trecută, la Pescara, în Italia, românul Ionuţ Gheorghe şi-a bătut toţi adversarii şi s-a calificat la Olimpiadă. E singurul boxer român care a reuşit acest lucru pînă acum. "Mi-am luat o piatră de pe inimă. Acum pot să mă pregătesc liniştit şi promit să iau medalie şi la Olimpiadă, anul acesta", a declarat Ionuţ pentru site-ul FRB, www.fr box.ro. Medaliat cu bronz la Atena 2004, Ionuţ Gheorghe va participa la Beijing la a doua Olimpiadă din carieră.

- Ionuţ, cum a fost turneul de calificare din Italia?
- Foarte greu, nici nu mă aşteptam. Toţi au venit acolo să dea totul şi am avut probleme. Cel mai greu a fost cu irlandezul Joe John Joyce. Era meciul decisiv, am avut şi ceva emoţii, dar e bine că totul s-a terminat cu bine.

- De ce nu te-ai prezentat la finală?
- Pe ungurul Gate Gyula îl mai bătusem de trei ori. M-a durut un pic mîna dreaptă şi nu am vrut să risc. Plus că a fost ziua mea şi după meci am făcut-o lată.

- La Olimpiadă eşti singura speranţă a boxului la medalie. Va fi presiunea mare pe umerii tăi?
- Nu mi-e teamă de presiune, oricum, promit să aduc o medalie. Vreau aurul, dar va fi greu. Mă voi pregăti nebuneşte şi o să fac totul ca să urc pe podium. Adversarii mei vor fi bulgarul Boris Georgiev şi cubanezul Fis Caraballosa. Pentru ei mă antrenez.

- Meciul lui Bute l-ai văzut?
- Nu, eram în Italia, dar mă bucur pentru el. A arătat încă o dată că e un pugilist de valoare. Vreau să vorbesc cu el pentru că după Olimpiadă trec şi eu la profesionism.

- Am înţeles că-ţi vei sărbători ziua de naştere şi la Constanţa, e adevărat?
- Da, pe 29 februarie eram în Italia şi acolo a fost ceva restrîns. Joi am închiriat un local la Constanţa şi-mi voi chema toţi prietenii. La cîţi am, va fi ca la o nuntă!

- Clubul Farul ţi-a oferit o vacanţă de o săptămînă la Sinaia pentru calificarea la Olimpiadă?
- Da, aşa e. De vineri voi merge la Sinaia pentru tratament şi refacere. Apoi mă întorc la Constanţa şi mă apuc de treabă cu maestrul Ilie Dascălu. Vom merge şi pe la Piatra Arsă şi apoi la turnee în străinătate.

- Ce se mai întîmplă cu accidentul auto pe care l-ai făcut în 2006, Ionuţ?
- Nu vreau să mai vorbesc despre acest lucru. Îmi pare nespus de rău de ceea ce s-a întîmplat şi vreau să mă revanşez faţă de familia victimelor. Acea zi blestemată nu o voi uita niciodată, mă va urmări totdeauna. E pata neagră a vieţii mele.

Cîţi boxeri a avut România la JO

Ediţie Sportivi Medalii

2004 3 un bronz
2000 6 un argint, un bronz
1996 6 două bronz
1992 5 un bronz
1988 2 un argint
1984 6 un bronz
1980 11 două bronz
1976 11 două argint, trei bronz
1972 11 un argint
1968 9 un argint, un bronz
1964 9 -
1960 9 un bronz
1956 4 un aur, două argint, un bronz
1952 10 un argint, un bronz
1936 4 -

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează