SPORTURI  »  BOX  »  SPECIAL LUCIAN BUTE

În Afganistan, militarii au un sportiv preferat: Lucian Bute! » Bute, idolul soldaţilor canadieni!

Articol de - Publicat vineri, 22 octombrie 2010 00:00

Un sergent şi-a luat permisie special ca să vadă meciul boxerului român din Canada. "Sînt un mare fan al boxului, iar Lucian Bute e favoritul meu", a mărturisit Guy Mayette, care l-a văzut live pe Bute martelîndu-l pe Jesse Brinkley.

În Afganistan, unde luptele contra insurgenţilor talibani încă nu s-au încheiat şi continuă să facă victime, sportul este unul dintre puţinele lucruri care îi deconectează pe militari. Iar pe canadieni, boxul, în general, şi Lucian Bute, în special.

Guy Mayette, sergent în escadronul tactic de elicoptere 430, cu baza în apropiere de Kandahar, este unul dintre fanii pugilistului român. "Bute e preferatul meu. Şi nu sînt singurul care îl susţine aici. Lucian are mulţi fani în trupele noastre din Afganistan".

Două bilete spre fericire
Înaintea meciului cu Jesse Brinkley, Guy i-a trimis boxerului un mesaj de încurajare din zona de conflict şi a reuşit să obţină o permisie tocmai în perioada confruntării de la Montreal. Ajuns acasă, a contactat Inter Box, clubul lui Bute, le-a spus oficialilor cît de mult îl apreciază pe campionul mondial IBF la supermijlocie. Şi i-a convins. A obţinut două bilete la showul cu Brinkley, pe care l-a văzut alături de fiul său.

Aflat aproape de ring, Mayette se gîndea la un coleg, caporalul-şef Beaupre. "E un maniac al boxului şi al lui Bute. A rămas în Afganistan, dar ar fi dat oricît ca să fie împreună cu mine la Bell Centre". I-a luat totuşi un cadou: o bluză cu portretul lui Bute. Aşa, va mai face un om fericit. Un canadian suporter pătimaş al lui Lucian Bute.

27 de victorii (22 KO) are Lucian Bute din tot atîtea meciuri disputate la profesionism

9 ani au trecut de la începutul războiului din Afganistan, unde sînt implicaţi şi 1.750 de soldaţi români; au murit 2.095 de soldaţi ai Coaliţiei (17 români)

2.830 de soldaţi canadieni sînt în prezent în Afganistan; trupele vor fi retrase în 2011; 152 de soldaţi cu frunza de arţar pe braţ au murit din februarie 2002

"Pavlik e extrem de dur"
Pe 19 martie 2011, Bute are programat următorul meci, al 28-lea la profesionişti. Reprezentanţii InterBox susţin că adversar va fi probabil americanul Kelly Pavlik, 28 de ani (36v-2î; 32 KO), fost campion la mijlocie, versiunile WBC şi WBO, care ar urca în categorie pentru a-l înfrunta pe Lucian la supermijlocie. Totuşi, acesta mai are un meci, pe 13 noiembrie, cu Bryan Vera. "Voi fi în România pentru trei săptămîni, dar nu voi pierde lupta lui Pavlik. E un tip puternic, care loveşte cu agresivitate. Un boxeur extrem de dur", a declarat Bute. Totuşi, surse din Statele Unite afirmă că Pavlik ar intenţiona să-şi recupereze mai întîi centurile la mijlocie.

Un francez challenger?
Dacă nu va fi Kelly Pavlik, atunci viitorul rival al lui Bute ar putea fi francezul Jean-Paul Mendy (36 de ani, 29 victorii, o remiză), care susţine că el e challengerul oficial IBF. Stîngaci, la fel ca Bute, parizianul a declarat: "Românul e foarte valoros, bun tehnician, cu un excelent upercut de dreapta la corp şi cu un fantastic upercut de stînga la bărbie. Se adaptează la toate stilurile şi nu boxează niciodată la fel".ebruarie 2002

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
marius.bxl
marius.bxl  •  22 Octombrie 2010, 08:17

ai visat azi noapte in somn si cind te-ai trezit ai pus pe "articolul" pe gsp .deja ati inceput sa pierdeti teren pentru ca multi dintre cititori si telespectatori gsp tv au migret spre alte televiziuni .voi de ex la contraatac nu luati si voi telefoane in ditect cu ca la alte televiziuni.mai aveti un pic de noroc cu geambasu pe acolo iar in rest varza cu carne ,ce sa mai zic de samoila

mikeytg58
mikeytg58  •  22 Octombrie 2010, 06:49

Cand vorbiti de Canada paote va referiti numai la partea de est Montreal,Toronto,Otawa ca aici in partea de vest canadienii sant cam ignoranti nici macar nu stiu cine este Bute sau tocmai de aia ca e roman daca ar fi chinez sau indian ar avea cine sa-i faca advertaising.Mai bine este vazut de HBO decat de TSN care n-a suflat o vorba despre el.

grasu85
grasu85  •  22 Octombrie 2010, 02:43

Bai nene dar o bataie cu Abraham, Kessler sau Froch pe cand ? Si Pavlik e tare... Sa-l vedem si noi pe Lucian cum bate un super campion ca si el. Poate ca asa apucam sa-l vedem si noi la tv nu numai pe net...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează