SPORTURI  »  BOX  »  DOPAJ

VIDEO Rudel Obreja înjură reporterul GSP: "Nu vorbesc cu tine ticălosule! Dă-te-n **** mea de-aici!" » Scandal de DOPAJ la Europene

FOTO: Guliver/ Getty Images
FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de - Publicat marti, 19 septembrie 2017 11:15

Patru juniori români, Marian Dumitru (categoria 48kg, clubul Horezu), David Andreaș (52kg, Tg Jiu), Ionuț Lupu (54kg, Iași), Ionuț Pălănceanu (63kg, Dinamo), au fost retrași din cadrul Campionatului European de Box de la Albena (Bulgaria) după ce au fost prinși dopați!

Contactat de GSP, Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a ales să îl înjure pe reporterul GSP, în loc să ofere o reacție despre dezastru.

CLICK PENTRU VIDEO:

screenshot 3

Cei 4 sportivi, toți cu șanse mari la titlu în categoriile lor, au fost depistați pozitiv cu furosemid, în urma unui test efectuat la Brăila. Cei patru pugiliști riscă acum suspendări de doi ani, anunță TVR 1. 

Printre antrenorii celor depistați se află și Valentin Vrânceanu, coordonatorul lotului național de juniori box al României, unul dintre antrenorii de calibru din boxul românesc. Alți antrenori prezenți la Albena sunt frații Valentin și George Anghel, aceștia doi fiind suspendați din competiție.

Napoleon Gheorghe, antrenorul principal al lotului de seniori și la Dinamo pentru GSP.RO

"Acești sportivi nu știu de capul lor. La club i-am ținut din scurt, nu s-a întâmplat nimic, au fost testați și la Cupa României și la naționale și nimic nu a ieșit. Am discutat cu Pălănceanu după tot acest necaz, mi-a spus că s-au hotărât între ei să ia aceste pastile. Au vrut să vadă cum este. Am înțeles că pastilele ar fi fost aduse de Marian Dumitru și că le-a zis că nu e nicio problemă, că el a mai luat și nu s-a întâmplat nimic. Pălănceanu nici măcar nu avea nevoie de pastile de slăbit, fiindcă era în greutate. Antrenorii sunt vinovați de neprofesionalism, nu aveau cum să știe ce fac copiii, dar ei nu trebuie lăsați din mână. Trebuie să le explice în permanență despre aceste pericole și să fie în permanență cu ochii pe ei. Eu sunt la lot de 10 ani de zile, nu am avut niciun fel de probleme. Pălănceanu, de exemplu, provine dintr-o familie defavorizată, dar la club l-am ținut mereu din scurt".

Ce este furosemidul

Furosemida este indicată în tratamentul edemelor din insuficiența cardiacă, ciroză hepatică sau afecțiuni renale. Poate fi folosită în edemele grave și în cele rezistente la diuretice tiazidice, eventual în asociatie cu acestea. De asemenea, se poate asocia cu diuretice care economisesc potasiu, scrie sfatulmedicului.ro.

De obicei, furosemidul este folosit în box pentru ca pugiliștii să elimine apa rapid și să atingă greutatea necesară la cântar.

Napoleon Gheorghe, antrenorul principal al lotului de seniori și la Dinamo: "Acești sportivi nu știu de capul lor. La club i-am ținut din scurt, nu s-a întâmplat nimic, au fost testați și la Cupa României și la naționale și nimic nu a ieșit. Am discutat cu Pălănceanu după tot acest necaz, mi-a spus că s-au hotărât între ei să ia aceste pastile. Au vrut să vadă cum este. Am înțeles că pastilele ar fi fost aduse de Marian Dumitru și că le-a zis că nu e nicio problemă, că el a mai luat și nu s-a întâmplat nimic. Pălănceanu nici măcar nu avea nevoie de pastile de slăbit, fiindcă era în greutate. Antrenorii sunt vinovați de neprofesionalism, nu aveau cum să știe ce fac copiii, dar ei nu trebuie lăsați din mână. Trebuie să le explice în permanență despre aceste pericole și să fie în permanență cu ochii pe ei. Eu sunt la lot de 10 ani de zile, nu am avut niciun fel de probleme. Pălănceanu, de exemplu, provine dintr-o familie defavorizată, dar la club l-am ținut mereu din scurt.

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
nusu_d
nusu_d  •  14 Octombrie 2017, 01:09

Pai asta este nivelul lui Rudotel Obreja. La ce va asteptati? Asta e nivelul, asta e vocabularul. De ce il mai sunati pe acest infractor puscarias? Bine va face!

theplayerr
theplayerr  •  19 Septembrie 2017, 20:58

gsp si prosport nu mai au demult reporteri sportivi.Am ajuns sa avem poate cea mai slaba presa sportiva din UE. Sunt focusate total pe scandal si circ...asa ca sa nu va suparati pe cei care nu va respecta///pentru ca sunteti o pata neagra a presei sportive europene...

lionforever
lionforever  •  19 Septembrie 2017, 15:22

Bravo rudel !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează