SPORTURI  »  BOX  »  JOJO DAN VS. STEVE FORBES

JoJo Dan revine în ring » Cu gîndul la titlu

Articol de - Publicat joi, 10 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 februarie 2011 21:05

JoJo Dan înfruntă vineri, la Montreal, un fost campion mondial, meciul fiind transmis în direct de TVR 1


Steve Forbes, adversarul de vineri noaptea al lui JoJo Dan, în gala de la Montreal, e un nume important în boxul de peste Ocean. Fost campion mondial IBF la categoria superpană, Forbes a înfruntat în ring nume mari. Oscar de la Hoya şi Andre Berto nu l-au putut face KO pe americanul Steve Forbes, care a pierdut cu fiecare dintre campioni doar la puncte, după 12 reprize.

"E un adversar dificil. L-am urmărit în mai multe meciuri şi am văzut de ce e în stare. Nu stă la bătaie, încearcă să lovească şi să fugă, dar cred că planul meu de a-l învinge nu va da greş", a declarat JoJo Dan.
Românul ştie că victoria în faţa americanului ar putea să-i relanseze cariera. JoJo Dan e pe locul 3 în topul WBC, urcînd, paradoxal, după prima şi singura înfrîngere suferită în iunie 2010 în faţa turcului Selcuk Aydin. Decizia la puncte a fost însă extrem de controversată, românul impresionînd prin prestaţia sa. "Momentan nu mă gîndesc decît la meciul cu Forbes. Ştiu că, în cazul în care voi cîştiga, e o oportunitate de a ajunge din nou să mă bat pentru o centură importantă. Trebuie să iau totul treptat şi să am încredere în mine", a adăugat pugilistul român.

JoJo Dan are 27 de victorii în palmares, 15 dintre ele obţinute prin KO, şi o singură înfrîngere, în timp ce adversarul său, Steve Forbes, are 35 de victorii şi 8 partide pierdute.

Drumul spre centura WBC
JoJo Dan ar trebui să cîştige următoarele două dispute pentru a ajunge să lupte pentru titlul mondial WBC la categoria uşoară. Prima condiţie ar fi să-l învingă pe Steve Forbes, iar apoi ar urma să dispute o partidă pentru a deveni challenger obligatoriu la titlul WBC, deţinut în prezent de americanul Andre Berto, un pugilist neînvins în 27 de confruntări.

În direct la TVR 1
Gala de la Bell Center din Montreal va fi transmisă în direct de TVR1, sîmbătă dimineaţa de la ora 4:00. Marian Simion, fostul campion mondial la amatori, va comenta gala împreună cu Narcis Şelaru. Simion a fost coechipier la lotul olimpic al României cu Ionuţ Ion, alias JoJo Dan.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
mihaienache
mihaienache  •  10 Februarie 2011, 03:29

sa-l fereasca sfantu sa dea cu ochii de andre berto...ca se lasa ion de box fara sa vrea...nu ii dau 3 reprize cu berto

bdgeorge
bdgeorge  •  10 Februarie 2011, 02:00

desi are 35ani e periculos a facut meciul vietii prin 2008 cu de la hoya a stat bine pe picioare desi a incasat la greu.bun boxer nu stiu daca vine pt bani sau vrea si sa cistige ca ce stiu sigur nu a acceptat niciodata sa boxeze decit in SUA.oricum Dan trebuie sa fie atent sa-l macine sa nu se ia la bataie cu el .bafta Dane

Vezi toate comentariile (2)
Comentează