SPORTURI  »  BOX  »  CAMPION ÎN SUFERINŢĂ

La ce să ne mai aşteptăm de la Bute? » Lucian nu se gîndeşte la retragere, dar are şanse mici să rămînă în top

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 ianuarie 2014 22:28

Lucian a declarat că nu se gîndeşte la retragere după înfrîngerea cu Pascal. La 34 de ani însă, e greu de crezut că va mai avea puterea de a rămîne în top


Meciul dintre Bute şi Pascal era foarte aşteptat în lumea boxului. O rivalitate dusă pînă la extrem ar fi trebuit să scoată în evidenţă un meci spectaculos. Favoritul mulţimii, Lucian Bute a boxat dezamăgitor şi nu s-a ridicat la valoarea adversarului Jean Pascal. Care Pascal nu a arătat nici el mare lucru, dar s-a adaptat stilului defensiv al românului.

Rds Canada scrie că "ne aşteptam la un război, o bătălie în care ambii pugilişti să sufere pentru a cîştiga. Nu am văzut nimic din asta. În cazul în care Bute a plecat la război, el a folosit tunuri de apă pentru că Jean Pascal nu a fost zgîriat".

"Îmi doresc revanşa pentru că sînt capabil şi cred că pot să-l înving"
Lucian Bute a declarat imediat după meci că nu se gîndeşte la retragere şi că vrea revanşa. Numai el vrea acest lucru însă. Nici Pascal şi nici fanii nu mai vor un meci la fel de anost. Nici HBO, televiziunea care pînă acum s-a arătat interesată de meciurile românului, nu mai vrea să-i transmită disputele. "Bute a mărturisit că vrea revanşa, dar nu cred că fanii ar fi interesaţi avînd în vedere cît de plictisitoare a fost lupta. Pascal se poate gîndi acum la Adonis Stevenson sau la Serghei Kovalev, lupte care l-ar aduce în atenţia tuturor", scrie site-ul specializat boxing news 24.

Va trece iar la supermijlocie?
La primul său meci la semigrea, Bute a arătat că nu deţine în pumni forţa necesară acestei categorii superioare. Pe de altă parte, la supermijlocie, acolo unde a urcat în ring, pînă acum, Lucian Bute reuşea să intre în categorie din ce în ce mai greu!

Locul 7 la semigrea!
Lucian Bute nu se mai regăseşte în momentul de faţă în topurile mondiale, nici la categoria supermijlocie, nici la semigrea! Ani de-a rîndul în top 3, în perioada cînd era campionul IBF la supermijlocie, Lucian se găseşte acum abia pe poziţia a şaptea în topul boxrec, de la semigrea. Într-un clasament dominat de americanul Bernard Hopkins, campionul mondial IBF, şi de canadianul Adonis Stevenson, deţinătorul centurii WBC, Jean Pascal a urcat pe locul 3! În faţa lui Bute se mai află rusul Serghei Kovalev, campion la WBO, americanul Chad Dawson şi englezul Tony Bellew.

FILMUL MECIULUI
Pascal a fost văzut în unanimitate cîştigător la puncte de cei trei arbitri judecători: 117-110, 117-111, 116-112. Canadianul a controlat meciul în primele 10 reprize, Bute lovind doar în ultimele două runde. Prea puţin pentru a obţine ceva de la confruntarea care era privită ca aceea care putea să-i relanseze cariera.

Repriza 1: Cei doi s-au tatonat şi au ţinut centrul ringului. Nu au fost lovituri clare.
Repriza 2: O serie foarte bună a lui Pascal, chiar pe final. "Hoţul de reprize", cum a fost supranumit de antrenorul Larouche, îşi face simţită prezenţa.
Repriza 3: Bute nu a lovit, dar nici nu a primit vreun pumn clar. Cei doi pugilişti se caută încă.
Repriza 4: Jean Pascal e mai clar, el impune ritmul, deţine controlul. În ultimele 30 de secunde se năpusteşte iar asupra românului.
Repriza 5: Bute nu are nici o replică. Pascal aşteaptă, iar în ultimele secunde loveşte cu dreapta.
Repriza 6: Bute parcă nu vrea să atace. Nu face nici un pas înainte. Defensiva sa însă nu poate opri loviturile clare, la corp, ale canadianului.
Repriza 7: Pascal loveşte în garda lui Bute, dar nu are de ce să-şi facă griji. Românul e în continuare fricos, nici nu contează în acest meci
Repriza 8: Lucian cade la podea, dar a fost împins de Pascal, cu cotul. Jean punctează însă cu alte lovituri clare şi e repriza sa fără discuţie.
Repriza 9: Tot Pascal are iniţiativa. Bute nu face altceva decît să aştepte. Nu-i mai rămîne decît să sară din ring de frică.
Repriza 10: Pascal punctează, punctează, punctează. Îl loveşte cu capul exact între sprîncene şi sîngele îi curge şiroaie, pe faţă, lui Bute.
Repriza 11: Pascal stă în colţul ringului şi acceptă parcă loviturile moi ale românului. Apoi parcă se trezeşte şi începe să lovească şi el cu mai mare intensitate.
Repriza 12: Bute loveşte, loveşte, loveşte. În colţul ringului, Pascal se face mic. Apoi eschivează şi ridică mîinile în semn de victorie. Bute încearcă KO-ul, dar e greu să-l dobori pe Pascal. Meciul se termină şi învingătorul nu poate fi decît unul: Jean Pascal.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
lumpy666
lumpy666  •  20 Ianuarie 2014, 21:59

Aici si ACUM NU E VORBA CA CINE A FACUT IN VIATA LUI SPORT sau si BOX!!! -ACUM VORBIM STRICT DE FAPTUL CA BUTE A FOST INVINS CATEGORIC FARA SA AIBA VREO REPLICA SI IN PLUS SA VA UITATI "RETRO LA MECIURILELUI DOROFTEI SAU MAI SUNT SI ALTI BOXERI DIN TARA" DA EL SAU EI "REZISTAU LA PUMNII INCASATI SI STATEAU IN PICIOARE IN TIMP CE BUTE E PRAF=SLAB NU REZISTA IN MOMENTUL IN CARE SI EL ESTE LOVIT DE ADVERSAR DESI ASTA ESTE "FRUMUSETEA BOXULUI CA IN SPORTUL ASTA ADVERSARUL-ADVERSARII POARTA MANUSI CUM AR FI UN SPORT PT FETITE NU SI PT BUTE"....!!! -IN CEEA CE PRIVESTE PE BUTE AR FI MAI BINE UN ADVERSAR MAI USOR "NEXT TIME AND AFTER THAT AUREVOIRE MONTREAL"....

mishu_74
mishu_74  •  20 Ianuarie 2014, 17:23

Adevarul este ca l-am sustinut intodeauna, am crezut in el si-n faptul ca a fost o greseala meciul cu Froch.Acum la meciul cu Pascal asteptam, la fel cu toti care mai credeau inca in el, sa-l vad ca vrea sa arate cu adevarat ca Bute este un luptator si ca nu-si dezamageste fanii.Si ce vedem in schimb? Un mamaliga care sta tot meciul la cutie si nici cand Pascal se descopera voit, facand show, Bute nu are puterea sa accepte lupta.A fost frica cat casa, se vede clar ca mental nu este vindecat. Nu contest faptul ca a fost si este un campion, un bun sportiv, dar pe mine m-a dezamagit in asa hal, incat nu mai pot sa-l sustin.Ar trebui sa se retraga. Multumesc, dar la revedere Lucian!

brancusi
brancusi  •  20 Ianuarie 2014, 15:08
Postat de mariuss72 pe 20 Ianuarie 2014, 12:23

Haha, mi-a placut asta...serios vorbind, cred ca am acumulat multa frustrare ca natie si problema e ca ne-o indreptam impotriva unora care nu merita. Avem putini oameni care sa ne reprezinte cu mindrie, iar eu consider ca Bute e unul dintre ei. Sintem dezamagiti ca a pierdut dar boxer de top ni l-a prezentat presa, aceeasi presa care il demoleaza acum. O zi buna iti doresc ;)

Mariusica,nu l-am bestelit absolut niciodata,dar ca iese la iveala faptul ca a fost partas la cacealmaua Interbox(si nu-mi spune ca el a fost doar victima organizatiei "ticalosite"),respectiv declaratiile consternante de dupa meci mi-au lasat un gust tare amar,un melanj de deconspirare,tradare,abdicare greu de digerat oricat de sustinator alcauzei lui am fi...Sigur,nu fac din asta o drama nationala,catusi de putin una personala,dar speram ca traiul lui prin "tarile calde" sa-l fi facut sa se mai debaraseze de metehnele bizantine...Cat despre presa in adevaratul sens al notiunii,ne-am convins de tare mult timp ca este tot o fictiune...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează