SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

La un pas de podium » Răzvan Andreiana s-a calificat în Europenele de la Samokov

Răzvan Andreiana (În albastru) e medaliat cu bronz la CE 2011
Răzvan Andreiana (În albastru) e medaliat cu bronz la CE 2011

Articol de - Publicat marti, 11 august 2015 00:00

Răzvan Andreiana a ajuns în sferturi la Europene. Azi boxează pentru medalii, Mihai Nistor și Ionuț Băluță.

În ziua a patra a Campionatelor Europene de la Samokov (Bulgaria), ieri Răzvan Andreiana (categoria 56 kg) a trecut de slovacul Michal Takacs, decizie la puncte, în unanimitate: 3-0. Fost campion european de cadeți, vicecampion mondial de tineret în 2009, Andreiana mai are în palmares și o medalie de bronz la Europene, cîștigată în 2011.

Pentru a ajunge și acum pe podium, boxerul de la Dinamo mai are nevoie de un meci cîștigat, cel din "sferturi" contra armeanului Aram Avagyan. Dacă va trece de armean, în gala de mîîine, Răzvan va avea bronzul asigurat, dar va obține și calificarea la Mondialele de la Doha, din acest an.

Azi va urca în ring, la categoria 91 kg, și Mihai Nistor, singurul român care a obținut deja calificarea la JO 2016. După ce a trecut prin Ko în repriza a treia, în primul tur, de moldoveanul Alexei Zavatin, Nistor îl va avea ca adversar în "sferturi" pe Ihor Șevadzuțki. Ca și Andreiana, și pentru supergreu e meciul hotărîtor pentru o medalie.

La 60 kg, Ionuț Băluță va urca și el în ring azi, contra turcului Yasin Yilmaz, în faza optimilor de finală.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează