SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE

Lăcrămioara Perijoc, argint la Campionatele Europene de box » Ne întoarcem cu două medalii de la Belgrad

Lăcrămioara Perijoc a cucerit argintul la Belgrad / Sursă foto: CSA Steaua București
Lăcrămioara Perijoc a cucerit argintul la Belgrad / Sursă foto: CSA Steaua București

Articol de - Publicat duminica, 28 aprilie 2024 12:29 / Actualizat duminica, 28 aprilie 2024 12:58

Lăcrămioara Perijoc, 30 de ani, a cucerit, sâmbătă, medalia de argint în cadrul Campionatelor Europene de Box de la Belgrad, categoria 54 kg. Pugilista din România a cedat în finala în fața sârboaicei Sara Cirkovic, după o săptămână pozitivă, încununată cu victorii solide.

Parcursul Lăcrămioarei Perijoc la Campionatele Europene de la Belgrad s-a încheiat cu o finală împotriva reprezentantei gazdelor, Sara Cirkovic, marea favorită la câștigarea medaliei de aur, cap de serie numărul unu. Un ultim act de gală, așadar, pentru singura pugilistă din România calificată la Jocurile Olimpice de la Paris, cea care venea după trei victorii de colecție.

Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”
CANOTAJ/CAMPIONATELE EUROPENE
Ionela Cozmiuc și Gianina van Groningen, campioane europene: „Ne întoarcem acasă motivate! Urmează Jocurile Olimpice!”

Lăcrămioara Perijoc, argint la Belgrad

Campioană europeană în 2019 și vicecampioană mondială în 2022, Lăcrămioara Perijoc s-a mulțumit cu medalia de argint la Belgrad, sportiva de la CSA Steaua fiind nevoită să se încline în finală în fața adversarei din Serbia, decizia fiind unanimă.

În drumul spre finală, Lăcrămioara le învinsese pe Akbas Hatice, campioana mondială din Turcia, pe italianca Olena Savchuk și pe irlandeza Niamh Fay. Alături de sportiva stelistă au fost antrenorii Mihaela și Adrian Lăcătuș.

Lăcrămioara Perijoc, argint la Campionatele Europene de box » Ne întoarcem cu două medalii de la Belgrad
Lăcrămioara Perijoc, în finala cu Sara Cirkovic

Claudia Nechita, bronz la categoria 57 kilograme

La categoria 57 kg., Claudia Nechita a fost învinsă în semifinale, mulțumindu-se cu medalia de bronz. Legitimată tot la Steaua, Nechita a fost învinsă în penultimul act de bulgăroaica Svetlana Kamenova Staneva.

După ce și-a adjudecat bronzul, Claudia Nechita a publicat un scurt mesaj pe contul său de InstaStory: „Mulțumesc, Doamne, pentru această medalie”.

Delegația feminină a României a deplasat șase sportive la Belgrad: Mihaela Bădescu (categoria 50 kg.), Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg.), Claudia Nechita (categoria 57 kg.), Alina Alexandra Crețu (categoria 63 kg.), Loredana Marin (categoria 66 kg.) și Crinuța Sebe (categoria 70 kg.)

Alți cinci pugiliști au reprezentat România în întrecerea masculină. Robert Eusebiu Jitaru (cat. 63,5), Cosmin Gîrleanu (cat. 51 kg), Marcel Nistreanu (cat. 71 kg), Alexandru Buleu (cat. 75 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (cat. 86 kg).

Citește și alte știri din sport:

CORESPONDENȚĂ DIN SZEGED Șapte echipaje tricolore luptă pentru medalii în ultima zi la Campionatele Europene de canotaj de la Szeged

CSM București joacă astăzi manșa tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează