SPORTURI  »  BOX  »  INTERVIU

EXCLUSIV „Na, să mai râzi, f***-te-n gură!” » Leonard Doroftei, poveste de senzație de la Jocurile Olimpice: „Mamă, cum l-am mai bătut!”

Leonard Doroftei, foto: GSP
Leonard Doroftei, foto: GSP

Articol de - Publicat miercuri, 13 martie 2024 14:57 / Actualizat miercuri, 13 martie 2024 15:56

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Leonard Doroftei (53 de ani) a povestit o întâmplare haioasă desfășurată la Jocurile Olimpice de la Barcelona, în 1992.

Atunci, Doroftei lua medalia de bronz. Înainte de primul meci, Doroftei a fost ținta glumelor unui alt pugilist, din cauza înălțimii lui. Cei doi aveau să se întâlnească apoi în primul meci de la JO, iar românul l-a făcut KO.

Leonard Doroftei, la antrenamente. foto: GSP
Leonard Doroftei, la antrenamente. foto: GSP
Leonard Doroftei, la antrenamente. foto: GSP
Leonard Doroftei, la antrenamente. foto: GSP
Leonard Doroftei, la antrenamente. foto: GSP
+14 FOTO

Leonard Doroftei, amintire de la Jocurile Olimpice: „Na, să mai râzi, f***-te-n gură!”

„La Barcelona, m-am pus la rând cu legitimația. Unul de la rând, maaare, se uită la mine și îmi zice ceva. Mi-a cerut legitimația. S-a uitat pe ea apoi s-a întors spre unul din față și a început să râdă.

Râdeau de mine că sunt mic. Primul meci a fost cu el, era mexican (n.r. - Edgar Ruiz). Mamă, cum l-am bătut!! Avea stil greoi, de profesionist. Eu eram în viteză. Bam, bam! I-am rupt. Na, să mai râzi, f***-te-n gură!”, a spus Doroftei.

La următoarele Jocuri, la Atlanta, Doroftei a luat iar bronz. Drumul spre profesioniști era deschis, dar fostul campion a rămas cu o frustrare în ciuda titlurilor câștigate. Leonard Doroftei a ieșit campion mondial în 2002, după o victorie cu Raul Horacio Balbi, la categoria semiușoară.

La meciul cu Balbi nu am fost hidratat cum trebuie. Mi-au dat apă minerală în loc de apă plată în colț. Au greșit apa. De aia am picat după meci. Am terminat meciul, a venit Gănescu și m-a ridicat. Atunci m-a luat amețeala. I-am zis să mă lase jos. Mi-a venit să vomit.

M-am dus în vestiar și am vomitat, am crezut că-mi revin. Dar nu mi-am revenit. M-au dus la spital, dar nu-mi puteau face nimic pentru că nu făcusem controlul doping. Am reușit până la urmă să urinez, mi-au pus perfuzii. Am adormit, m-am trezit dimineață, am cerut de mâncare și am plecat acasă 

- Leonard Doroftei

Doroftei a plecat în Canada în 2019, a făcut școala de antrenori de box, și-a luat diplomele necesare, iar acum antrenează copii. A dezvăluit pentru GSP că are un salariu de „5.000-6.000 de dolari canadieni pe lună”.

VIDEO. Leonard Doroftei își prezintă viitoarea sala de box din Montreal

Citește și:

Un tânăr i-a cerut unui luptător din UFC să-l lovească! A ajuns la spital
MMA
Un tânăr i-a cerut unui luptător din UFC să-l lovească! A ajuns la spital
Anthony Joshua l-a nimicit pe Francis Ngannou în runda a doua a meciului din Arabia Saudită
ARABIA SAUDITĂ
Anthony Joshua l-a nimicit pe Francis Ngannou în runda a doua a meciului din Arabia Saudită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
Sergiup
Sergiup  •  25 Martie 2024, 06:15

Prietene, castiga peste 2000 de euro doar prin renta viagera,asta pe viata. Nimeni nu l-a uitat,trebuia sa-si investeasca mai bine milioanele castigate ca profesionist.

VanBasten2000
VanBasten2000  •  13 Martie 2024, 18:26

Asa i-au zis si lui Tepelin, Dumnezeu sa-l ierte, inainte sa-l dea Ringier afara...

Shogun01
Shogun01  •  13 Martie 2024, 18:09

Mai potrivit era sa scrie ca România ia dat un șut in fund

Vezi toate comentariile (6)
Comentează