SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE ŞI-A PĂSTRAT CENTURA!

LU-CI-AN BUUU-TEEE!

Articol de - Publicat luni, 21 martie 2011 00:00 / Actualizat luni, 21 martie 2011 10:58

Campionul mondial IBF şi-a păstrat ieri de dimineaţă centura, nord-irlandezul Brian Magee terminînd meciul îngenuncheat în repriza a zecea.


Considerat numărul 1 la categoria supermijlocie, Lucian Bute îşi aşteaptă acum viitorul adversar. Reprezentanţii Showtime, televizunea cu care Bute a semnat un contract de exclusivitate, au declarat că românul va boxa în viitor cu învingătorul turneului Super Six, organizat tot de televiziunea americană. În acest moment însă, Super Six a ajuns în faza semifinală, acolo unde urmează să se întîlnească americanul Andre Ward cu germanul Arthur Abraham, şi britanicul Carl Froch cu Glen Johnson, un alt american. Partidele au loc în luna mai. În aceste condiţii, e greu de crezut că lupta dintre Bute şi învingătorul Super Six ar putea avea loc în 2011.


VEZI CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE ALE LUPTEI LUI BUTE!

În runda a 6-a a început măcelul
La meciul de ieri, Magee s-a ţinut tare în primele cinci reprize. L-a atacat pe Bute continuu şi chiar a trimis cîteva lovituri care l-au deranjat pe român. Încurajat de peste 12.000 de spectatori, Lucian a dat drumul la pumni. Un upercut de stînga trimis la ficatul britanicului şi Magee a îngenuncheat prima dată. A trecut cu bine însă peste acest incident. În runda a şaptea lucrurile s-au repetat. Magee a fost de două ori numărat şi doar gongul l-a salvat.

Incredibil, dar nord-irlandezul a dus meciul pe picioare încă două reprize. S-a ţinut scai de român şi a început să boxeze mai obstrucţionist. În runda a zecea nu a mai putut face însă nimic. Bute a pus capăt disputei cu un upercut în bărbie. A urcat apoi pe corzile ringului, descătuşat, sărbătorind succesul împreună cu fanii.

"Pur şi simplu, Lucian este cel mai bun boxer pe care l-am întîlnit. E mai rapid şi decît Carl Froch. Bute nu m-a lăsat să fac nimic, chiar am fost frustrat la un moment dat! Şi-a diversificat foarte bine atacurile. Mi-a dat lovituri în corp de cîteva ori şi credeam că va continua aşa, însă m-a surprins cu un upecut în bărbie cu care a pus capăt meciului", a declarat la final Brian Magee.

Bute a strîns peste 6 milioane de dolari
Lucian Bute a adunat peste şase milioane de dolari din box de cînd a trecut la profesionism în 2003. Banii au venit însă cu adevărat după ce românul a devenit campion mondial în 2007. Victoria cu Berrio, care l-a trimis în fruntea ierarhiei IBF, a însemnat şi cea mai mare bursă de pînă atunci: 200.000 de dolari. Au urmat şapte meciuri în care Bute şi-a pus centura de campion mondial în joc, pentru fiecare dintre acestea bursele fiind de cel puţin 500.000 de dolari canadieni. Cota românului a crescut însă de la partidă la partidă, ajungînd să boxeze la meciul cu Magee pentru două milioane de dolari. Din banii primiţi însă, doar jumătate ajung la pugilist, acesta plătind în Canada taxe de 40 la sută, plus cheltuielile legate de meci, cu pregătirea.

VEZI IMAGINI DIN TIMPUL MECIULUI DINTRE BUTE ŞI MAGEE!


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
argesfc
argesfc  •  21 Martie 2011, 16:34

Printre fotbalisti cu nasul pe sus ... se distinge un adevarat sportiv ce si-a croit drumul prin violenta, nu prin preacurvie simulata la 11m . Respect Bute ... nu am ratat nici un meci de-al tau ... fi tare pt ca danezul Kessler e tot om si poate fi invins cu o lovitura bine plasata la ficat.

lucell
lucell  •  21 Martie 2011, 10:03
Postat de dreamer123 pe 21 Martie 2011, 07:52

lucian bute fuge de adversari grei si se bate numai cu necunoscuti....daca avea doroftei varsta lui...si ea meci direct....nu prindea bute repriza 2..sa fim seriosi, asa ajungi cunoscut intradevar, dar din cand in cand recunoaste ca ai luptat numai cu ciurucuri...

mai taci din gura mah, dupa voi nici daca l`ar bate pe tayson n`ar fi suficient. ai rabdare se va bate si cu aia . spre deosebire de diaconu sau doroftei bute face pasi mici si siguri in cariera nu se arunca la pestele cel mare nepregatit. dar nah romanul niciodata multumit, ma intreb tu ce realizari ai de vorbesti despre munca acestui om minunat? hai bafta

myke82
myke82  •  21 Martie 2011, 09:09

Spunea cineva mai jos ca suntem carcotasi. Nu cred ca despre asta este vorba aici ci despre ce adversari a avut Bute pana acum pentru pastrarea centurii. Eu inteleg ca sunt niste interese mari la mijloc si bani foarte multi dar asteptam si un meci mai dificil cu un adversar important si abia apoi vom discuta despre cat de pregatit este Bute. Nu am ce sa comentez despre victoriile lui de pana acum dar asteptam si meciuri cu nume importante ca sa ne faca sa fim si mai mandri de el. Pana atunci felicitari pentru acest meci.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează