SPORTURI  »  BOX  »  CAMPION ÎN SUFERINŢĂ

Lucian Bute nu găseşte explicaţii pentru prestaţia sa ultradefensivă: "Nu înţeleg de ce am fost incapabil să dau drumul loviturilor"

Articol de - Publicat luni, 20 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 ianuarie 2014 22:15

Antrenorul Larouche i-a spus lui Bute să dea drumul loviturilor de stînga în repriza a patra, dar el nu l-a ascultat


Lucian Bute a pierdut clar meciul cu Jean Pascal. O recunoaşte şi el. La final, în ring, Bute i-a ridicat braţele adversarului său şi l-a îmbrăţişat. La conferinţa de presă, toţi ziariştii au încercat să afle ce s-a întîmplat cu românul, ce nu a funcţionat? Nu au primit însă nici un răspuns clar, Bute şi staff-ul său nefiind capabili să explice ce nu a mers.

"Jean Pascal a fost mai bun, merita să cîştige şi îl felicit pentru performanţa sa. Nu înţeleg de ce am fost incapabil să dau drumul loviturilor. Îmi pun tot felul de întrebări şi va trebui să revăd lupta ca să găsesc răspunsuri"

"Am fost puţin surprins de strategia lui Pascal, mă aşteptam să mă atace mai mult. Contraatacul său pe dreapta a funcţionat de minune. Am fost prea ezitant la debutul luptei şi am plătit pentru această greşeală"

"Stéphan Larouche m-a rugat ca începînd din runda a patra să-mi las braţele să lovească, dar am aşteptat prea mult. Am făcut acest lucru de-abia în runda a 12-a, cînd nu mai aveam nimic de pierdut, şi a funcţionat"

"Nu m-am gîndit niciodată că este ultima mea luptă, că mă retrag. Vreau să revăd lupta şi să găsesc soluţiile. Ţin capul sus pentru ce va veni şi vreau revanşa!"

"Pascal este cel mai bun adversar pentru Froch. Dacă aş fi cîştigat, m-aş fi gîndit la Froch, dar, aşa, este o opţiune prea îndepărtată"

6 din 10 este nota pe care şi-a acordat-o Lucian Bute pentru evoluţia din meciul cu Jean Pascal


"Nu poţi tranşa o luptă în favoarea ta cînd eşti atît de prudent şi de ezitant cînd vine vorba de lovituri. Nu am explicaţii şi sînt foarte supărat pentru ce s-a întîmplat acolo. Am pregătit acest meci un an de zile. Este greu de priceput ce s-a petrecut"
Stephane Larouche, antrenor Lucian Bute


Pascal spune că a stat să încaseze
După meci, Jean Pascal a stîrnit rumoare printre ziarişti afirmînd că, în ultima rundă, a stat intenţionat şi a primit pumnii de la Lucian Bute. Întrebat despre acest scenariu, Stephan Larouche, antrenorul lui Bute a replicat: "Jean spune deseori lucruri ciudate. Cînd un boxer nu se apără şi nu lansează lovituri, arbitrul pune capăt încleştării, deci s-a jucat puţin cu focul spunînd asta. După părerea mea, Pascal era obosit şi poate a folosit această scuză, dar acest lucru nu schimbă cu nimic faptul că Lucian a pierdut".

Bute pleacă în Florida
Lucian Bute nu va veni în ţară după înfrîngerea împotriva lui Jean Pascal. Pugilistul şi-a înştiinţat prietenii că va pleca în Florida pentru o vacanţă ca să-şi pună ordine în gînduri. Împreună cu soţia sa, Elena, Lucian va merge în SUA pentru a uita de box, cel puţin pentru moment. Cînd se va întoarce din vacanţă va face cunoscut planul său pentru viitor.

Yvon Michel: "Bute nu e un boxer terminat!"
Promotorul lui Jean Pascal, Yvon Michel, cel care l-a manageriat şi pe Lucian Bute la Interbox, înainte de a pleca şi a-şi deschide propria firmă de impresariat, a declarat că "Lucian Bute nu este un boxer terminat. A întîlnit însă un pugilist aflat în cel mai înalt nivel al carierei. Am vorbit cu Jean Bedard, patronul de la Interbox, şi mi-a spus că Bute va continua. E o veste excelentă pentru boxul din Montreal", a declarat Yvon Michel.

Pascal a petrecut toată noaptea
Jean Pascal a susţinut o conferinţă de presă la Montreal, la opt ore de la terminarea meciului cu Lucian Bute. Canadianul de origine haitiană a recunoscut că nu a dormit absolut deloc, participînd la două petreceri date în cinstea sa şi a victoriei cu Bute. "După cum vedeţi, sînt fresh, puteam să mai boxez încă un meci. Nu sînt un pugilist de 90 de secunde, aşa cum s-a spus!", a declarat Pascal.

"L-am sunat şi la înfrîngeri!"
Traian Băsescu, preşedintele României, a declarat că l-a sunat după meci pe Lucian Bute pentru a-l încuraja şi a-i acorda sprijinul. "Ştiţi ceva? Cînd cîştiga îl sunau toţi! Cînd a pierdut, cred că nu l-a mai sunat nimeni! Şi faptul că a stat 12 reprize în picioare a fost în regulă. Am ţinut să-l sun pentru că l-am sunat şi cînd era bucuros, cînd cîştiga!", a declarat Traian Băsescu. Acesta s-a trezit la ora 6:00, special pentru a urmări meciul lui Bute.

Doroftei crede că Bute a greşit tactic
Leonard Doroftei a declarat înainte de meciul cu Pascal că Bute îl va învinge pe canadian doar dacă va avea o rangă. "Aceasta să stea la antrenorul Larouche şi cînd vine Pascal în colţ să-i dea! Nici atunci nu sînt sigur că va cădea". După meci, preşedintele FRB a îmblînzit tonul. "Bute a pierdut pe mîna lui. A rămas cu sechele după bătaia încasată de la Froch. Aia a fost bătaie de bătaie! Acum a stat 10 reprize cu spatele şi i-a fost frică", a comentat Doroftei. El îi acuză pe cei din stafful românului, pe antrenorul Larouche. "Nu a venit un suport din colţ, un sfat! S-a văzut că Bute e pregătit fizic, dar a dat drumul la braţe prea tîrziu. Ultimele două reprize a arătat un box plăcut", a adăugat Moşu'.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  21 Ianuarie 2014, 14:28

Luciane asculta aici bine 1. ai inca o trauma, trauma infrangerii prin KO. rezolv-o. mergi la psiholog, diseca-ti capul si inima si vindeca trauma aia. 2. daca esti sigur ca la categoria supermijlocie este locul tau poti foarte usor sa intri acolo: treci pe veganism, i-ati un dietician adevarat, treci pe veganism si o sa fii si mai puternic, si mai agil si la greutatea ta optima fara prea mult efort. 3. esti un campion, sa nu uiti asta niciodata. 4. esti iubit, sa nu uiti asta niciodata. 5. nu esti singur, sa nu uiti asta niciodata. Domnul sa-ti lumineze calea. Cu mare drag, Unus

sharky_04
sharky_04  •  20 Ianuarie 2014, 17:24

Aceste critici ar trebui sa fie motivatia pentru a intra din nou in ring cu Carl Froch si Jean Pascal si a striga:"Hei nu am auzit Gongul, vino sa boxam impreuna, Hai stiu ca pot, Doar atat poti lovi !!!

sharky_04
sharky_04  •  20 Ianuarie 2014, 17:23

Ce i s-a intamplat lui Lucian Bute in meciul cu Jean Pascal. i se intampla fiecarui student care se trezeste sa invete in ultimele 5 zile dinainte examenului si dupa ce pica examenul, se intreaba:"De ce ?" sau "Puteam sa fac mai mult, daca ma pregateam din timp". Cam asta ar fi imaginea pe care o vad la Lucian Bute, un boxer care trebuie sa isi mai studieze adversarii din timp si care trebuie sa continue lupta, indiferent de cate critici sau lovituri morale ar primii de la fani. Aceste critici ar trebui sa fie motivatia pentru a intra din nou in ring cu Carl Froch si Jean Pascal si a striga:"Hei nu am auzit Gongul, vino sa boxam impreuna, Hai stiu ca pot, Doar atat

Vezi toate comentariile (4)
Comentează