SPORTURI  »  BOX  »  LUCIAN BUTE VS. CARL FROCH

Lucian Bute şi-a exprimat clar poziţia ieri, ascultînd cu zîmbetul pe buze înţepăturile lui Carl Froch: "Sînt aici ca să cîştig!"

Articol de , - Publicat joi, 24 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 23:01

Britanicul şi antrenorul lui spun că românul trebuie să arate "dacă e excepţional sau doar foarte bun". Bute e încrezător în ceea ce a acumulat după două luni de antrenamente dure


În centrul Nottingham-ului, Albert Hall se înalţă ca un avertisment. Aici e istorie, pare a spune clădirea care a trecut prin cea mai recentă renovare în 1988, dar datează din 1873. Neobarocul stilului se potriveşte cu eleganţa lui Lucian Bute, sosit la conferinţa de presă la costum, cămaşă şi cravată. Adversarul lui, localnicul Carl Froch, a preferat un tricou polo. Sîmbătă noapte, cei doi vor lupta pentru centura IBF la categoria supermijlocie, pe care românul şi-o pune în joc pentru a zecea oară.

Calm şi încrezător
Şi cînd vine momentul vorbelor, cei doi se diferenţiază. Românul e calm, încrezător şi zîmbitor. Rosteşte cuvintele fără grabă, cîntărindu-le parcă şi lăsînd timp ascultătorului să le pătrundă pînă la miez. "Abia aştept meciul. Am fost aici acum două luni, apoi am mers în Florida pentru un cantonament de şapte săptămîni. A fost bine, în ciuda unei mici probleme. Am muncit foarte mult pentru această confruntare, despre care ştiu că nu e una uşoară. Dar sînt fericit. Am venit aici ca să cîştig. Sînt un învingător!", a spus Lucian.

Antrenorul lui, Stephan Larouche, a exprimat esenţa efortului românului din ultimele săptămîni: "A trebuit să-l pregătim pe Bute pentru război". "Mă simt ca la Montréal. Zilele acestea am regăsit acest feeling chiar aici. Sînt înconjurat de oameni din Québec. Începînd de joi, vor veni şi alţii. Toţi ziariştii, apropiaţii mei din Québec se află deja lîngă mine. Fanii adevăraţi vor sosi şi ei. Sînt cu adevărat mulţumit, nu pot cere mai mult", a adăugat Bute.

El a recunoscut că a acceptat acest meci în bîrlogul adversarului pentru a-şi confirma credibilitatea pe plan mondial. "O victorie aici ar fi de zece ori mai importantă decît una normală la Montréal", a spus Lucică.

Dur şi insolent
De partea cealaltă, Froch şi antrenorul lui, Rob McCracken, au insistat pe aceleaşi lucruri pe care le-au tot spus în ultima vreme. Şi anume că Lucian încă nu a înfruntat un boxer de prim-plan. Cei doi au admis însă că tocmai asta ar putea fi surpriza în ceea ce-l priveşte pe românul din Montréal. McCracken crede că toată lumea va afla sîmbătă dacă Bute este "doar foarte bun sau este excepţional", adăugînd imediat că el e partizanul primei variante.

Froch nu a părăsit linia dură, aproape insolentă a declaraţiilor. "A venit la Nottingham - oraşul meu, casa mea, fortăreaţa mea. Aici, sîmbătă seară toţi vor ovaţiona pentru mine şi asta mă va ridica. Dacă el crede că poate veni aici să mă bată, se înşală. Ştiu ce înseamnă să lupţi în faţa unui public potrivnic, eu am făcut asta în Danemarca. Să vină la mine în curte e o insultă şi îl voi pedepsi. Voi savura asta. Îi mulţumesc că e aici, dar a făcut o mare greşeală", a spus britanicul.

El ştie însă că Bute e favoritul, inclusiv la casele de pariuri. Şi Lucian ştie asta. Şi mai ştie că e pregătit pentru "infernul din Nottingham". Aşa cum îi stă bine unui campion mondial.

"Trebuie să fii un tip extrem de curajos ca să vii şi să-l înfrunţi pe Carl la el acasă. Nimeni nu l-a bătut încă la Nottingham"
Rob McCracken, antrenor Carl Froch

Acord cu Nike?
Rezultatele extraordinare obţinute de Lucian Bute au determinat mai mulţi sponsori importanţi să se intereseze de pugilistul român. Campionul mondial IBF ar putea urca sîmbătă în ring purtînd încălţări oferite de cei de la Nike, iar înţelegerea dintre două părţi se pare că va avansa, mai ales că, pe durata antrenamentelor pentru confruntarea cu Froch, Nike le-a asigurat întreg echipamentul atît lui, cît şi celor din staff.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
saviola2_8
saviola2_8  •  24 Mai 2012, 17:13
Postat de cristiantello pe 24 Mai 2012, 16:31

Nu am nici eu suficiente info dar la prima vedere intr-adevar pare mult prea tarzie ora de desfasurare mai ales ca marile firme nu s-au ingramadit sa transmita meciul peste ocean...

pai hbo nu putea pentur ca bute e sub contract cu showtime...showtime nu a vrut pentru ca bute n-a acceptat un adverasar american, si bine a facut ca ii dadea vreo gaina precum dirrel sau mai stiu eu care, a ales lupta care trebuie, cea cu froch, toti fanii americani sunt mahniti ca showtime nu transmiote lupta, intrape youtube sa vezi ce suparati sunt unii, oricum emciul il da epix si va fi transmis si in times square pe un ecran urias:D nu-i de colea, este? :D

cristiantello
cristiantello  •  24 Mai 2012, 16:31
Postat de cordos_eu pe 24 Mai 2012, 13:36

meciul e la 2 dimineata ca asta inseamna 12 la englezi. cu toate ca o e gala lunga nu inteleg ora de disputare a meciului, ar fi trebuit sa fie un 23

Nu am nici eu suficiente info dar la prima vedere intr-adevar pare mult prea tarzie ora de desfasurare mai ales ca marile firme nu s-au ingramadit sa transmita meciul peste ocean...

cristiantello
cristiantello  •  24 Mai 2012, 16:31
Postat de bobulica pe 24 Mai 2012, 13:08

Eu sunt curios, daca Bute l-ar provoca pe Froch sa lupte in Romania, acesta ar fi venit? Sincer, eu nu cred!

Pai daca a refuzat pe fatza in Canada cu siguranta ar fi refuzat si in Romania.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează