SPORTURI  »  BOX  »  BOX

Lucian Bute şi-a luat antrenor cubanez! » Pugilistul român va lucra cu fostul tehnician al lui Miguel Cotto

Articol de - Publicat joi, 05 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 05 iunie 2014 00:20

Românul va lucra în perioada următoare cu Pedro Diaz, un tehnician cubanez care a colaborat cu nume mari ale boxului profesionist.

Lucian Bute a renunţat la tehnicianul cu care a devenit campion mondial în versiunea IBF, la supermijlocie, Stephane Larouche. La finalul lunii martie, în acest an, cei doi au anunţat ruptura.

Bute s-a pregătit singur de atunci, dar de curînd a anunţat că a găsit un nou tehnician. "Acum lucrez cu cubanezul Pedro Diaz. E un nume mare în box, a lucrat de-a lungul timpului cu pugilişti cunoscuţi. E o înţelegere temporară, ca să zic aşa. Vom pleca într-un cantonament în Florida, de şase săptămîni. Dacă totul va decurge normal, mă voi pregăti cu el în continuare", a declarat Bute.

L-a antrenat pe Miguel Cotto
Pedro Diaz a fost mult timp antrenorul coordonator al loturilor de box cubaneze. Asta înainte de 2000, cînd a fugit din Cuba. Este doctorand în Ştiinţe Pedagogice şi fost profesor la Universitatea de Sport din Cuba.

A fost director al Centrului Olimpic de box al Ecuadorului, iar apoi a fost angajat de chinezi drept consultant pentru Jocurile Asiatice. A trecut apoi la profesionism. Cel mai cunoscut elev al său este portoricanul Miguel Cotto, fost campion mondial WBA la semimijlocie.

Revanşă cu Pascal?
Bute, ajuns la 34 de ani, nu se gîndeşte la retragere. "Pînă în toamnă îmi doresc să fac un meci de încălzire şi apoi ar putea avea loc revanşa cu Jean Pascal", a declarat Lucian. Canadianul Pascal va avea şi el un meci în această toamnă şi a declarat că "dacă există interes pentru revanşa cu Bute, nu am nimic împotrivă". Pascal l-a învins pe Bute la puncte pe 18 ianuarie 2014.

"Nu m-a bătut un fraier!"
Lucian Bute a comentat şi meciul dintre fostul său adversar, britanicul Carl Froch, şi conaţionalul acestuia, George Groves. Sîmbătă seara, pe stadionul Wembley, "Cobra" l-a învins prin KO în runda a 8-a pe cel care-i pusese destule probleme şi în primul meci, în noiembrie anul trecut. "S-a văzut clar că nu m-a bătut un fraier. Froch este un pugilist excelent, a arătat-o şi în disputa cu Groves. Loveşte puternic şi e foarte rezistent în ring", a declarat Bute.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
nusu_d
nusu_d  •  11 Iunie 2014, 14:11

Pedro Diaz nu e un nume mare in boxul profesionist, a fost mai cunoscut in boxul amator. Cotto s-a pregatit cu el doar pentru 3 meciuri din care a pierdut 2 si apoi l-a contactat pe Freddy Roach. Cred ca e mai bun ca Larouche dar atata tot. Problema nu era antrenorul sau nu doar antrenorul. Bute vorbeste de o posibila revansa cu Pascal dar care nu prea mai intereseaza pe nimeni, revansa cu Froch nu s-a gandit sa o mai ceara vreodata pentru ca stie ca i-ar putea fi fatala. La aproape 35 de ani e intr-o situatie dificila, nu mai poate boxa cu ospatari ptr ca l-ar batea lumea cu rosii iar cu boxeri tari e greu pentru el. Sincer mi-ar placea sa-l vad cu Groves, nu-i dau 5 reprize.

lalalalalalalala
lalalalalalalala  •  05 Iunie 2014, 17:47

diaz este unul din cei mai buni antrenori la ora actuala. il are si pe rigondeaux, care are calitati similare cu ale lui bute. bine, ala e dublu campion olimpic si cu 2clase peste. s://www.youtube.com/watch?v=zGCjJ2-EjFg#t=232 dati la final unde il pune sa faca tumbe si sa se invarta in loc ca sa ameteasca si apoi ii arunca mingii de ping-pong sa-i testeze reflexele si acuitatea in conditii de ameteala. e genial omu..te pregateste pentru tot si toate situatiile

gazetadetumbe
gazetadetumbe  •  05 Iunie 2014, 13:17

Singura certitudine si veste buna este ca Lucian traieste,caci de o jumatate de an nu mai stiam nimic de el si incepusem sa-mi fac griji...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează