SPORTURI  »  BOX  »  BUTE DEPISTAT POZITIV

Preparatorul fizic al lui Bute, implicat în alte scandaluri de dopaj! Românul îl apără însă: "Lucrurile astea fac parte din trecutul său"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 mai 2016 16:43

Lucian Bute şi echipa sa au oferit declaraţii presei din Canada după ce boxerul român a picat testul antidoping. Sportivul de 36 de ani aşteaptă rezultatele pentru proba B şi spune că nu a apelat niciodată la substanţe interzise.

"Nu înţeleg cum e posibil aşa ceva. Toate testele mele antidoping de când am ieşit prima dată campion mondial au ieşit negative.

Înainte de penultima mea luptă, cu James DeGale, în noiembrie, am fost testat de 9 ori de la începutul cantonamentului până la luptă. Nu am luat niciodată nimic, nu am folosit niciodată substanţe interzise. Am încredere totală în echipa mea. Proba B va fi testată şi sunt sigur că rezultatul va fi negativ".

CITEȘTE ȘI: Detalii incredibile: substanța cu care a fost prins dopat Bute era interzisă de WADA de 8 ani și a fost testată mai mult pe șoareci de laborator!

Promoterul Yvon Michel a declarat: "Sperăm ca proba B să arate că totul a fost o greşeală. Până atunci îl susţinem total pe Lucian Bute"

Preparatorul fizic, implicat în trecut în alte scandaluri de dopaj!

Bute aşteaptă rezultatele probei B și își apără staff-ul: "Nu acuz pe nimeni, dar mi se pare foarte suspect. Undeva, ceva e greşit. Nu ştiu ce este ostarina şi n-am luat niciodată aşa ceva.

După acest anunţ, m-am informat despre acea substanţă. Medicii mi-au spus că ea dispare din organismul uman după 24 de ore. Ar fi fost deci inutil să iau aşa ceva înaintea unei lupte. Nu te ajută cu nimic. E o prostie!"

Presa din Canada scrie că multe suspiciuni l-au avut în prim-plan pe noul preparator fizic al boxerului, Angel Heredia, după vestea-șoc că Bute a fost depistat pozitiv. Heredia a fost implicat, în trecut, în câteva cazuri de dopaj, celebru fiind cel al mai multor vedete din baseball.

Bute nu vrea să-l învinovăţească pe Heredia: "Toate astea sunt lucruri din trecutul său, a făcut asta în alte sporturi. A făcut greşeli, şi-a ispăşit pedeapsa. Nu trebuie să-l arătăm cu degetul acum. Toată lumea are dreptul la o a doua şansă. De când lucrează în lumea boxului niciunul dintre boxerii săi nu a fost testat pozitiv".

Bute spune că se va deplasa la Washington pentru asista la testele pentru eşantionul B. "Sper ca proba B să iasă negativă. Aşteptăm rezultatele, nu voi face speculaţii".

Antrenorul lui Bute iese la atac

Lui Bute i se pare totuşi suspect faptul că, spre deosebire de meciul cu DeGale, când a fost testat de 9 ori, acum, înaintea partidei cu Badou Jack a fost testat o singură dată, la câteva minute după meci.

Antrenorul românului, Otis Grant, pune la îndoială profesionalismul Comisiei care a prelevat probele.  "Sunt în lumea aceasta a boxului de când mă ştiu, nu vreau să arăt pe nimeni cu degetul, dar vă pot spune cu siguranţă că nu sunt la fel de profesionişti ca cei din Quebec. Nu spun că sunt incompetenţi, dar e ciudat să vezi oameni pe care i-aş numi «Mickey Mouse» că ne spun ce să facem", a spus antrenorul, conform quebec.huffingtonpost.ca.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
10201799206137793
Doni Doiniku  •  29 Mai 2016, 09:11

clar cineva vrea sa ne tarasca in acest scandal de dopaj....Bute..acum echipa de kaiac kanoe...cineva vrea sa ne faca felul...btw..sa le fie rusine !

nusu_d
nusu_d  •  28 Mai 2016, 22:43
Postat de paulg40 pe 28 Mai 2016, 17:50

Cineva a platit bine pe cei de la probe.Banuiala cade pe cineva de la din sataff-ul BJack.Mare suparare a avut ca nu a invins pe Bute desi omul *** a ramas cu centura!

Suparare a avut Badou ca a fost furat, l-a batut pe Bute fara drept de apel si toata lumea a vazut asta si stie. Ascunde-te!

nusu_d
nusu_d  •  28 Mai 2016, 22:41
Postat de paulg40 pe 28 Mai 2016, 17:50

Cineva a platit bine pe cei de la probe.Banuiala cade pe cineva de la din sataff-ul BJack.Mare suparare a avut ca nu a invins pe Bute desi omul *** a ramas cu centura!

Cine sa plateasca ce , mai rasule??? Doamne cine comenteaza, ce tara de prosti... Baaaa, pai lui Bute i s-au acordat doua sanse la titlu una dupa alta pe care nu le merita, nu era challanger , nu era nimic. L-au bagat oamenii astia in seama si a fost batut in ambele meciuri. Badou Jack a castigat meciul, au dat aia 2 arbitri egal aiurea. Numai manevre si scenarite vedeti, ***. Vai de mama voastra! S-a dopat moldoveanu si a fost prins. Nici nu merita sa fie in ring cu Badou.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close