SPORTURI  »  BOX  »  PRESA MONDIALĂ ELOGIAZĂ VICTORIA ROMÂNULUI, DAR SCRIE CĂ PRIETENIA CU JOHNSON S-A VĂZUT ÎN RING

Reacţia presei internaţionale: Rege planetar vs box prietenesc

Lucian Bute are o relație specială cu presa. FOTO Gabriela Arsenie
Lucian Bute are o relație specială cu presa. FOTO Gabriela Arsenie

Articol de GSP - Publicat luni, 07 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 noiembrie 2011 22:40

Pe de o parte se redeschide discuţia privind calitatea adversarilor lui Bute şi se aşteaptă un meci în care Lucian să nu beneficieze de sprijinul publicului. În timp ce alţi specialişti remarcă tactica românului în cel mai greu test al carierei

"Specialiştii l-au evaluat drept un pugilist iscusit, poate cel mai bun din lume la supermijlocie. Dar cei mai mulţi s-au ferit să parieze totul, să măsoare cu precizie valoarea lui, pentru că Bute n-a avut în faţă un competitor de prim rang". Aşa începe Michael Woods, specialistul în box al ESPN, analiza luptei de duminică dimineaţă.

Click aici pentru VIDEO cu imagini din meciul lui Bute cu Johnson!

Victoria lui Bute e înconjurată de reacţii contradictorii: reproşurile lui Woods se regăsesc în mai multe materiale din presa lumii, în vreme ce alţii consideră prestaţia românului o dovadă a valorii lui incontestabile.

Adversar slab, palmares înşelător...
ESPN apreciază că nu doar vîrsta, ci şi clasa lui Johnson fac din disputa cu Bute un meci ca toate celelalte de pînă acum, pentru român: "Johnson e din acelaşi aluat cu ceilalţi boxeri învinşi, nu e o ameninţare pentru un star. Bute poate confirma că e un star dacă îl va întîlni pe învingătorul dintre Carl Froch şi Andre Ward în lupta de pe 17 decembrie". Pînă şi canadienii de la Montreal Gazette îi avansează o provocare românului: "Bute a rămas campion şi este de ceva vreme, dar trebuie să-şi găsească un oponent de o clasă superioară".

Un alt atu înşelător al lui Bute, pentru ESPN: avantajul terenului propriu, o luptă desfăşurată la Madison Square Garden putînd propune alte coordonate.

...sau testul nr.1, înainte de Ward/Froch?
Pe de altă parte, boxingnews24.com evaluează altfel cel de-al 9-lea meci de centură al lui Lucian: "Bute a trecut cel mai greu test al carierei lui cu o victorie la puncte unanimă şi autoritară", în timp ce Federaţia Franceză de Box îl consideră pe Lucian "regele planetar al categoriei semimijlocii".
Boxerul român face deja planuri pentru o confruntare de anvergură, declarînd pentru reporterul Showtime, Jim Gray: "Vreau să asist la lupta dintre Ward şi Froch, cred că Ward va cîştiga la puncte. Fireşte că vreau să lupt cu el! E visul meu!".

Bute şi-a menajat prietenul...
"O luptă în ring nu poate avea loc între doi prieteni. Dacă Bute nu ar fi fost apropiat de Johnson, ar fi apăsat pe acceleraţie şi l-ar fi demolat pe jamaican", consideră analiştii de box din SUA, pentru ESPN. Recunoscînd meritele românului, Montreal Gazette subscrie: "A fost o prestaţie măiastră a unui maestru boxer, dar aproape a părut uneori că Bute îl ia uşor pe vechiul său prieten şi sparring-partner".

...sau boxează tactic excepţional?
Boxingnews24.com scrie că Bute a stat departe de Johson în primele runde, fiind cunoscut stilul jamaicanului "de a face luptele interesante apropiindu-se de adversar şi punînd presiune". Românul chiar a încercat un KO pentru a satisface publicul, începînd cu "jumătatea partidei, moment în care a dat drumul la pumni în forţă, din apropiere". Un alt motiv pentru victoria la puncte este, pentru boxingscene.com, rezistenţa lui Johnson: "Loviturile lui Bute au fost puternice şi precise, dar bărbia de fier a adversarului a putut să le încaseze."

CE SPUN CITITORII PE GSP.RO
pinguinul1919 - BRAVO! Şi acum să urmeze un loc 1536363 mondial ca adversar şi apoi un bătrînel de 95 ani, în perfuzii. Boxer de carton.
reptile1983 - Bute este singurul român care m-a făcut să tremur după echipa naţională de fotbal la Mondialul din SUA
doctorvlad - Bute are adversari slabi, spre foarte slabi, din moment ce pe 80% dintre ei îi adoarme din palme, iar restul care îi rezistă fac acrobaţie în ring
lupul46 - "Bătrînelul" se pare ca nu a fost adus ca oaia pentru tăiere, l-a supus pe Bute la un efort fizic fantastic. Toţi campionii au meciuri mai mult sau mai puţin dificile...

De partea lui Bute
După o serie de critici dure, Leonard Doroftei a trecut de partea lui Lucian Bute, pe care l-a felicitat pentru succesul obţinut în faţa lui Glen Johnson. "A fost un meci bun. Mi-a plăcut ce am văzut, am văzut un Bute care a stat aproape de adversar, cu lovituri din toate părţile. Mi-a plăcut, chiar mi-a plăcut ce am văzut şi pentru asta îl felicit! Probabil a avut o pregătire supraomenească, a muncit mult şi iată că roadele se văd acum", a declarat Doroftei, care îi doreşte lui Lucian să aibă acelaşi succes şi în SUA: "O să intre în America şi acolo să dea Dumnezeu să le rupă capul la toţi!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează