SPORTURI  »  BOX  »  CAMPIONATELE EUROPENE U22

România poate reveni pe podium la turneele olimpice: "Avem locomotiva și vagoanele pentru Tokio!"

Vali Vrânceanu alături de Robert Jitaru în concursul de la Brăila
Vali Vrânceanu alături de Robert Jitaru în concursul de la Brăila

Articol de - Publicat joi, 23 martie 2017 00:00

Cu Mihai Nistor, Robert Jitaru și Paul Arădoaie, România poate reveni pe podium la turneele olimpice.

Vali Vrânceanu este antrenorul coordonator al lotului României. Ajuns acum la 60 de ani, maestrul e considerat omul care poate scoate boxul românesc din impas.

Tot timpul preocupat de noutățile din box, Vali Vrânceanu a scos mereu rezultate atunci când le-a stat în colț pugiliștilor români.

- Domnule Vrânceanu, vă așteptați ca România să aibă doi campioni europeni?
- Mă așteptam la o evoluție bună a celor doi boxeri români, Jitaru și Arădoaie, în special, pentru că am făcut o pregătire temeinică, am fost la turnee împreună, am făcut numărul necesar de meciuri, au avut o bază solidă în spate. Sunt sportivi care au mai câștigat medalii la tineret, Arădoaie e campion european, Jitaru e dublu medaliat cu bronz, nu sunt la prima experiență. Sunt copii cu caracter, talentați și le prevăd un mare viitor.

- Ce le mai trebuie pentru a rămâne pe podium și la seniori?
- Experiență. Să avem grijă de ei, să le construim o carieră, să aibă meciuri, multe meciuri în picioare, să fie răsplătiți pe măsură, să aibă un salariu decent, condiții de pregătire decente. La calitățile pe care le au, nu există să nu ajungă acolo, sus!

- Dacă s-a investit în acești copii, au fost la turnee, rezultatele au venit!
- Din păcate, situația financiară e așa cum e, federația nu ne ajută cu niciun ban. Noroc că Steaua și Dinamo, cele două cluburi mari ale noastre, au găsit resurse să putem merge la turnee internaționale. Numai așa se poate face ceva. Numai mergând la turnee, bătându-te cu cei mai buni, numai așa poți crește în valoare.

- Pot acești copii să fie o locomotivă a boxului românesc pentru Tokio 2020?
- Locomotiva lor este Mihai Nistor, e un exemplu de pregătire. Robert și Paul sunt vagoanele. Mai sunt câțiva sportivi valoroși care au şanse să ajungă la Tokio. România poate reveni acolo unde a fost tot timpul în boxul mondial. Trebuie doar să ne pregătim, să avem condiții și să punem interesele sportului mai presus de interesele personale!

220.000 €a fost bugetul Campionatului European sub 22 de ani de la Brăila, bani veniți exclusiv din mediul privat

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează