SPORTURI  »  BOX  »  FR BOX

Rudel Obreja atacă FRB la Radio GSP: "Noua conducere a boxului este JALNICĂ! Doroftei e doar împins în faţă"

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 14 decembrie 2012 19:18

Rudel Obreja a dat cărţile pe faţă la Radio GSP! Fostul şef al FR de Box a vorbit la Radio GSP despre noua conducere, despre conflictul cu AIBA, relaţia cu Leonard Doroftei şi dosarul său de la DNA.

"Nu m-am retras pentru că viaţa e o luptă. Atitudinea poporului nostru e de a se uita la vîrful bocancului, de umilinţă. Trebuie să învăţăm să fim demni, mîndri că sîntem români. Nu am vrut să renunţ pentru că nu stau în genunchi in fata unor oameni care calcă în picioare orice drept de a decide singur la tine acasă. Dacă faceam asta, nimeni nu mai ştia care e adevîrul în acest razboi.

Sînt convins însă că oamenii îmi vor da dreptate. Luasem decizia să-mi dau demisia cu 50 de zile înainte de cea oficialî. Simţeam că nu mai pot rămîne pentru că oamenii au avut atitudine de umilinţă. Nu renunţ la război, voi fi ca Terminator, care abia mai mişca doua degete, dar tot se lupta cu toţi", a mărturisit Rudel Obreja la Radio GSP LIVE.

Ce spui de noul preşedinte, Leonard Doroftei?
Noua conducere este jalnica, dar nu Doroftei este vinovat. El e doar impins din spate de oameni disperati sa ajunga acolo, precum Vasile Catea, om politic si care are nevoie de aceasta reprezentare. Mi-a spus-o chiar el. Cel delegat la competitia dupa care am primit 11 ani suspendare. Apoi a fost martor contra mea la Lausanne. Mai e si jurnalistul Viorel Sima, fostul meu fin.

Chiar, cum e sa se intoarca impotriva ta pana si finul tau?
Va spun eu despre Viorel Sima si imi pare rau ca o fac. Este un om disperat dupa ce a pierdut totul la cazinouri. Toti banii si chiar casa, sta pe la tatal lui. L-am ajutat mereu. Mi-a reprosat ca nu i-am dat sansa sa castige bani de la Box. Mare minciuna. Spune ca noua echipa ii ofera un salariu ca secretar general. De aceea nu a fost cu mine. Doroftei nu poate controla, nu are nici o vina. I-am spus chiar a doua azi sa se gandesca bine ca noi avem o alta relatie decat a aparut in presa. Am gresit fata de el ca am spus unele lucruri la nervi, dupa o regie pusa la cale de Viorel Sima. M-au inregistrat intr-o discutie privata in care am povestit unele lucruri despre Doroftei de acum 25 de ani. Am gresit. De aia mi-am si cerut scuze. Nu am nimic cu Doroftei. Am avut mereu o relatie buna. L-am ajutat mereu cand am putut. Vreau sa-l ajut si acum, dar din pacate cei care ii stau in spate il imping spre pieire. In scurt timp o sa apara altcineva in locul lui. Am vazut ca de la primul Birou Federal, desi era acolo, sedinta a fost condusa de Vasile Catea. Normal era ca el sa conduca sedinta, ca presedinte. In lumea boxului esti ca in cusca leilor. Daca nu esti ca ei, te sfasie. Doroftei nu are aceste calitati. E un baiat extraordinar, simpatic, dar nu de presedinte. El stie asta.

Ce a facut Doroftei pana acum ca presedinte?
A dat tabloul lui Bute jos din biroul unde eram eu presedinte. Bute era acolo un fel de Ceausescu de pe vremuri. Tot acolo sus il aveam si pe Adrian Deaconu. Trebuia sa-l am si pe al lui Doroftei, dar nu am gasit o poza pe care sa o maresc asa cum trebuie.

Din ce ati promis inainte de a fi presedinte ati facut multe sau putine?
Nu prea multe, nu am avut posibilitatea. I-am ajutat cum am putut. Lumea din box trebuie sa inteleaga ca Federatia nu poate face nimic pentru cluburile din teritoriu, nu te ajuta sistemul. Inainte de alegeri nu stiam. Am fost prizonierul sistemului, dar macar am spus asta. Statul te ingradeste.

Aveti un dosar de 700 de pagini la DNA...
Nu s-a intamplat nimic. Doar o poveste. Federatia nu a contribuit cu nimic, a avut doar de castigat. A fost un contract de parteneriat pentru organizarea Galei. Cei de la DNA nu inteleg sistemul si arunca in presa numai prostii. Nu am nicio emotie. Nu am cheltuit banii Federatiei, nu exista nici trafic de influenta. Au venit bani de la Ministerul Dezvoltarii si au intrat in Societatea mea pentru ca am vandut publicitatea catre Minister. Am avut un control de la Garda Financiara si in afara unei taxe neplatita, din omisiune, pentru care am si achitat o amenda de 2000 de lei, nu au gasit nimic.

Ce spuneti despre mesajul trimis lui Catalin Tolontan? S-a spus ca seamana cu acelea folosite de interlopi...
Imi vine sa rad. Poate ca originea este din lumea interlopa. Mesajul nu reprezinta insa nimic amenintator. Poate ca in lumea boxului sunt si asemenea oameni. Oi fi preluat de acolo. Dar Catalin stie felul meu de a fi. Oricum, nici el nu are nimic cu mine. Tinta lui este Elena Udrea.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
nakamicius
nakamicius  •  14 Decembrie 2012, 22:50

Il prefer pe Doroftei impins in fata na :))) ha ha ha ha, m-am distrat si cu tine Rudele....

ill7ven
ill7ven  •  14 Decembrie 2012, 20:03

Rudele, ce-a facut astia ma, ti-a luat cascavalu de la gura, plange puradeii? Las ca poti sa faci pe maimutica pe litoral.

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  14 Decembrie 2012, 19:33

Rudel Obreja este istorie ...nu va mai conduce boxul roman ...Trebuie sa uite de FRBox si sa si vada de afacerile sale ...daca nu l aresteaza DNA ul

Vezi toate comentariile (3)
Comentează