SPORTURI  »  BOX  »  SCRISOARE

Scrisoare deschisă a lui Viorel Sima adresată lui Leonard Doroftei: "Dă-le boxerilor o şansă! Fii măcar în ultimul an preşedinte!"

Articol de GSP - Publicat marti, 27 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 15:02

Fostul secretar general al FR Box, Viorel Sima, ii cere sefului FRB sa nu boicoteze proiectul organizarii CE de tineret la Braila. EUBC (Federatia Europeana) a cerut dupa plecarea secretarului general FRB sa confirme daca mai sustine proiectul. Leonard Doroftei refuza de o saptamana sa raspunda EUBC.

“Sper ca imi permiti sa iti spun Mosule desi tu ceri tuturor celor de langa tine sa-ti spuna Domnule Presedinte. I-ai cerut asta si vicecampionului olimpic, Mircea Simon, si omul a ramas surprins cum ii schimba pe unii functiile: “Eu nu sunt maistre cu tine, eu sunt Domnul Presedinte”. Mosule, respectul se castiga, nu se impune!

Te vaiti ca semnezi documentele federatiei!

Te cunosc de mai bine de 20 de ani. La un moment dat ti-am fost si prieten. Mai mult eu. Tu, mai putin. Cand am scris o carte despre tine si erai campion mondial ma lasai sa-ti spun Mosule, de cand, si cu ajutorul meu, ai venit la Federatia Romana de Box mi-ai cerut sa-ti spun domnul Presedinte. Mosule, “cativa ziaristi intersati”, cum ne numea pe mine si pe Adrian Fetecau Catalin Tolontan intr-un editorial, am ales sa te punem in fruntea federatiei, ramasa fara un presedinte legitim dupa lupta lui Rudel Obreja cu AIBA, un campion care vrea sa faca lucruri frumoase pentru box. Care sa dea copiilor un viitor, o sansa. Timp de doi ani si jumatate am stat langa tine si nu am vazut decat cum faci pe presedintele. Nu am vazut decat cum te vaiti ca vii la Bucuresti sa semnezi actele federatiei. Nu te-am vazut decat cum te plangi ca nu stii ce se intampla in federatiei desi si contabilul si avocatul tu i-ai adus deci iti puteau descrifa orice nelamurire.

“M-ati dus impotriva vointei mele la AIBA”

In tot acest timp, din pozitia de secretar general, am inceput sa-mi croiesc o cariera in EUBC si AIBA. Mergand la cursuri, apoi la examene, platindu-mi deplasarile. Devenind intai ITO (International Techical Official) si mai apoi Supervizor. Succesele mele, care nu erau numai ale mele, ci ale Romaniei, te-au deranjat. Te-a deranjat si cand la Lausanne, presedintele AIBA, Doctorul Wu m-a numit pe mine presedinte, pentru ca pe tine nu te-au vazut decat o data pe an. Cand trebuia sa vii la marile competitii internationale – presedintele e cel care asigura reprezentarea internationala, nu secretarul general – minteam mereu ca ti-a murit o ruda, ca ai facut accident sa justific ce era practic de nejustificat. Anul trecut, in mai, cand impreuna cu tine, Vasile si Feri am fost la Lausanne ne-ai spus “m-ati dus impotriva vointei mele la AIBA”. Nu am venit cu mascatii, la tine, ti-am spus ca daca Feri a venit de la Resita si Vasile de la Iasi poti plecai si tu de Ploiesti doua zile pentru o deplasare importanta.

Nu ai respectat ce am decis la Constanta

Am decis sa plec de la FRB pentru ca nu mai acceptam, minciuna, invidia, neincrederea, iarta-mi cuvantul “imbarligatura”, scandalul perpetuu. Ti-am spus ca raman doar daca vrei sa construim ceva pentru boxeri, pentru antrenori. Ne-am intalnit la Constanta cu Feri, cu Vasile si cu tine sa facem pace. Sa nu mai inventezi lucruri despre Vasile Catea sa nu mai declare in presa “Feri Vastag e de vina!”. Nu ai facut acest lucru si am decis, si dupa ce tu mi-ai cerut in Biroul Federal, sa plec. Eu dupa ce am anuntat ca plec, am plecat, nu am declarat prin presa ca plec si apoi m-am razgandit. Stiu ca te-a durut ca a mai plecat unul din echipa, dar tu m-ai determinat sa plec!

Unde e patriotismul?

Ce ai facut imediat? Ai facut scrisoare la AIBA si EUBC in care m-ai facut un paria sa ma elimine din toate comisiile internationale si sa nu ma mai delege ca ITO sau Supervizor. Ai facut un lucru nu impotriva mea, ci impotriva Romaniei, ca in locul meu Romania nu mai e reprezentanta de nimeni. Tu nu ai fost la nici o competie internationala la care eu am fost ITO. Antrenorii loturilor au spus ce a insemnat acest lucru in Biroul Federal. Dar, patrotismul mult trambitat nu mai e valabil acum. Anul trecut am obtinut un record de 15 medalii, as vrea foarte mult sa vedem cate se vor obtine anul asta cand avem un singur conducator “bun si drept”. Nu a fost “noroc” cum ai spus, ci munca!

Nu ai cerut parerea nimanui

M-ai eliminat fara sa ceri parearea conducatorilor de langa tine. Da, mai sunt niste baieti, care chiar daca nu mai trec pe la Federatie, fiind in dezacord cu tine, sunt vicepresedinti: Feri Vastag si Vasile Catea. Nu ai intrebat nici Biroul Federal, pentru ca, ti-o mai spun inca o data, Federatia Romana de Box nu e SRL-ul tau. M-ai eliminat fara sa ceri parerea MTS.M-a durut asta ca ai judecat ca si comunistii “daca nu e cu mine, e impotriva mea, sa ii taiem capul, sa nu mai fie in AIBA sau EUBC”, dar as fi trecut peste asta . Ieri am aflat insa ca iti permiti, de la inaltimea scaunului tau, sa boicotezi si ultimul meu proiect, proiect la care nu am fost singur, ci cu Vasile Catea, cu Feri Vastag, cu Mihai Craiu, cu autoritatile din Braila.

Da-le boxerilor o sansa!

EUBC ti-a trimis o scrisoare in care ti s-a cerut sa spui daca si dupa plecarea mea mai sustii candidatura Brailei pentru Campionatul European. De mai bine de o saptamana nu raspunzi, desi ai fost pe la Federatie. Ti-am spus si anul trecut si la Campionatul European de fete si la Centura de Aur, nu e competitia lui Sima, Catea, Vastag sau Doroftei, e competitia boxului romanesc. Da-le oamenilkor OK-ul sa facem acerasta competitie in Romania sa dam tinerilor boxeri care se pregatesc in centrele olimpice de la Resita si Braila, care au trecut anul trecut prin mana lui Robert Baiatu sau a fratilor Anghel de la Calarasi si au demonstrate ca au valoare la Campionatele Europene de juniori. Mia sunt baieti cu care au muncit Relu Auras, Traian Georgia, Ablalim Ferodim, Ilie Captari, George Perta la lotul de tineret si care au sanse la medalii.

Fii macar in ultimul an presedinte!

Cand eram prieteni, iti placea sa spui ca fiecare soldat are in tolba bastonul de maresal. Eu cred ca Robert Jitaru, Sorin Dobondi, Florin Schiopu sau altii pot deveni campioni sau medaliati la aceste Campionate Europene! Mosule, nu le lua sansa copiilor doar pentru ca eu am initiat acest proeict! Mai ales ca Biroul Federal a votat acest proiect, iar MTS il sustine! Nu ai fost ales presedinte ca sa dai doar interviuri la televizor , sa dai lectii de box antrenorilor, sa desfiintezi centre olimpice infiintate cu greu, sau sa semnezi pentru tine personal contracte de sponsorizare! Ai datorii fata de boxul romanesc si fata de cei care te-ai investit cu incredere. Fii macar in ultimul an presedinte!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
kingdon
kingdon  •  01 Februarie 2015, 12:01

@bdgeorge, nu ai exagerat...arata-mi inca unul care sa aiba rezultatele lui la amatori si la profesionisti. daca ii numeri medaliile te plictisesti si adormi.

kingdon
kingdon  •  01 Februarie 2015, 11:58

acest semnatar al acestei scrisori si-a vandut nasul ( Obreja) ptr un biscuite, ce credibilitate sa aiba acest "breloc"???

nusu_d
nusu_d  •  28 Ianuarie 2015, 20:25

Sima, acum 2 ani si doua luni ati inlocuit hotul cu prostul. Asemenea tiganie ca la FRB nu exista nicaieri. Azi va scuipati dupa ce ieri v-ati pupat si invers. Acum 2 ani ai scris un articol asemanator despre obreja. Vai de capul vostru! Ne-am lamurit si de tine. La FRB nu are cum sa fie liniste pentru ca majoritatea au IQ de babuini si sunt usor si de manipulat si de imbarligat cum spui tu. Iar despre Doroftei poti spune cum a spus cineva: un boxer mare, un om mic. Pe el oricum nu-l ducea capu', iar dupa miile de pumni incasati nu a mai ramas nimic. Schimbarea din 2012 a fost mai mult decat binevenita, dar nu Doroftei era solutia. Vai de mama voastra cu federatia voastra.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează