SPORTURI  »  BOX  »  CAMPION ÎN SUFERINŢĂ

Stephan Larouche a căutat explicaţii după ce Bute a pierdut lupta cu Jean Pascal: "Lucian este traumatizat"

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 ianuarie 2014 20:09

Pascal a fost mai bun. Lucian nu s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor publicului şi, cel mai sigur, nici la înălţimea aşteptărilor proprii. Iubitorii boxului caută explicaţii pentru căderea lui Lucian.

Cel care poate oferi nişte explicaţii este tehnicianul Stephan Larouche, care iniţial, după şocul celor 12 runde ratate, spusese că nu înţelege ce s-a întîmplat. Apoi însă a revenit cu o analiză directă şi corectă, detaşîndu-se totuşi subtil de eşecul sportivului său.

"Lucian are impresia că a dezamăgit pe toată lumea. Şi-a acordat singur nota 5 sau 6 din 10 pentru evoluţia de sîmbătă seară. Eu cred că şi-a acordat mai mult decît merita. Am cunoscut un Lucian Bute care ataca la toate începuturile de meci. Nu a fost nici măcar umbra acestuia", a spus Larouche.

Certat rău
După părerea lui Larouche, Lucian Bute (33 de ani) este încă traumatizat după KO-ul în runda a cincea administrat românului în mai 2012 de către Carl Froch, care l-a uşurat atunci pe pugilistul român de centura de campion mondial IBF la categoria supermijlocie. "Împotriva lui Pascal, Lucian a reacţionat puţin, ca şi în meciurile cu Froch şi Gracev. Deja s-au făcut trei meciuri de cînd e foarte ezitant. Un boxer care gîndeşte prea mult nu mai e un boxer bun. Nu mai este eficace", a spus Larouche. "Sîmbătă nu a fost în meci. Mai mulţi pugilişti l-ar fi bătut fără probleme pe acel Lucian care s-a prezentat", a adăugat tehnicianul.

Larouche îşi disecă mai departe elevul, nu-l iartă nici o secundă. "Nu era capabil să lovească înainte să fie lovit. M-a trimis cu gîndul la un poliţist care are un accident şi omoară pe cineva în timpul serviciului. Pare că nu va mai fi niciodată la fel ca înainte", a continuat Larouche.


"Are o traumă care se arată la suprafaţă exact cînd urcă în ring. Acest lucru îl împiedică să lanseze lovituri clare. De ce face aşa? Nu m-am lămurit încă"
Stephan Larouche, antrenorul lui Lucian Bute

"S-a bătut singur"
Larouche recunoaşte superioritatea lui Jean Pascal, dar nu-l ridică în slăvi. "Pascal a boxat bine. Nu a fost nici mai bun, nici mai slab decît ne aşteptam. Dar povestea acestei lupte e simplă. Lucian Bute s-a bătut de unul singur. Din clipa în care un boxer se decide să nu lovească, nu are cum să cîştige o luptă", a completat tehnicianul.

Prea devreme pentru verdicte definitive...
Stephan Larouche încă nu admite faptul că a venit momentul ca Lucian Bute să pună capăt carierei sale şi cel puţin ne dă senzaţia că mai crede într-o revenire a celui pe care îl pregăteşte. "Are nevoie de o pauză lungă. Trebuie să se gîndească bine şi să înţeleagă motivele acestui eşec", a mai spus antrenorul.

... şi prea tîrziu pentru această luptă
Site-ul specializat boxingscene.com scrie că, din păcate pentru toată lumea implicată, acest meci, dintre Bute şi Pascal, încheiat cu victoria celui de-al doilea după 12 runde, a venit prea tîrziu. "Este o luptă care a produs mult zgomot pentru nimic, a fost un meci mare doar pentru că numele de pe afiş erau importante. O luptă din care au lipsit acţiunea şi drama. Acum cîţiva ani ar fi fost un meci între doi boxeri aflaţi la vîrful clasamentului. Acum a fost doar o întîlnire dintre doi indivizi care nu au sclipit în nici un fel", scrie David P. Greisman pe boxingscene.com.


Va reveni la supermijlocie
Între puţinele explicaţii pe care le-a oferit după înfrîngerea cu Jean Pascal, Lucian Bute le-a spus apropiaţilor că, dacă va continua în box, va reveni la categoria la care s-a consacrat: supermijlocie. Românul şi-a dat seama că forţa loviturilor sale la categoria semigrea, la care a avut loc meciul cu Pascal, e neînsemnată pentru această categorie, că acele 3-4 kilograme diferenţă între cele două categorii contează foarte mult, că el îşi domina adversarii de la supermijlocie prin înălţime, alonjă şi forţă! Bute va trebui însă se se înfometeze înainte de meciuri pentru a intra în categorie, fiindcă înaintea ultimelor meciuri el a reuşit să treacă de proba cîntarului la supermijlocie din ce în ce mai greu.

Meci cu Sakio Bika?
Deşi e foarte devreme pentru a vorbi de viitorul lui Bute, cei de la Interbox îşi doresc ca românul să nu-şi încheie aici cariera, conştienţi de faptul că Bute încă e destul de popular la Montreal şi că va vinde în continuare destul de bine. Preşedintele Jean Bedard a şi anunţat că a discutat cu Bute şi că i-a dat asigurări că nu se va retrage. Astfel, Interbox gîndeşte o strategie de relansare a românului după înfrîngerile cu Froch şi Pascal. Ei se gîndesc să-l aducă din nou pe Lucian la un meci de titlu mondial, iar cel mai uşor ar fi la versiunea WBC. În acest moment, campionul WBC de la supermijlocie e australianul Sakio Bika, cel pe care Bute l-a învins în 2007 în disputa pentru titlul de challenger la versiunea IBF. Bika a cucerit centura WBC în iunie 2013, trecînd de mexicanul Marco Antonio Periban. Şi-a păstrat-o în decembrie, anul trecut, chiar dacă întîlnirea cu americanul Anthony Direll s-a încheiat la egalitate.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
lumpy666
lumpy666  •  22 Ianuarie 2014, 01:03
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

LOCUL 6 LISTA OFFICIALA A CELOR DE LA "FIFA" SI TOT INCERCAM SA CALARIM ACEL SUCCES PLUS SUCCESUL LUI STEAUA 86 SI SEMISUCCESUL CA STEAUA A MAI JUCAT O FINALA IN 89 SI APOI AM AJUNS CUMVA IN SEMIFINALE IN 2006 DOAR PT CA AM JUCAT CU RAPID BUCURESTI AH DESPRECE PERFORMANTE SA MAI VORBIM PT CA IN FOTBAL SUNT INEXISTENTE CA SI IN BASCHET,VOLEI,POLO DESPRE HANDBAL FEMININ SA NU MAI VORBIM AM VAZUT MONDIALELE DESTUL DE RECENT IAR LA HANDBAL MASCULIN LA CAMPIONATUL EUROPEAN DIN DANEMARCA CE SE DESFASOARA IN ZILELE ASTEA IARA LIPSIM DAR SI AICI RAMANE SPERANTA POATE LA MONDIALE SAU IARA O SA LUAM DOAR O GURA MARE DE AER SI NISTE BATAI USTURATOARE=CONCLUZIE SUNTEM RIDICATI IN SLAVI DE MEDI

glorie
glorie  •  21 Ianuarie 2014, 16:32

Larouche e vinovat pentru ca n-a oprit meciul la Nottingham! Mai repede.

glorie
glorie  •  21 Ianuarie 2014, 16:31
Postat de allosaur pe 21 Ianuarie 2014, 14:17

Am fost cu "suletul" langa Bute cat am putut de mult, dar deja se intra pe o panta descendenta si nu cred ca se mai poate face ceva in privinta asta. Nu cunosc foarte bine lumea boxului dar ce zice tipu asta e aberant, nu ai cum sa te consideri un pugilist de talie mondiala si sa suferi 2 ani ca ti-a dat-o unu in pifometru rau de tot, daca esti un om cu capul pe umeri iti dai seama ca in viata mai si pierzi, te ridici strangi din dinti si mergi mai departe, asa ar face orice om normal , in schimb bute si echipa lui isi plang de mila din cauza unor intamplari de mult apuse.

Ba uite ca poti, specialistii boxului stiau foarte bine ce spun cand spuneau cu Lucian e "damaged", adica s-a stricat. Uita-te la meciurile dinainte, dinainte de ultimele 2. El mai poate boxa, dar doar daca isi abandoneaza frica! Boxul nu stiu de ce, nu este ca boxul cu piciorul de exemplu. Multi pugilisti nu-si mai revin.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează