SPORTURI  »  BOX  »  FRB

Vasile Cîtea este noul preşedinte al FRB, o federaţie falimentară » Să-i scoată din găleată

Vasile Cîtea a fost în conducerea boxului românesc în ultimii ani și spune că știe problemele // Foto: Raed Krishan
Vasile Cîtea a fost în conducerea boxului românesc în ultimii ani și spune că știe problemele // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 15 ianuarie 2016 00:00

Prima problemă pe care trebuie să o rezolve fostul arbitru internaţional este plata datoriei de 300.000 euro pentru ca MTS să reia finanţarea federaţiei de box.

Adunarea Generală extraordinară de alegeri a FRB s-a desfăşurat, ieri, la Hotel Sport din Bucureşti, într-o atmosferă neobişnuit de calmă. S-au prezentat 129 de delegaţi din cei 152 afiliaţi, iar trei au plecat înainte de începerea votului. Din cei patru candidaţi la funcţia de preşedinte au mai rămas în final în cursă doar doi.

Surpriza anunţată de Mihai Craiu cu o zi înainte a constat în absenţa acestuia de la şedinţă, însă a trimis o adresă prin care a anunţat că se retrage din cursă, îndemnîndu-şi susţinătorii să voteze cu Vasile Cîtea. Şi Marian Simion şi-a anunţat retragerea candidaturii, însă fără a ceda altcuiva voturile.

"O federaţie cu management prost"

Cei 126 de delegaţi au avut de ales între fostul vicepreşedinte al FRB şi Mihai Lauruc, fostul antrenor al lui Lucian Bute, primul fiind preferat de 88 de votanţi, faţă de 38 ai contracandidatului său.
Proaspătul şef al FRB şi-a anunţat apoi colegii că primele măsuri pe care le va lua vor fi de organizare.

''Vom face organigrama federației, apoi vom găsi soluția să plătim niște bani pentru ANAF. Vor fi niște plăți eșalonate pe fiecare lună. Adevărul e că am avut un management prost. Mă voi baza pe oamenii din echipa mea. La federație e o situație proastă, dar avem rezultate bune, spre exemplu, un sportiv este calificat la Olimpiadă și mai sînt șanse pentru alți 3-4".

FR Box a acumulat în ultimele 10 luni, de cînd are blocată finanţarea de la MTS, datorii în valoare de aproape 300.000 de euro, banii reprezentînd restanţe de plată cu salariile, de impozite şi taxe la Fisc şi cheltuieli cu loturile naţionale şi cu organizarea Europenelor feminine din 2014.

Potrivit raportului prezentat de angajatii federatiei, datoriile totale ale forului sînt de 1.250.000 de lei şi forul este implicat în 13 litigii în instanţă prin care i se solicită daune de 900.000 de lei.

La Rio 2016 vrea medalie de aur

Întrebat ce va face dacă nu va rezolva aceste probleme, Cîtea a menționat că fiecare naș își are nașul. "Eu sper să am luciditatea ca atunci cînd nu voi mai corespunde să pot face pasul înapoi. Eu nu mă agăț ca pisica de burlan și nu este foarte important ca în dreptul numelui meu să fie scrisă funcția de președinte. Rudel Obreja, cu poziția lui înaltă la federația internațională, putea să ne ajute, dar a făcut o greșeală care a costat federația. La rîndul lui, Leonard Doroftei atît a putut. Sper ca Mihai Nistor să obțină o nouă medalie olimpică de aur pentru boxul românesc, la 60 de ani după prima medalie obținută în 1956 de Nicolae Linca".

Vasile Cîtea îl succede la conducerea FRB pe Leonard Doroftei, fostul campion mondial demisionînd pe 13 noiembrie 2015, după trei ani de mandat, timp în care fostul arbitru a gestionat şi el FRB.

221.000 de leieste suma pe care FRB trebuie să o returneze MTS, conform raportului prezentat ieri de ministrul Elisabeta Lipă

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
kingdon
kingdon  •  15 Ianuarie 2016, 11:26

Nu pot sa cred ca a iesit infractorul ***. Pai cine a facut datoriile? nu tu si echipa ce a fost inaintea lui Doroftei? nu te apuca tricoul, ca nu ai solutii, Esti disperat dupa functii si vrei sa acoperi ancheta DNA in care esti implicat. Numai in Romania un infractor poate candida si sa castige, vezi primarul ales din puscarie. Romania isi merita soarta !!!! Boxul a murit in tara asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează