SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Alessandro Petacchi bifează prima victorie la sprint

Articol de - Publicat duminica, 04 iulie 2010 00:00

Veteranul Alessandro Pettachi a cîştigat prima etapă a Turului Franţei, profitînd de căzăturile din pluton. Tricoul Galben rămîne la elveţianul Fabian Cancellara.

După victoria lui Cancellara din prologul de la Rotterdam, Turul Franţei a lăsat Olanda pentru Belgia. Căzăturile au fost la ordinea zilei. Cîştigătorul Turului Italiei a făcut cunoştinţă cu asfaltul încă din debutul cursei, fiind asistat şi de Tricoul Verde, David Miller (Garmin). Adam Hansen (Team Columbia) a avut cel mai mult de suferit într-un alt incident, avînd nevoie de îngrijiri medicale la umărul stîng.

EVADARE DIN PRIMUL KILOMETRU
Lars Boom (Rabobank), Alan Perez (Euskaltel) şi Maarten Wynants (Quick Step) au lăsat plutonul în spate chiar la startul etapei. Avansul lor a atins chiar şi 7:30, dar vîntul a fost cel care le-a pus cele mai mari probleme. Cu 30 de kilometri înainte de finalul etapei, Wynants şi-a luat inima în dinţi şi i-a părăsit pe cei doi colegi de evadare.

Moldoveanul de la Katusha, Alexandr Pliuschin a plecat şi el din pluton, ajungîndu-i în scurt timp pe Boom şi Perez. Noul trio a reuşit să mărească distanţă faţă de urmăritori, dar trena dusă de cei de la Columbia a fost infernală.

VICLEANUL PETACCHI
Efortul lor a fost în zadar însă. Cavendish şi-a pierdut echilibrul cu doi kilometri înainte de finiş, provocînd o nouă căzătură în pluton. David Millar conducea lupta în ultimul kilometru, dar Mark Renshaw a fost cel care a declanşat atacul. Experienţa lui Petacchi a fost însă decisivă, italianul de la Lampre trecînd primul linia de sosire.

Hushovd a completat podiumul, în timp ce McEwen a venit doar pe patru. Petacchi a preluat astfel Tricoul Verde, în timp ce Cancellara rămîne cu Tricoul Galben. Plutonul a pierdut încă 2 rutieri, Manuel Cardoso (Footon) şi Mathias Frank (BMC Racing) neluînd startul.

CLASAMENT ETAPĂ
1. Alessandro Petacchi ITA LAMPRE 5 09 38
2. Mark Renshaw AUS TEAM COLUMBIA + 00
3. Thor Hushovd NOR CERVELO TEST + 00
4. Robbie McEwen AUS KATUSHA + 00
5. Matthieu Ladagnous FRA FDJ + 00
6. Daniel Oss ITA LIQUIGAS + 00
7. Jose Rojas SPA CAISSE D'EPARGNE + 00
8. Christian Knees GER TEAM MILRAM + 00
9. Ruben Perez Moreno SPA EUSKALTEL + 00
10. Jurgen Roelandts BEL OMEGA + 00
CLASAMENT GENERAL
1. Fabian Cancellara ELV SAXO BANK 5 19 38
2. Tony Martin GER TEAM COLUMBIA + 10
3. David Millar MBR GARMIN + 20
4. Lance Armstrong SUA RADIOSHACK + 22
5. Geraint Thomas MBR SKY PRO + 23
6. Alberto Contador SPA ASTANA + 27
7. Tyler Farrar SUA GARMIN + 28
8. Levi Leipheimer SUA RADIOSHACK + 28
9. Edvald Boasson Hagen NOR SKY PRO + 32
10. Luis Gerdermann GER TEAM MILRAM + 35

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează