SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI 2013, ETAPA 6: AIX-EN-PROVENCE - MONTPELLIER, 176.5KM

Andre Greipel îi răspunde lui Mark Cavendish: "Sper că toată lumea a văzut că sîntem buni"

Andre Greipel, foto: reuters +2   FOTO
Andre Greipel, foto: reuters

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 iulie 2013 11:42

Germanul Andre Greipel ( Lotto-Belisol) a cîştigat etapa a şasea din Turul Franţei, după ce a fost lansat perfect din faţa unui Mark Cavendish complet neinspirat. În vîrstă de 30 de ani, Greipel este la a cincea victorie din carieră în Turul Franţei

Cu 20 de kilometri înainte de finalul etapei dintre Aix-en-Provence şi Montpellier, Mark Cavendish a fost neatent într-o curbă şi s-a tăvălit pe asfalt, după care a fost nevoit să urmărească frenetic plutonul, care ridicase destul de consistent ritmul. Căzătura şi-a cerut tributul în ultimele borne, acolo unde Mark a părut derutat şi a declanşat devreme sprintul, pentru ca, la final, să nu se poate alege nici măcar cu un loc pe podium.

Paradoxal, a fost ziua celor de la Lotto-Belisol. Dacă liderul echipei, Jurgen Van Den Broeck, a fost forţat să abandoneze Turul Franţei din cauza unei căzături suferite în etapa a cincea, echipa belgiană şi-a luat revanşa la sprint. Oamenii lui Greipel au dus un ritm nebun la finalul zilei, sufocant pentru adversarii germanului, şi-au lăsat liderul în vînt în ultimii 100 de metri şi au ridicat mîinile în aer pe linia de sosire.

"Am fost foarte agitat. Le-am zis coechipierilor să aştepte cît mai mult posibil. Toată lumea a stat în grup compact. Am ajuns în fruntea plutonului cu 2 kilometri înainte de final şi cred că aţi văzut că avem cai putere. Am stat foarte concentrat pe victorie", a explicat Greipel, care a fost urmat de Peter Sagan (Cannondale) şi Marcel Kittel (Argos-Shimano).

Mark Cavendish şi Andre Greipel au fost coechipieri pentru patru ani la fosta echipă T Mobile şi avatarurile ei ulterioare, iar rivalitatea dintre cei doi sprinteri s-a lăsat de-a lungul timpului cu cuvinte grele. Totul a culminat în 2011, cînd Mark Cavendish a fost acuzat de Greipel că este favorizat de directorii sportivi, cei care l-au preferat pe britanic pentru cursele importante din prima parte a sezonului, deşi abia revenise după ce a avut nişte probleme grave cu dinţii. Greipel a ales să părăsească echipa şi să îşi urmeze singur destinul de sprinter.

Alt tricou galben
Sud-africanul Daryl Impey (Orica-GreenEdge) a preluat tricoul galben de la coechipierul Simon Gerrans, după ce australianul a pierdut cinci secunde faţă de grupul de sprint. Daryl Impey este primul african din istorie care îmbracă tricoul galben în Turul Franţei, performanţă reuşită în acelaşi oraş, Montpellier, unde, acum 6 ani, Robbie Hunter era primul cîştigător african de etapă din istoria Marii Bucle.

Clasamentul etapei:
1 André Greipel (Ger) Lotto Belisol 3:59:02
2 Peter Sagan (Svk) Cannondale 
3 Marcel Kittel (Ger) Argos-Shimano 
4 Mark Cavendish (GBr) Omega Pharma-Quick Step 
5 Juan Jose Lobato Del Valle (Spa) Euskaltel-Euskadi 
6 Alexander Kristoff (Nor) Katusha 
7 Jose Joaquin Rojas Gil (Spa) Movistar
8 Danny van Poppel (Ned) Vacansoleil-DCM 
9 Roberto Ferrari (Ita) Lampre-Merida 
10 Samuel Dumoulin (Fra) AG2R La Mondiale

Clasamentul general:
1 Daryl Impey (RSA) Orica-GreenEdge 22:18:17 
2 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling 0:00:03 
3 Simon Gerrans (Aus) Orica-GreenEdge 0:00:05 
4 Michael Albasini (Swi) Orica-GreenEdge  
5 Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quick Step 0:00:06 
6 Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step  
7 Christopher Froome (GBr) Sky 0:00:08 
8 Richie Porte (Aus) Sky Procycling  
9 Nicolas Roche (Irl) Saxo-Tinkoff 0:00:14 
10 Roman Kreuziger (Cze)  Saxo-Tinkoff

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează