SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Asaltul legiunii franceze » Speranţele gazdelor la o victorie în Marele Tur au reînviat după ultima ediţie

Jean-Christophe Peraud +2   FOTO
Jean-Christophe Peraud

Articol de - Publicat luni, 28 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 27 iulie 2014 19:51

Jean-Christophe Peraud a terminat Turul pe locul 2, la 7'52" de Nibali, iar Thibaut Pinot a completat podiumul, 32" mai tîrziu. Ei, alături de Romain Bardet, au reînviat speranţele francezilor pentru tricoul galben!


1. Jean-Christophe Peraud, 37 de ani. Veteranul venit din cross-country a obţinut locul secund în Turul Franţei, fiind singurul ciclist capabil să răspundă la cîteva atacuri ale lui Nibali. La Ag2R, a fost nevoit să se impună şi în lupta cu tînărul Romain Bardet şi a făcut-o pe şosea, mai ales în Alpi, dar şi în Pirinei. Argint la Olimpiada din 2008, în proba de mountain bike, Peraud este primul francez de la Richard Virenque încoace, 1997, care obţine locul 2 în cea mai importantă cursă de ciclism din lume. Cu doi ani de carieră în faţă, după propriile declaraţii, Peraud trebuie menţionat pentru un lucru mai important decît rezultatul său: e una dintre dovezile că sportul cîştigă lupta antidoping.

2. Thibaut Pinot, 24 de ani. În Turul din 2013, rutierul de la FdJ.fr a fost nevoit să abandoneze, după ce a îngheţat de frică din cauza coborîrii de pe Pailhères şi a pierdut şase minute faţă de pluton. Cu sechele psihice după o căzătură din tinereţe, Pinot, loc 10 în Turul din 2012, şi-a pus întrebarea dacă să renunţe la ciclism. "Ce caut eu în acest sport dacă nu mă pot ţine de Cavendish pe o coborîre?". A urmat un tratament neortodox pus la cale de Marc Madiot: Pinot a fost pus să piloteze maşini de raliuri la viteze de 250km/h. A mers. Acum, printr-o combinaţie extraordinară căţărare/contratimp, Pinot se izolează drept liderul unei generaţii senzaţionale de rutieri francezi.

3. Romain Bardet, 23 de ani. A terminat Turul pe locul 6, după o ultimă săptămînă cu sincope, la 11 minute şi 46 de secunde distanţă de Nibali. Cu pedigree de căţărător, se zvoneşte că Bardet este ciclistul pe care David Brailsford, bossul de la Sky, îl vrea ca lider în tentativa sa de a cuceri Turul cu un rutier din Hexagon. Cu mici probleme la contratimp, francezul compensează printr-o personalitate puternică şi iniţiativă. Susţinut de o echipă destul de solidă, Bardet aprinde speranţele că Franţa va avea un nou campion în Tur, în condiţiile în care ultima victorie a venit în 1985, prin legendarul Bernard Hinault.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
iulian099
iulian099  •  28 Iulie 2014, 21:02

Sansele ca un francez sa castige turul sunt minime. Primele 4 locuri se stiu deja : Froome, Contador, Quintana, Nibali, oricare dintre acestia sunt mai buni ca francezii. Anul asta a fost cu noroc, 3 din cei 4 fie nu au fost, fie au abandonat. La anul nu cred ca va mai fi la fel. Peraud e batran, Bardet sigur nu castiga nimic cat de slab e la contratimp. Doar Pinot ar avea o sansa sa faca ceva poate un top 5 la anul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează