SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Azi pornește la drum caravana Turului Franței, iar expert Eurosport spune că sunt 10 cicliști care se luptă pentru câștigarea lui: ”O ediție nervoasă”

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2016 00:00

Timp de trei săptămâni începând de azi, Turul Franței va răspândi arome pe gustul tuturor.

De la peisajele mirifice din Hexagon la istoria ascunsă în catedrale și castele, de la bucătăria diversă la legendele locale, dar mai ales de la efortul și pasiunea unor oameni care se înhamă la o provocare extremă. În principiu Le Tour este despre sport.

Rutierii celor 22 de echipe pornesc azi la drum de lângă Mont Saint-Michel. "Mă aștept ca în aceste trei săptămâni să fie luptă interesantă și intensă, mai ales că este unul dintre cele mai mari evenimente sportive ale lumii", a spus ieri Juan Antonio Flecha, fost ciclist și actual expert Eurosport.

El va însoți caravana în toate cele 21 de etape și va oferi detalii tehnice și din culisele acestei competiții care se încheie pe 24 iulie, la Paris.

Cine e favorit? e una dintre întrebările de dinainte de începerea unui asemenea eveniment. "Nu e niciun favorit clar, nu e niciunul care să domine. Sunt zece oameni care se luptă pentru victoria finală, printre ei Contador, Nibali, Quintana, Froome, Pinot, Aru", a spus Flecha. Cât despre traseu, spaniolul în vârstă de 38 de ani a subliniat că organizatorii au desenat această ediție pentru a fi spectacol până la ultima etapă. "Va fi o ediție, nervoasă, periculoasă, intensă și explozivă, iar dacă ar fi să aleg o etapă preferată e penultima, cea dintre Megeve și Mrozine, dar îmi place și parcursul celei de-a douăsprezecea, care se încheie pe Mont Ventoux". Urmează trei săptămâni speciale, la fel ca în fiecare vară.

Cum se pregătește un ciclist

Juan Antonio Flecha, expert Eurosport, a fost și el ciclist și spune că un mare tur e diferit de orice altă competiție. "Poate dacă la o cursă de o zi, nu poți să dormi noaptea, ai tot felul de emoții, la o întrecere care durează trei săptămâni abia aștepți să înceapă, pentru că zilele de dinainte pot fi agitate, cu prezentarea echipelor, cu conferințe de presă, cu ziariști în jurul lor. Așa că ei abia așteaptă să scape de toate acestea și să se urce pe bicicletă", a spus fostul rutier.

"Impresia mea este că ciclismul crește de la an la an, că oamenii vin din nou spre acest sport"
Juan Antonio Flecha

3.535 kmînsumează traseul din acest an din Turul Franței

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  02 Iulie 2016, 11:15

...e un articol bun ...care ne anunta ca incepe Turul Frantei ...foarte bine ca a aparut acest articol ...

adrian_riga
adrian_riga  •  02 Iulie 2016, 06:08

jenant articol. "expertul vostru" s-a uitat la o emisiune pe eurosport si a facut un articol cu declaratiile lui flecha. halal presa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close