SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI

Bănuit de dopaj, Chris Froome e apărat de David Millar: "E un fenomen!"

Articol de - Publicat vineri, 12 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 11 iulie 2013 21:50

Specialistul la contratimp David Millar spune că oamenii nu trebuie să-l bănuiască pe liderul Turului Franţei, Chris Froome, de dopaj.

Evoluţiile impresionante ale lui Christopher Froome din Turul Franţei deja au ridicat semne de întrebare în ceea ce priveşte "curăţenia" acestuia. După etapa de sîmbătă, încheiată la Ax-3-Domaines, în care Froome s-a ţinut bine în şa şi a răspuns fiecărui atac cîştigînd-o, el a fost întrebat dacă este o victorie curată, iar răspunsul a venit prompt: "Sută la sută!".

În contratimpul de luni, Froome s-a clasat pe locul al doilea şi le-a luat mai mult de două minute principalilor contracandidaţi la victoria finală.

În apărarea lui Froome a sărit şi David Millar, ciclist care nu a fost depistat pozitiv, dar care în 2004 a mărturisit că a folosit substanţe interzise pentru a cuceri titlul mondial la contratimp în 2003.

Scoţianul care a participat la Jocurile Olimpice de la Londra alături de Froome a spus că nu are nici o îndoială că acesta e curat. "Cicliştii de la echipa Sky sînt curaţi şi merită tot respectul. Nu trebuie aruncat cu noroi în ei, cînd muncesc atît de mult. Nu e corect!"

Din experienţele prin care a trecut, Millar a simţit nevoia să-l apere pe conaţionalul său. "Chris şi-a dedicat viaţa ciclismului, face totul ca la carte şi poate că oamenii de la Sky nu ştiu să-l apere cum trebuie, aşa că o fac eu. E un fenomen. Talentul lui natural este imens şi el se adaugă la etica sa şi la dorinţa imensă de a cîştiga", a spus Millar.

Sora lui David, Fran, e director de business operation pentru echipa Sky.

Victorie la fotofiniş
Marcel Kittel (Argos) s-a impus ieri, în etapa a douăsprezecea a Turului Franţei, purtată pe 218 km, între Fougères şi Tours. Kittel şi Cavendish s-au luptat intens pe ultimii metri pentru victorie şi au fost departajaţi la fotofiniş. Pentru germanul în vîrstă de 25 de ani a fost a treia victorie de etapă, după ce s-a impus în prima şi în a zecea. Azi, etapa a 13-a se va desfăşura între Tours şi Saint-Amand-Montrond, pe 173 km.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
legend31
legend31  •  12 Iulie 2013, 20:06
Postat de magus1349 pe 12 Iulie 2013, 16:40

Mai ciudat e ca Froome n-a existat pana acum , exact ca Nenumitul ! Parca are 28 ani ? Ce a facut pana acum ?

Inseamna ca nu te-ai uitat la ciclism decat din 2013..iti reamintesc ca in 2011 daca nu facea pe dadaca pt Wiggins ar fi castigat Vuelta..asta sa nu mai zic de Le Tour 2012, unde daca avea mana libera avea sansa mare sa castige ;)..asa si de Contador se poate spune ca in 2007 a aparut din senin, nu?

magus1349
magus1349  •  12 Iulie 2013, 16:40
Postat de mihaitanase pe 12 Iulie 2013, 06:48

PANA ACUM TREI ANI SKY NU EXISTA , IAR ACUM CASTIGA DOI ANI LA RAND LE TOUR , CAM CIUDAT .

Mai ciudat e ca Froome n-a existat pana acum , exact ca Nenumitul ! Parca are 28 ani ? Ce a facut pana acum ?

iulian099
iulian099  •  12 Iulie 2013, 14:13
Postat de alpin pe 12 Iulie 2013, 08:25

Se repeta povestea cu echipele lui Lance Armstrong. Cei care mancau jar la Sky devini niste anonimi cand pleaca de acolo. Iar niste anonimi de la alte echipe ajung zmei cand trec la Sky!!! Prea bate la ochi. Sigur au gasit ceva nou in materie de dopaj. Vor fi depistati si ei candva. Altfel, am avut satisfactia unei noi infrangeri a lui Cavendish, papagalul soselelelor! Fost la Sky!!! Singura satisfactie in etapele croite pentru papagalul asta sunt... peisajele!!! Le privesc si, cand mai raman 3 km, schimb canalul.

Corect, asa spun si eu ca au gasit ceva nou in materie de dopaj, pentru mine e clar ca si ceilalti din top 10 sunt dopati dar cum froome ii face sa para niste insecte sigur au descoperit ceva nou. Tyler Hamilton spunea ca si kg in minus sunt un avantaj enorm, ca mai degraba ar avea un kg in minus decat 1 pct in plus la hematocrite, sigur si greutatea f mica a lui Froome il ajuta ( pe langa drogurile folosite). "Prostul" de Contador probabil inca e pe transfuzii :))

Vezi toate comentariile (10)
Comentează