SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CALIFORNIEI / SANTA ROSA - SACRAMENTO 187.2KM

Boonen cucereşte Sacramento!

Articol de - Publicat miercuri, 20 februarie 2008 00:00

Disputată pe frig pătrunzător şi ploaie măruntă, etapa a II-a din Turul Californiei a fost animată de o evadare consistentă a rutierului american de la BMC, Scott Nydam.

 

Plecat încă din primii kilometri ai etapei, Nydam şi-a construit cu multă atenţie evadarea, provocînd nelinişte în pluton. Rînd pe rînd, CSC, Slipstream şi QuickStep au ales să se schimbe la trenă şi să controleze ostilităţile din cursă, avînd în vedere că ecartul de 15 minute al ciclistul de la BMC devenise ameninţător pentru ierarhia generală. Inevitabil, acţiunea solitară a lui Nydam a fost neutralizată cu 25 de kilometri înainte de sosirea programată la Sacramento.

Sébastien Turgot (Bouygues Telecom) a încercat desprinderea cu 15 km înainte de final, însă tentativa sa a fost suprimată de unele probleme tehnice şi vremea vitregă. Cipollini s-a făcut remarcat printr-o vestă verde-ţipător, în timp ce Hincapie şi-a îndeplinit cu seriozitate rolul de scut pentru Cavendish. Drumurile largi şi foarte spiralate din Sacramento au favorizat evadările firave, care au fost rînd pe rînd înghiţite de pluton. De la căzătura lui Haedo şi pînă la evadarea din ultimii metri ai lui Cavendish, sfîrşitul a fost pasionant! Tom Boonen şi-a respectat promisiunea şi cîştigat o etapă în Turul Californiei, în timp ce "Regele Leu" a fost al treilea!


Etapa din această noapte se va disputa între Modesto şi San Jose, şi va măsura 152.2km. Etapa va include 5 căţărări repertoriate, inclusiv "infama" Sierra Road (venită în continuarea căţărării de pe Mt. Hamilton), şi îi va evidenţia pe rutierii puternici ai plutonului. Noul lider al cursei este Tyler Farrar (Slipstream), care a reuşit să îi fure tricoul lui Cancellara la sprinturile intermediare.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
 •  20 Februarie 2008, 18:38

Tom nu putea sa ma dezamageasca:X

Vezi toate comentariile (1)
Comentează