SPORTURI  »  CICLISM  »  EVENIMENT

Bucureștiul va fi gazda „L’Étape by Tour de France”, cea mai renumită cursă de ciclism din lume » Toate detaliile: străzi închise, zonă de relaxare

Articol de , , - Publicat marti, 08 august 2023 15:17 / Actualizat marti, 08 august 2023 16:07

Bucureștiul se pregătește din nou de sărbătoare! Pe 27 august va fi gazda „L’Étape by Tour de France”, cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată amatorilor și pasionaților. România se află pentru al doilea an pe harta internațională, fiind gata să pentru un eveniment cu peste două mii de participanți.

„O capitală fără trafic, trei trasee excepționale și o atmosferă festivă care sărbătorește sportul și apartenența, participanții fiind înscriși de regulă ca echipă sau susținuți de familie, prieteni, colegi”, este mesajul cu care organizatorii pregătesc evenimentul din acest an, care va avea loc la București pe 27 august.

Ziua de concurs va începe din Piața Constituției de la ora 08:00. Primii vor pleca cei înscriși pe traseul „City Adventure” de 14 km. Apoi, de la ora 13:00 vor pleca în cursă cei înscriși pentru traseele „The Ride”, de 42 km și „The Race”, de 85 km.

78 de aniare cel mai experimentat concurent care va participa la evenimentul „L’Étape by Tour de France”

Activități speciale pe toată durata zilei

Pe toată durata evenimentului în „Race Village” o zonă specială creată în Piața Constituției vor fi planificate activități și surprize atât pentru concurenți cât și pentru vizitatori.

Bucureștiul va fi gazda „L’Étape by Tour de France”, cea mai renumită cursă de ciclism din lume » Toate detaliile: străzi închise, zonă de relaxare
Infografic despre evenimentul de la București

Aici va exista o zonă comercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă și food-court.

Dar și o zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

Mii de cicliști vor pedala pe străzile Bucureștiului. Aștept cu nerăbdare acest eveniment minunat și sunt sigur că participanții vor trăi în acest an, din nou, o experiență unică a ciclismului
Antoine Quiers, project manager pentru Seria L’Étape

„Străinii fac cunoștință cu țara noastră”

La evenimentul de anunțare al „L’Étape by Tour de France” la București a participat și primarul general, Nicușor Dan.

„Ajutăm evenimentele sportive și este unul dintre obiectivele noastre. Vrem ca Bucureștiul să intre în circuitul evenimentelor sportive și să redevină atractiv. Sportul este important pentru oameni, te ajută să ai disciplină și încurajează fair-play-ul și spiritul de echipă”, a declarat acesta.

Cătălin Sprînceană, președintele Federației Române de Ciclism, a adăugat: „Este un eveniment prin care străinii fac cunoștință cu țara noastră. Facem cunoscută România și Bucureștiul”.

Fost sportiv de performanță, dar și ex-președinte al Federației, Alexandru Ciocan a declarat:

Noi eram aruncați într-un colț al orașului când aveam concursuri, dar acum generația actuală are un noroc fantastic. Îmi place enorm Bucureștiul în timpul acestor evenimente, beneficiezi de libertatea orașului și descoperi frumusețile lui. Un oraș superb și este un pas uriaș pentru o normalitate

Mai multe străzi închise timp de 7 ore

Cum vorbim de un eveniment de amploare, traficul va avea serios de suferit și va fi restricționat începând cu ora 07:00 până la ora 14:00, după cum urmează:

  • Bd. Unirii, Bd. Mircea Vodă, Splaiul Unirii pe sensul către București, Bd. Decebal, Bd. Basarabia, Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, Bd. Schitu Măgureanu, Străzile Știrbei Vodă și Ion Câmpineanu, Șoseaua Kiseleff, Străzile Buzești, Berzei, V. Pârvan. B.P. Hașdeu și Bd. Libertății.

„L'Étape by Tour de France” este lider mondial în evenimente de ciclism cu participare în masă, cu evenimente desfășurate în 25 de țări în 2023 și 30 de evenimente globale.

Citește și:

Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
INVESTIȚII
Nicușor Dan, detalii de ultimă oră despre o nouă sală polivalentă în București: „La meciurile de fotbal tot cartierul este blocat”
Turul României la ciclism: program complet, când va avea loc și cine participă » Covaliu și Lipă, printre susținători: „Prima diplomă la un concurs de triciclete”
TURUL ROMÂNIEI
Turul României la ciclism: program complet, când va avea loc și cine participă » Covaliu și Lipă, printre susținători: „Prima diplomă la un concurs de triciclete”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează