SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI - BOURG D'OISANS - SAINT ÉTIENNE, 196.5KM

Burghardt aduce o nouă victorie pentru Columbia

Articol de - Publicat joi, 24 iulie 2008 00:00

În lipsa lui Mark Cavendish, pierdut undeva înainte de startul Alpilor, coechipierul de la Columbia, Marcus Burghardt, a reuşit să se impună în etapa a 18-a din Turul Franţei, după un sprint contra spaniolului Carlos Barredo

 

Ieşirea din Alpi a prilejuit o etapă de 196.5 kilometri între Bourg d'Oisans şi Saint Étienne. Profilul vălurit, cu o căţărare de categoria a doua, Croix de Montvieux, cu 25 de kilometri înainte de final, a favorizat formarea unei evadări timpurii. Din şapte rutieri plecaţi la prima bornă pentru laurii din oraşul lui Paul de Vivie, evadarea s-a restrîns la doar doi cutezători, Marcus Burghardt ( Columbia) şi Carlos Barredo (QuickStep), care au reuşit să ducă la bun sfîrşit acţiunea, după ce şi-au ridicat treptat avantajul pînă la cota de unsprezece minute.

În spatele celor doi s-a format un grup de no man's land, cu Romain Feillu (Agritubel), Mikel Astarloza (Euskaltel-Euskadi) şi Christophe Le Mevel (Crédit Agricole) constanţi la mijlocul distanţei dintre grupul tricoului galben şi cei doi fugari. Ajunşi la peste patru minute distanţă de învingătorul de etapă, cei trei au fost secondaţi de un alt grup pierdut cu rutieri importanţi ca Cyril Dessel sau Roman Kreuziger, plecat după secundele în clasamentul tricoului alb, dar contrat imediat de Andy Schleck.

Sprintul spre victorie al lui Marcus Burghardt s-a produs după o luptă tipică curselor de velodrom în ultimul kilometru. Barredo şi-a negociat prost şansele în dreptul ultimilor 200 de metri şi sprintul germanului de 25 de ani a avut drept rezultat o a cincea victorie pentru echipa lui Bob Stapleton. Burghardt îşi trece în palmares, alături de Gent-Wevelgem în 2007, prima etapă de Tur al Franţei.

Carlos Sastre rămîne în galben şi pentru etapa de mîine, în condiţiile în care cei de la CSC-Saxo Bank au controlat excelent ostilităţile în grupul masiv de rutieri. Damiano Cunego (Lampre) a pierdut Turul Franţei pentru a suta oară în etapa de astăzi, după ce o accidentare din primii 30 de kilometri l-a aruncat la peste 10 minute în spatele plutonului.

Clasamentul etapei:
1 Marcus Burghardt (Ger) Columbia 4.30.21 (43.61 km/h)
2 Carlos Barredo Llamazales (Spa) Quick Step
3 Romain Feillu (Fra) Agritubel 3.33
4 Christophe Le Mével (Fra) Crédit Agricole
5 Mikel Astarloza Chaurreau (Spa) Euskaltel - Euskadi 3.35
6 Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis - Le Crédit par Téléphone 6.39
7 Cyril Dessel (Fra) AG2R La Mondiale
8 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas
9 Leif Hoste (Bel) Silence - Lotto
10 Andy Schleck (Lux) CSC - Saxo Bank

Clasamentul general:
1 Carlos Sastre Candil (Spa) CSC - Saxo Bank 79.16.14
2 Frank Schleck (Lux) CSC - Saxo Bank 1.24
3 Bernhard Kohl (Aut) Gerolsteiner 1.33
4 Cadel Evans (Aus) Silence - Lotto 1.34
5 Denis Menchov (Rus) Rabobank 2.39
6 Christian Vande Velde (USA) Garmin-Chipotle p/b H30 4.41
7 Alejandro Valverde Belmonte (Spa) Caisse d'Epargne 5.35
8 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 5.52
9 Tadej Valjavec (Slo) AG2R La Mondiale 8.10
10 Vladimir Efimkin (Rus) AG2R La Mondiale 8.24

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează