SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL CALIFORNIEI / LEPHEIMER CONFISCĂ TRICOUL GALBEN

Cancellara, înfrînt cu propriile arme

Articol de - Publicat sambata, 23 februarie 2008 00:00

24 de kilometri puternic virajati şi 2 favoriţi pentru victoria finală în Turul Californiei. Fabian Cancellara, campionul mondial al probei de contratimp şi Levi Lepheimer, ciclistul care a ocupat locul 3 în Turul Franţei 2007 şi-au disputat supremaţia faţă în faţă, fără menajamente, în contratimpul de 24 km disputat la Solvang.

 

Top 10 în clasamentul general anunţa cîteva dueluri spectaculoase, avînd în vedere densitatea rutierilor specialişti în acest tip de exerciţiu: Levi Lepheimer, David Millar, Fabian Cancellara, David Zabriskie sau Christian Vandevelde. Şi nimeni nu a dezamăgit.

David Millar a făcut o cursă excepţională, în speranţa că va reuşi să remonteze cele 20 de secunde faţă de liderul de la Astana. Coechipierul său de la Slipstream, Vandevelde, a mers ca un om posedat, reuşind o clasare pe locul 3 la finalul etapei. Zabriskie a fost fidel exemplului celor doi rutieri şi a terminat la 1'15" faţă de cîştigătorul etapei.

Duelul de căpătîi al etapei era aşteptat cu sufletul la gură. Cunoscut a fi unul dintre rutierii "greu de ucis" în probele de contratimp, Fabian Cancellara lua în calcul anularea ecartului de 13 secunde care îl despărţea de Lepheimer. Jurnaliştii americani deja nesocoteau puterea compatriotului lor de a se rămîne încă o zi în galben, dîndu-l drept învingător sigur pe elveţian.

Dar nu a fost să fie! Cancellara a mers prost, a tăiat greşit curbele şi a neglijat aerodinamica, reuşind "performanţa" de a termina pe locul 5, la peste un minut de un Lepheimer dîrz şi hotărît să îşi păstreze titlul cucerit anul trecut.

Clasamentul final de etapă:

1 Levi Leipheimer (USA) Astana 30.47
2 David Millar (GBR) Slipstream Chipotle 0.29
3 Christian Vandevelde (USA) Slipstream Chipotle 0.45
4 Gustav Larsson (Suedia) CSC 0.57
5 Fabian Cancellara (Elv) CSC 1.05

Clasamentul general:

1 Levi Leipheimer (USA) Astana 21.14.52
2 David Millar (GBr) Slipstream Chipotle 0.49
3 Christian Vandevelde (USA) Slipstream Chipotle 1.08
4 Fabian Cancellara (Elv) CSC 1.18
5 Gustav Larsson (Suedia) CSC 1.19

Etapa a V-a se va disputa pe distanţa a 175 km, între Santa Barbara şi Santa Clarita.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează