SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANŢEI / NARBONNE - NÎMES, 182KM

Careu de Cavendish

Articol de - Publicat vineri, 18 iulie 2008 00:00

Britanicul Mark Cavendish (Columbia) şi-a trecut în palmares a patra victorie de etapă din Turul Franţei, după ce le-a luat faţa lui Robbie McEwen (Silence-Lotto) şi Romain Feillu (Agritubel)

 

Ziua a 13-a din Turul Franţei a prelungit sejurul caravanei în sudul Hexagonului, într-o etapă de tranziţie disputată între Pirinei şi Alpi. Cu trei căţărări de categorie inferioară în prima parte a traseului de 182 de kilometri, plutonul s-a pregătit pentru un nou final în viteză maximă.

Rutierii au părăsit pe un soare arzător Narbonne şi s-au îndreptat apatici spre oraşul cu cea mai mare densitate de monumente romane dinafara Italiei, Nîmes. Capitală a departamentului Gard, Nîmes a găzduit de 15 ori caravana Turului Franţei, ultima oară în 2004, atunci cînd Aitor Gonzales (Fassa Bortolo) a reuşit să ridice primul mîinile sus pe linia de sosire.

Etapa a fost animată de eforturile temerare ale lui Niki Terpstra (Milram) şi Florent Brard (Cofidis), care au decolat din sînul plutonului după doar 21 de kilometri, reuşind să construiască rapid un avantaj de peste zece minute. Cei doi au deschis drumurile pentru pluton pentru mai bine de 100 de kilometri, în ciuda ritmului susţinut impus la trenă de Credit Agricole şi Française des Jeux. Lucrurile s-au complicat în evadare cu 27 de kilometri înainte de final, atunci cînd olandezul de la Milram a crezut pînă la căpăt în propria şansă şi a ţîşnit nervos de lîngă un Florent Brard epuizat. Acţiunea rutierul de 24 de ani s-a dovedit falimentară, plutonul reuşind joncţiunea sub bannerul ce marca 10 kilometri.

Profitînd de traseul virajat şi neglijenţa celor de la Milram, Sylvain Chavanel (Cofidis) a lansat un atac furibund la intrarea în Nîmes, dar a fost nevoit să se predea cu trei borne înainte de sosire. Deşi a fost dus perfect în trenă de coechipierii de la Milram, germanul Erik Zabel nu a putut să obţină victoria facilă în ultima sută de metri, iar "stăpînul sprintului" din acest an, Mark Cavendish, şi-a predat lecţia cu autoritate, lăsîndu-i în praful neputinţei pe Robbie McEwen (Silence-Lotto) şi Romain Feillu (Agritubel). Este a patra victorie de etapă pentru rutierul de 23 de ani din Manx, a doua consecutivă în Marea Buclă.

 

Clasamentul etapei:
1 Mark Cavendish (GBr) Columbia
2 Robbie McEwen (Aus) Silence-Lotto
3 Romain Feillu (Fra) Agritubel
4 Heinrich Haussler (Ger) Gerolsteiner
5 Oscar Freire (Spa) Rabobank

Clasamentul general:
1 Cadel Evans (Silence-Lotto)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează