SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FLANDREI 2014, MÎINE, EUROSPORT HD

Ce poate face Tom Boonen în Turul Flandrei? "Dacă iau startul, mă gîndesc numai la victorie"

Tom Boonen a cîștigat de 3x Turul Flandrei
Tom Boonen a cîștigat de 3x Turul Flandrei

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 05 aprilie 2014 11:56

Sunny morning ride with the bad boys ☀️ #selfie pic.twitter.com/Ymi34fRMDS

Belgianul Tom Boonen este recordman în Turul Flandrei, însă va începe cursa de mîine din poziţia de al treilea favorit. Liderul de la Omega Pharma-QuickStep nu şi-a pierdut entuziasmul şi spune că a păstrat destule cărţi în mînecă pentru a trece de Fabian Cancellara sau Peter Sagan

"Nu cred că e important cine e favorit şi cine nu. Dacă iau startul, asta înseamnă că sînt capabil să cîştig Turul Flandrei. Poate nu o să fiu primul om de urmărit, ceea ce poate fi şi un lucru bun, şi un lucru rău, dacă iau startul, fiţi siguri că sînt capabil să cîştig cursa. Nu mă gîndesc decît la cum să fac ca să ajung primul pe linia de sosire. Modul în care cîştig cursa şi cu cine sînt nevoit să mă bat nu prea contează", a explicat "Tornado Tom" .

Ediţia 101 din Turul Flandrei are loc mîine şi este transmisă de Eurosport HD. Sînt 259.1 kilometri de parcurs, cu 17 căţărări pavate, majoritatea înghesuite înspre finalul zilei. Boonen a cîştigat Turul Flandrei în 2005 şi în 2006, după care a fost nevoit să aştepte 6 ani pentru a se impune din nou şi pentru a egala recordul de 3 victorii, deţinut de Achiel Buysse, Eric Leman, Johan Museeuw şi Fiorenzo Magni.

[5 întrebări înainte de Turul Flandrei » De la Cancellara la Boonen]

În vîrstă de 33 de ani, Tom Boonen ştie că 2014 şi 2015 pot fi anii cîntecului de lebădă. Vînat de Fabian Cancellara, care încearcă să îi egaleze recordul, belgianul este la ultima răscruce din carieră. Ţine doar de el să îşi apere moştenirea. Directorul sportiv Wilfried Peeters pune preţ pe experienţa lui Boonen, dar crede că Omega Pharma-QuickStep mai are şi alte nume de aruncat în bătălie.

"Niki Terpstra este şi el în formă, îl avem şi pe Stybar care învaţă şi poate încerca o acţiune. Niciodată nu ştii cu Zdenek, e foarte puternic pe căţărări şi poate face o surpriză. Oricum, noi îl vedem pe Cancellara drept principal favorit, după ce a făcut în E3, iar Sagan este aproape de el. Apoi vine Tom".

Omega Pharma-QuickStep pentru Turul Flandrei:
Tom Boonen (Bel), Iljo Keisse (Bel), Nikolas Maes (Bel), Zdenek Stybar (Cze), Niki Terpstra (Ned), Matteo Trentin (Ita), Guillaume Van Keirsbulck (Bel), Stijn Vandenbergh (Bel)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează