SPORTURI  »  CICLISM  »  DOPAJ

CHRIS FROOME. Suspendat la rândul său pentru Salbutamol, Alessandro Petacchi e uimit de Chris Froome: "Cum naiba poți să ajungi la 2000 ng/ml?"

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 decembrie 2017 10:44

Italianul Alessandro Petacchi, unul dintre cele mai importante nume din ciclismul modern, fost sprinter cu 48 de victorii de etapă în toate Marile Tururi, privește cu neîncredere testul pozitiv de urină pe care l-a dat britanicul Chris Froome.

Petacchi, 43 de ani, a fost sancționat în 2007 cu un an de suspendare pentru că a returnat o valoare de 1320 ng/ml la Salbutamol, pierzând și 5 victorii de etapă în Turul Italiei. Chris Froome a fost prins cu o valoare de 2000 ng/ml în Turul Spaniei de anul acesta, pe care l-a și câștigat. Limita maximă admisă este de 1000 ng/ml. Amândoi rutierii au motivat că valorile ridicate din substanța interzisă au apărut din cauză că au fost nevoiți să folosească de multe ori un inhalator pentru astm.

Dar până și Petacchi este circumspect referitor la valorea cu care a fost prins Froome. "Sincer, cum naiba ajungi la 2000 ng/ml, mă întreb? Ar trebui calculat, există vreo metodă fizică prin care poți ajunge la această valoare? Să fii dezhidratat sau ceva. Mă întreb care sunt condițiile ca să returnezi o asemenea valoare", a explicat italianul pentru Cyclingweekly.com.

"Eu am folosit un inhalator mereu, dar valorile mele la Salbutamol variau: 300, 400, 700 sau 500. O singură dată s-a dus la 1200, dar asta a fost pentru că nu m-am hidratat la finalul etapei și a apărut mai concentrat în urină. Totuși, nu putem distruge ciclismul și nici ce a făcut Chris Froome în acești ultimi ani doar din cauza unui blestemat de puf de salbutamol", a continuat Petacchi.

În vârstă de 32 de ani, Froome este considerat cel mai mare nume din ciclismul profesionist actual, rutierul având în palmares 4 Tururi ale Franței și un Tur al Spaniei, cel câștigat în acest an. Ciclistul avea în plan să participe în Turul Italiei 2018, pentru a deține simultan toate cele 3 Mari Tururi, o performanță bifată doar de doi rutieri în istorie, Bernard Hinault și Eddy Merckx.

Froome a recunoscut în anii trecuți că are probleme cu astmul.

Este al doilea scandal de amploare pentru Sky în ultimele două luni, după ce Bradley Wiggins, alt astmatic și primul câștigător al Turului pentru britanici, a fost acuzat că ar fi primit o geantă cu medicamente la o cursă importantă din 2011.

Citește și:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
mioriticul
mioriticul  •  17 Decembrie 2017, 20:43

Sunt si eu curios. Limbajul asta l-ai invatat de la ***, de la stapin sau de la jesepe?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jalabert
jalabert  •  17 Decembrie 2017, 20:30
Postat de mioriticul pe 17 Decembrie 2017, 19:25

Esti un analist desavirsit. Scuze ca te-am subestimat. Ai invatat asta undeva sau esti asa de talentat din nastere? Sa stii ca stapinul tau poate fi tare mindru de tine.

Prost te-ai nascut prost o sa mori talpanistule. Prostia ta nu are leac.

mioriticul
mioriticul  •  17 Decembrie 2017, 19:25

Esti un analist desavirsit. Scuze ca te-am subestimat. Ai invatat asta undeva sau esti asa de talentat din nastere? Sa stii ca stapinul tau poate fi tare mindru de tine.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează