SPORTURI  »  CICLISM  »  CICLISM

Condamnat după 565 de zile » Alberto Contador a fost suspendat doi ani

Contador a rămas fără două mari trofee cîştigate: Turul Franţei (2010) şi Turul Italiei (2011)
Contador a rămas fără două mari trofee cîştigate: Turul Franţei (2010) şi Turul Italiei (2011)

Articol de - Publicat marti, 07 februarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 06 februarie 2012 20:32

Alberto Contador a primit o suspendare de doi ani şi i-au fost luate titlurile din Turul Franţei (2010) şi Turul Italiei (2011) pentru dopaj. Aşa a decis Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Alberto Contador e vinovat de dopaj. Aceasta este sentinţa pe care a dat-o ieri TAS-ul. O cantitate de 50 de picograme de clenbuterol au fost detectate în organismul spaniolului pe 21 iulie 2010, în ziua de pauză de la Pau, pe durata Turului Franţei. Cîştigătorul ediţiei respective a aflat cîteva săptămîni mai tîrziu despre testul doping picat. În septembrie a fost dată publicităţii această informaţie, iar Contador a afirmat că substanţa interzisă a ajuns în corpul său după ce a mîncat carne infestată. Spaniolii l-au crezut şi în luna februarie 2011 l-au achitat. Acest lucru însă i-a mîniat pe reprezentanţii Uniunii Internaţionale Cicliste, dar şi pe cei de la Agenţia Mondială Anti-Doping, care au trimis cazul în atenţia Tribunalului de Arbitraj Sportiv.

După mai multe amînări şi audieri, timp în care Contador a continuat să concureze, decizia a fost dată ieri. Alberto este vinovat, este suspendat doi ani şi i se vor lua titlurile din Le Tour 2010 şi Il Giro 2011. Astfel că istoria ciclismului se rescrie, cîştigătorul din 2010 din Franţa va fi Andy Schleck, iar din Italia Michele Scarponi. "Nu este o zi fericită pentru mine. În primul rînd, îmi pare rău pentru Alberto. Mereu am crezut în nevinovăţia sa, am luptat cu el în acea cursă şi am pierdut", a spus Andy într-un comunicat de presă. Contador poate contesta decizia în 30 de zile la Tribunalul Federal Elveţian, dar numai pentru a-i fi redusă suspendarea care se termină pe 6 august 2012.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close