SPORTURI  »  CICLISM  »  ASTANA 2009

Contador: "Dacă nu sînt lider, plec!" Armstrong: "Johan va decide cine e mai bun"

Articol de - Publicat vineri, 26 septembrie 2008 00:00

În faţa unui nou sezon decisiv pentru fiecare dintre ei, Lance Armstrong şi Alberto Contador joacă un fel de ping-pong declarativ peste Oceanul Atlantic. Americanul şi-a anunţat cu surle şi trîmbiţe întoarcerea în plutonul mondial, alături de Astana, în timp ce spaniolul a început să simtă cum i se clatină scaunul sub picioare. Într-un interviu pentru cotidianul iberic Marca, Contador şi-a exprimat strategia pentru următorul sezon


"Am vorbit cu Johan şi mi-a spus cine va fi noul lider al echipei. Vreau mai mult! Vreau să fiu sigur de garanţiile sale. Mi-a spus că toată lumea mă va ajuta pentru al doilea Tur. Vom vedea ce obiective are Armstrong pentru Tur. Dacă nu sînt mulţumit, plec!", a spus gînditor Alberto. Apărat de ofertele primite din partea echipelor puternice din ProTour, Contador şi-a motivat simplu decizia: "Ştim cu toţii ce fel de caracter este Armstrong. E foarte autoritar şi nu vreau să îmi văd puse în pericol obiectivele de sosirea sa. Dacă nu primesc ajutor de la echipă, nici nu mă gîndesc să stau!".

De cealaltă parte, Armstrong a organizat o nouă conferinţă de presă, la sediul Interbike, în care a vorbit despre toate detaliile noului contract cu Astana: "Era dificil să pun pe picioare o echipă proprie. Sînt două motive pentru care am ales Astana: 1. Sînt foarte loial lui Johan, 2. Sînt foarte loial bicicletelor Trek. Ambele componente se află la Astana".

 

Surîzător, umăr la umăr cu Don Catlin, specialistul independent care îi va întocmi un program antidoping atent monitorizat, Armstrong a fost împăciuitor cu Alberto Contador, dar l-a înţepat uşor cînd a avut ocazia: "Cînd voi ajunge la Astana, îi voi spune lui Alberto că nu mai sînt sigur de puterile mele după patru ani în care am stat departe de bicicletă. Nu voi fi liderul echipei în nicio cursă, dacă nu voi fi cel mai puternic rutier din echipă. Eu sper să rămînă în echipă, fiindcă e un rutier excelent şi un băiat bun". În ceea ce priveşte performanţa spaniolului, "ştim  cu toţii că Alberto a luat Vuelta prin bonusurile de etapă. Pe şosea sau la contratimp, Levi şi ceilalţi rutieri tăiau din avantajul său".

Johan Bruyneel va avea de unde alege pentru sezonul 2009, însă adevăratul lider pentru Astana se conturează din ce în ce mai bine...

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (9)
 •  29 Septembrie 2008, 00:19

revine lance k s se dopeze s mearga s castige din nou turul frantei?? rusine.

 •  27 Septembrie 2008, 23:57

mam prins de ce revine lance...:D. A simtit k contador e genu de ciclist care poate castiga toate cele 3mari tururui intrun singur an, care dupa unii ar fi o performanra mai mare decat cele 7 tururu ale frantei ale lui lance si va face tot posibilu sal incurce pe contador. Si mai e ceva lumea vb mai mult de revenirea lui lance decat de intrarea in istorie a lui contador alaturi de mercks, anquetil, gimondi,hinault ,, deci lance a castigat deja o batalie;)

 •  27 Septembrie 2008, 20:36

la anul voi tine cu contador pana in maduva oaselor...nu l-am suportat niciodata pe armstrong....dak e baiat destept, alberto poate sa plece de acolo, il ia si pe kloden dupa el, se duc amandoi la aceeasi echipa, iar dak va fi la fel de puternic pe munte ca anul acesta...il va bate pe lance la fundul gol!!! asa ca go alberto go!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează