SPORTURI  »  CICLISM  »  ACUZAŢII

Floyd Landis: "L-am văzut pe Lance Armstrong dopîndu-se de mai multe ori"

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 iulie 2010 00:00

Rutierul american Floyd Landis şi-a reiterat acuzaţiile la adresa lui Lance Armstrong, afirmînd într-o emisiune televizată că l-a văzut pe acesta cum s-a dopat de mai multe ori, inclusiv cu transfuzii sanguine.

Landis a fost intervievat timp de 90 de minute, în cadrul emisiunii "Nightline" de la postul de televiziune ABC.  Floyd Landis, căruia i-a fost retras titlul cîştigat în ediţia din 2006 a Turului Franţei, a recunoscut că s-a dopat, după ce timp de mulţi ani a negat acest lucru, şi a acuzat de astfel de practici rutieri şi personalităţi ale ciclismului din SUA, printre care se află şi Lance Armstrong.

"Nu voi intra în detalii privind de cîte ori l-am văzut pe Armstrong că s-a dopat, însă, da, l-am văzut dopîndu-se. Dacă asta îl preocupă pe Armstrong, asta înseamnă că există o adevărată problemă cu sistemul, pentru că am văzut şi alţi sportivi dopîndu-se. La un moment dat, trebuie să le spui copiilor că nu există Moş Crăciun. Nu-mi place să am eu acest rol, însă cineva trebuie să o facă", a declarat Landis în cadrul emisiunii, potrivit mediafax.

Întrebat dacă l-a văzut pe Armstrong primind transfuzii sanguine, Landis a răspuns afirmativ. Întrebat apoi dacă l-a văzut pe Armstrong în astfel de ipostaze mai mult de o dată, Landis a răspuns: "Da, de mai multe ori". 

Floyd Landis a repetat că a fost martorul practicilor de dopaj existente în cadrul echipei americane US Postal în perioada 2002-2004. "Lance Armstrong mi-a furnizat plasturi de testosteron. Sunt doar simpli plasturi pe care îi pui pe piele, nu au nicio legătură cu transfuziile sanguine", a mai spus rutierul american.

Armstrong (38 de ani), de şapte ori cîştigător al Turului Franţei în perioada 1999-2005, şi care va încheia duminică ultima ediţie a Marii Bucle la care va participa, a dezminţit în repetate rânduri aceste acuzaţii.

Avocatul acestuia, Tim Herman, a declarat pentru ABC că Armstrong a fost supus la peste 300 de teste în timpul carierei şi nu a fost niciodată depistat pozitiv.

În cadrul anchetei iniţiate în acest caz, autorităţile americane au convocat numeroşi martori, printre care se numără Greg LeMond şi Tyler Hamilton, care se vor prezenta în faţa Tribunalului Federal din California în vederea strîngerii de informaţii şi documente privind ultimele patru echipe pentru care a concurat Armstrong (US Postal, Discovery Channel, Astana şi RadioShack).

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
belzebul_rullzz
belzebul_rullzz  •  25 Iulie 2010, 15:52

hai ma baieti eu chiar nu cred ca poti zi de zi sa dai la pedale peste 150km si nu numai in linie dreapta... nu cred ca de la Re dBull sau ceai de lavantica si paine prajita poti sa mergi asha... sigur un prafulet e pe acolo...

florinense
florinense  •  25 Iulie 2010, 11:37

BAI BAH DANUTZ CRE......TIN!!! CATE KG VREI SA AIBA UN CATARATOR!!!????? DOBI...TOC!!! FUTUTIMORTIMATISIPETOTNEAMU!!!!!

danutzbv
danutzbv  •  25 Iulie 2010, 11:16

Pentru cei care tot intreaba de ce au renuntat Naum si Banciu la comentarea turului: s-au convins ca nu exista Mos Craciun! Cand un ciclist de 60 de kilograme precum Contador castiga turul de 3 ori, orice alt comentariu e de prisos.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează