SPORTURI  »  CICLISM  »  DRAMĂ ÎN ITALIA

Fostul ciclist Franco Ballerini a murit într-un accident de raliu

Articol de GSP - Publicat duminica, 07 februarie 2010 00:00

Fostul rutier italian Franco Ballerini, în vîrstă de 45 de ani, cîştigător al cursei Paris-Roubaix în 1995 şi 1998, a murit, duminică dimineaţa, în urma unui accident survenit la un raliu automobilistic disputat la Larciano, a anunţat agenţia Ansa, citata de AFP.


Ballerini, pasionat de curse automobilistice, a fost victima unui accident în timp ce participa la un raliu ca şi copilot. Maşina în care se afla italianul (foto), marca Renault Clio R3, rula cu viteza de 120 km/h la intrarea într-o curbă, cînd şoferul a pierdut controlul şi a ieşit în decor. Ballerini a murit pe loc, suferind o fractură de coloană în zona cervicală (gît), iar pilotul Alessandro Ciardi este în comă.


Din 2001, Ballerini este selectioner al echipei Italiei de ciclism pe şosea pentru Campionatele Mondiale şi Jocurile Olimpice. Sub conducerea sa, italienii au cîştigat patru titluri mondiale - Mario Cipollini (2002), Paolo Bettini (2006, 2007) şi Alessandro Ballan (2008) - precum şi o medalie de aur la JO de la Atena cu Bettini 2004).

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează